World Trade Center Osaka

9 touko

a.k.a. 大阪ワールドトレードセンタービルディング ,Osaka Waarudo Toreedo Sentaa Birudingu tai コスモタワー, Kosumo Tawaa.

Päivä alkoi kivan kirkkaana. Asteita semmoset kirpakkaat 28 celciusta. Päätin hetken mielijohteesta suunnata Cosmo Toweriin pienelle maisemakuvausreissulle. Kyseessä on Japanin toiseksi korkein rakennus ja Osakan korkein pilvenpiirtäjä. Strategiset mitat hänellä on: valmistusvuosi 1995, 55 kerrosta ja pituutta 256 metriä. Häviääpi aika lailla Japanin korkeimmalle rakennukselle, Yokohama Landmark Towerille (71 kerrosta ja 295,8 metriä korkeutta). Jokohaman pytingissä onpi maailman toisiksi nopein hissi, joskaan Osakan WTC:n hissi ei myöskään ole mikään putputtelija. Matka pohjalta huipulle kestää vain 80 sekunttia.


Painelin siis metrolla Cosmosquaren asemalle ja siitä oli vain pikkunen kävelymatka itse tornille. Pääsy näköalakerrokseen kustantaa 800 jeniä, elikkäs 6 euroa. Itse hissimatka on jo kokemus korin kiitäessä korkeuksiin rakennuksen kyljessä. Ylhäällä on ravinteleita (kalliita sellaisia) ja paljon häihin liittyviä tiloja. Näköalatasanteella soi rento jazz-musa. Siinä kelpaa sitten nauttia maisemista. Ja nepä vasta komiat olivat… tietenkään kuvissa ei syvyysvaikutelma välity läheskään niin hyvin kuin omin silmin, mutta tornista avautuu esteetön näkymä koko pikkukylään, jota Osakaksi kutsutaan. Valitettavasti vaikka päivä oli pilvetön niin ilmassa näkyi olevan sen verran pölyä että Ikoma-vuori näkyi vain harmaana siluettina taivaanrannassa. Seuraava päiväreissu tuonne pitänee tehdä kirkkaana ”talvi”päivänä. Myöskin tulen varmaan palaamaan huipulle toisen kerran, mutta ei kellonaikaan. Illan pimetessä miljoonakaupungin valomeren näkeminen korkeuksista on varmaan aika vaikuttavaa.Kävin samalla reissulla Nankan lintusuojelualueella. Matkan varrella oli myös Osakan merenkäyntimuseo… lasipallo vedessä.
Kävelin ja kuvailin jonkin aikaa lintupaikassa ja sitten palailin kämpille (hieman hikisenä). Päivä oli mainio, hieman kuuma… taas tuli käveltyä ympäriinsä melkoisesti. Onneksi se tekee vaan hyvää kunnolle. Lopuksi laitan tähän filmikorporaatiomme viimeisimmän tuotoksen. Saatte paremman kuvan pytingin korkeudesta sekä hissistä. Naattikaatten…

Mainokset

3 vastausta to “World Trade Center Osaka”

 1. Äiti 10.05.2009 klo 17:10 #

  Taas sai henkeä pidätellä, niin upeita kuvia ja maisemia!!!! Kiva olisi kokea torni ja maisemat. Silti minua ”puhutteli” melkein enemmän lintualue, siellä varmaan mieli lepäisi…

 2. Iskä 10.05.2009 klo 20:38 #

  Voittanee se Cosmo Tower korkeudessa kirkkaasti Keravan kolme ns. torahammasta. Pääsikö siellä ulkoparvekkeelle, jotta tuulisi ja huimaisi?
  Taitaa menne pitkä aika ennen kuin tunnet Osakan joka kolkan.

  • naranotatu 11.05.2009 klo 00:51 #

   Ei päässy ulos ei… lasin takaa piti maisemia tiirailla. Joo, ei tätä kaupunkia ihan parissa kuukaudessa koluta läpi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: