Kävelyllä

12 Huh

Eilen järjestelin kämppää ja kävin kohtuupitkällä kävelyreissulla lähiympäristöön. Katsoin vain kartasta että pohjoisessa on jotain puistoalueita ja temppeleitä. Ei muuta kuin laukku ja kamera mukaan ja matkaan. Sää oli suosiollinen… ei pilven pilveä taivaalla. Lämpötila kieppui siinä 22-24 asteen tienoilla. Hieman ehti tulla pikkuhikeä pintaan siinä vaiheessa kun ensimmäinen puistoalue tuli vastaan.

Puiden varjoissa ilma tuntuikin sopivan vilpoiselta. Kirsikankukkien kukintokausi alkaa olla lopuillaan ja jotkut puut ovat jo varistaneet lähes kaikki terälehtensä. Siitä huolimatta siellä täällä puistoja näkyy perheitä tai kaveriporukoita istuskelemassa hanamin merkeissä. Siinä penkillä istuskellessani joku varpunen lennähti viereiseen puskaan.. aika kesy otus, kun etäisyyttä minuun oli vain puolisen metriä. En ole mikään lintutieteilijä, joten minusta se näytti ihan samalta kun kotoiset varpusetkin.

Reissulla tuli vastaan vanhempi herrasmies kahden koiran kanssa. Pyysin vaatimattomilla japaninkielen taidoillani lupaa kuvata koiria… ja luvan sainkin. Toinen koirista oli valkoinen ja sillä oli varsin erikoinen häntä. En ole mikään asiantuntija koirien rotujen suhteen, joten en tiedä mikä hauveli tuo nyt on. Mutta melko erikoiselta se kuitenkin mielestäni näytti.

Puistot ja temppelit oli fantsun näköisiä niinkuin aina. Oli buddhalaista, oli shintolaista, oli patsasta, oli karppiviirejä, oli kirsikkapuita…

Japanissa kun tilaa ei ole liikaa, niin ei kannata liikaa pullistella isoilla autoilla. Kyllä sitä pienemmälläkin pärjää ja ihan ”tyylillä”. 😀

Lopulta kävely ja ilma alkoi hiostamaan niin että pysähdyin yhdessä puistossa joksikin aikaa varjoon lukemaan kirjaa ja nauttimaan pullollisen C.C. Lemonia. Sitten lopulta matkasin asunnolle ja näppäsin automaatin täyttämään kylvyn minulle valmiiksi.

Mainokset

5 vastausta to “Kävelyllä”

 1. Iskä 12.04.2009 klo 09:35 #

  Sielläkö on jo oikea kesä? Eikä taida syöminenkään olla kallista. Minkä kokoinen se sun kämppäs on? Ja onko kallis vuokra?

  • naranotatu 12.04.2009 klo 10:13 #

   Kaupassa sapuska on Suomen hinnoissa suunnilleen. Vähän vaihtelee tuotteen tyypistä.

   Kämppä on pieni, vuokrasta en tiedä… se vain vähennetään kuukausittain palkastani pois.
   Kirjoitan tänään myöhemmin tarkemmin asunnosta.

 2. Topi 12.04.2009 klo 12:11 #

  Nuo pienet autot, nimeltään ”kei car”, ”keijidōsha”, ovat japanilainen ilmiö, ja tulosta eräänlaisesta sääntelystä. Jos auto on tiettyjä mittoja lyhyempi ja kapeampi, ja moottoritilavuus riittävän pieni, saa siitä verotuksellista etua. Lisäksi jossain päin Japania normaalia autoa ei saa ostaa, ellei sille ole osoittaa parkkipaikkaa; tätä rajoitusta ei ole kei careilla (keikareilla?). Aikaisemmin tehoja ei ollut rajoitettu, joten kooltaan pienistä moottoreista kiskottiin turboilla ja muulla normaalisti pikkuautoista poikkeavalla tekniikalla huimahkoja tehoja. Lisäksi suorituskykyä haettiin nelivetoisuudesta, yms. Nyttemmin maksimiteho on rajattu. http://en.wikipedia.org/wiki/Kei_car

 3. Äiti 13.04.2009 klo 16:11 #

  Koira on ihan Japanin akitan näköinen jonka karva ajeltu lyhyeksi, jätetty vain pampula hännän päähän! Lintu on ihan selvä paikallinen varpunen;-)

 4. naranotatu 18.04.2009 klo 13:15 #

  Mysteerisamuraipatsaan henkilöllisyys selvisi.

  Hän onpi Sanada Yukimura.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Sanko_Shrine

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: