Kuinka tähän tilanteeseen on ajauduttu…

12 Mar

Elikkäs kun kaikki ei ehkä ole perillä taustoista, niin valotetaan niitä hieman tähän alkuun.

Japanin kulttuurista kiinnostuin aikoinaan jonkin verran, mutta se oli pitkään muiden harrastusten varjossa. Myöhemmin opiskeluaikoina kiinnostus alkoi nostamaan päätään enemmän ja lopulta päätin hyödyntää Helsingin Yliopiston Kielikeskuksen tarjontaa. Opiskelin hieman kieltä aluksi omatoimisesti ja sitten kahden lukukauden ajan opiskelin japania Kielikeskuksen kursseilla. Opiskelun ja kurssien päätyttyä intensiivisempi kielen opiskelu on hieman jäänyt kiireiden takia, mutta pyrin treenaamaan itsenäisesti yhä enemmän ja enemmän huhtikuuta lähestyttäessä.

Työmahdollisuus Santenille tuli opiskelun lopussa tehtävän erikoistyön ja gradun kautta. Tein kokeellisen gradutyöni yliopiston CDR:ssä (Centre of Drug Research) ent. DDTC. Jossain vaiheessa kuulin CDR:n ja Santenin tulevista yhteistyöprojekteista. Kiinnostuksestani Japania kohtaan ja kielen alkeiden hallitsemisen takia selvitettiin mahdollisuutta tutkijanvaihdolle Santenin Japanissa sijaitsevaan tutkimuslaitokseen. Useiden kuukausien selvittelyn jälkeen projektille annettiin Japanin päässä vihreää valoa. Muutamat käytännön järjestelyt on vielä ilmassa, mutta uskon prosessin etenevän aikataulussa ja matkaavani huhtikuussa itään.

Lähtöä odotellessa valmisteluun kuuluu esim. mahdollisen lisärahoituksen etsiminen, paperisota viisumeineen, uuden passin hankinta (hehe..), kielen treenaaminen ja jotenkin pitäisi saada vuokrattua kämppä Japanista, koska Santenilla ei ole työntekijäasuntolaa Naran toimipisteen lähellä.

Jotenkin on pieni kutina että homma kaatuu johonkin jippoon.
Taidan uskoa lopulta matkan todeksi vasta istuessani lentokoneessa matkalla nousevan auringon maahan.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: