Kännyköistä…

21 Maa

Japanissa ei ole GSM-verkkoa… tai siis siellä ei tueta samoja standardeja 2g-liittymissä. Joten vanhemmat täältä ostetut kännykät ei toimi siellä, eikä niitä varten voi hankkia liittymää. Mutta Japanissa on käytössä sama UMTS-standardi kuin täällä Euroopassa… elikkäs 3g-kännyt toimii puolestaan ihan kivasti. Kunhan kenttää löytyy… ja ymmärtääkseni 3g-verkko siellä on aikas kattava. Tarvittaessa toimivia kännyjä voisi vuokrata operaattoreilta, jos ei 3g-kännyä omista.

Minun kännykkäni on onneksi melko viimeistä huutoa oleva älypuhelin, joten minun ei tarvitse muuta kuin hankkia paikallinen liittymä siihen. Toki kotoisella liittymällä voi myös puhella, mutta nuo roaming-maksut on jokseenkin tyyriitä. Eli… oma känny, paikallinen liittymä. 🙂 Tuo kännyni tosin ei olekkaan enää mitää high techiä, kun astun koneesta ulos. Saarivaltiossa ollaan vähän toisella tasolla tuossa mobiilitekniikassa.

Ajatteleekohan joku tosissaan että MMS-viestit olisi joskus kuuminta hottia?! Tekstiviestitkin on niin menneen talven lumia. Japanissa kännyillä lähetellään niiden sijaan sähköpostiviestejä, mikä on mielestäni paljon fiksumpaa. Miksi maksaa jokaisesta viestistä rahnaa, kun kerta kuitenkin on käytössä mobiili laajakaista kiinteällä kuukausimaksulla? Miksi rajoittaa merkkien määrää 160:een, kun viesti voisi olla yhtä joustava kuin normaali sähköposti? Kännyllä on ihan sama kirjoittaako sähköpostia vai tekstaria. Käyttöliittymä on aivan yhtä helppo. Harmi vain systeemi ei toimi täällä Suomessa, kun ihmisillä ei ole sähköpostiin kykeneviä kännyjä ja joillain ei ole edes sähköpostia. No, kansa maksaa..

Niin… MMS ei tule koskaan lyömään itseään läpi. Se ei anna mitään lisäarvoa normaaliin sähköpostiin.

Mainokset

2 vastausta to “Kännyköistä…”

  1. Äiti 22.03.2009 klo 11:14 #

    Voi ei! Nyt taas Fossiili-äiti putosi kärryiltä, tai toisin sanoen, en ole varmaan niillä kärryillä enää ollutkaan moneen vuoteen. Minua lohduttaa että ehkä voin/osaan pitää sinuun yhteyttä tätä kautta!

  2. /mek 08.04.2009 klo 14:59 #

    Nyt kannattaa sitten huomata, että se mobiili laajakaista on käytettävissä sillä omalla Suomesta hankitulla kännykällä ja paikallisella simmi-kortilla, vaan ei kiinteään hintaan. Pitävät näet nuo access pointit salaisina ja (puoli)julkisena tietona vain ne joissa joutuu maksamaan pakettien lukumäärän mukaan.

    Eli helpointa on unohtaa se suomalainen kännykkä ja hankkia täältä se kännykkä ja liittymä, yhdessä ne tulevat kuitenkin.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: