Tatu Depp

3 Kes

Ai äm ö friiikin muuvistaaa!
…tai ainakin esiintynen Santenin jossain esittelyvideossa. Tänään tuolla tippatutkimuslaitoksessa vaelteli kuvausryhmä eri osastoilla kuvaamassa materiaalia Naran tutkimuskeskuksen esittelyvideoon. Porukkaa kuvausryhmässä oli toista kymmentä ja toiminta näytti mielenkiintoiselta. Ne oli selvästi kovia ammattilaisia. Tietenkin minun ollessa koko laitoksen ainut länkkäri, piti sitten mut saada filmiin mukaan. Ah, nyt tiedän miltä tuntuu olla samassa tilanteessa kuin amerikkalaisten sarjojen pakolliset kiintiötummaihoiset. Nojoo.. Itse homma ei nyt kovin paha ollut. Piti ”näytellä” tekevänsä jotain HPLC:tä ohjaavalla tietokoneella. Käytännössä vain naksuttelin ja zoomailin ramdom kromatografikäyriä samalla kun työkaveri asetti näyteampulleja laitteeseen. Vakavasti otettavana metodinäyttelijänä koitin luoda kasvoilleni erittäin tiedemiesmäisen, viisaan ilmeen, vaikka minua kuvattiin selkäni takaa. Mutta, eihän sitä tiedä vaikka monitorin reunasta näkyy pieni heijastus naamasta. Tämmöiset pienet asiat erottaa keskinkertaiset ja loistavat yrityksenosastonesittelyvideot toisistaan. Ah, mikään uhraus ei ole liikaa tälle kauniille taiteenlajille (yrityksenosastonesittelyvideot) kaltaiseltani raudanlujalta ammattinäyttöpäätteilijältä. Valaistus säädettiin vähintäänkin epäilyttävän pimeäksi, mutta ehkä se filmillä näyttää ihan kivalta, vaikka livenä tunnelma vastasi x-filesin jännärikohtauksia.

[välihuomio: ohjaaja halusi asettaa HPLC:n viereen kaksi näyttöä ja kaksi näppäimistöä. Moinen konfiguraatio on aivan turha ja käytössä olleen tilan huomioiden erittäin epäkäytännöllinen, mutta ilmeisesti kaksi monitoria vaan näyttää niin paljo paremmalta kuin yksi. Tieteen taso mitataan monitorien määrällä… ja lisäksi täytyy huomioida se että melkein koko labran ajoliuospullot (noin 25 kappaletta) piti asetella taustalla olevalle pöydälle. Paljon näyttöjä + paljon pulloja = huipputiedettä. Enään puuttui erinäisiä värillisiä nesteitä pulppuamassa monimutkaisen tislaussysteemin läpi sekä tietenkin laite joka sanoo ”Ping!”]

Lisäksi työskentelystä otettiin myös still-kuvia. Onneksi kampasin naaman aamulla. Kamerana kuvaajalla oli Nikon D3.. tahtoo kans! Sen jälkeen tulikin sitten vaikea osuus, jonka suorituksesta uskon saavani vähintään oskarin, jussin tai kyösti-ernestin. Nimittäin seuraava otos kuvattiin monitorin yli lähikuvana suoraan mun naamaan. Kävin kiivasta taistelua sisäisesti kun koitin vastustaa käyttämästä ’magnum’ tai ’blue steel’ -ilmeitä. Tässä otoksessa ohjaajan ohjeet oli käytännössä aluksi vain että ”katso ensin monitorin vasempaan alanurkkaan, sitten oikeaan laitaan ja sen jälkeen keskelle ylös”. Suoriuduin mielestäni hyvin.. silmäni totteli aivojeni lähettämiä käskyjä moitteettomasti. Mutta sitten tuli onkelma! Ilmeisesti perusilme ei ollut hyvä… ohjaaja pyysi minua olemaan kasvoiltani ”vakava ja pehmeä”. Siis mitä hilloa!? Vakava ja pehmeä ilme… just.. Yritin kanavoitua Bogartin astraalitaajuudelle ja annoin kaikkeni tämän vaativan ilmeen saavuttamiseksi. Ehkä se meni ihan hyvin, vaikka luulen ilmeeni olevan ehkä jossain ummetuspotilaan irvistyksen ja ’haistan jotain pahaa’ -ilmeen välissä.

Kerron sitten millainen lopputulos oli (jos ne huolii otoksia musta viralliseen videoon tahi jos ne edes näyttää sitä meille).

J-juttu: Junassa on lähinnä kolmea ihmistyyppiä. Nukkuva ihminen, kännyä näpräävä ihminen ja lukeva ihminen. Aamujunissa ’nukkuva ihminen’ on kaikista laajalevikkeisin käsittäen noin 50-60 % populaatiosta. Paluujunissa niiden määrä on jo huomattavasti vähentynyt, joskaan ei pääse ihan uhanalaisten listalle. ’Kännyä näpräävä ihminen’ ja ’lukeva ihminen’ ovat rinta rinnan yleisyydessään kännyihmisen ollessa rahtusen verran menestyneempi. Nämä kolme lajiketta muodostavat noin 90 % junapopulaatiosta lopun osuuden jäädessä pienemmille vähemmistöryhmille. Ilokseni olen huomannut että yksi Suomessa varsin yleinen (oma-arvio 60 %) junien asukki on täällä ilmeisesti lähes sukupuuttoon kuollut… kyseessä on ’haiseva ihminen’.

9 vastausta to “Tatu Depp”

 1. Virve 04.06.2009 klo 08:36 #

  Hei! Satuin blogiisi ihan sattumalta, mutta nyt se taisi päästä luetuimpien listalle. 🙂 Ollaan nimittäin itsekin tulossa Osakaan elokuussa, joten tämä on oiva tapa nostattaa matkakuumetta (ja jutut piristää sopivasti työpäivää).

  Ootkos katsellut siellä kameratarjontaa? Ollaan ajateltu puolijärkkärin hankintaa, mutta siellä taitaa tulla ongelmia noitten latureitten yms. kanssa. Vai tiedätkö onko siellä saatavilla ns. euromalleja?

  • naranotatu 04.06.2009 klo 14:19 #

   Kiva että ploki kelpaa. Mukavaahan on saada mukavaa palautetta, joka saa mukavalle tuulelle. Tervetuloa tänne sitten. Hyvän ajankohdan olette valinneet, kun tuohon aikaan alkaa pahimmat paahtohelteet olemaan ohi eikä vodaakaan pitäisi liiaksi sadella.

   Ensiksi latureista. Käytännössä ongelmaa ei ole, jos vain tarkastaa laturin merkinnät. Käsittelin asiaa aikaisemmassa kirjoituksessani: https://naranotatu.wordpress.com/2009/03/08/sahkoinen-viesti/ Tiivistettynä: laturi käy kotosuomessakin kun tarkistaa merkinnöistä, että se osaa ottaa vastaan härmäläistä sähköä. Sitten tarvii laittaa vaan halpa muutaman euron töpseliadapteri kiinni ja voila! Sehän toimii Suomessakin kuin junan vessa!

   Olen hieman jo tehnyt pintaraapaisua kameroihin sekä kaupoissa että työpaikan ”kamerafiilin” kanssa nettimyyjien sivuilla. Digijärjestelmäkameroiden hinnat on noin 150-200 € Suomen hintoja (hintaseurannan halvin hinta) edullisempia ja samoissa luvuissa on myös järkkäreiden lasit. Halvemmissa kameroissa euroero on pienempi. Jos olette tulossa vain vähäksi aikaa niin en suosittele kameran ostoa Bic Camerasta tai muista isoista elektroniikkahelveteistä, koska niiden edullisuus tulee boonuskortin kautta ja yksittäinen ostaja maksaa enemmän. Suosittelen ennemminkin suunnistamaan Nippombashin nurkille Den Den Towniin, joka on Tokion Akihabaran tapaan täynnä isompia ja pienempiä elektroniikkaliikkeitä. Kameroiden hinnat on pikkuliikkeissä halvempia ja ei siellä ole ollut tapana karsastaa tinkimistäkään.

   Tarkoitatko puolijärkkärillä tämäntyyppisiä superzoomeja: http://www.dpreview.com/reviews/panasonicfz18/ vai sitten ihan entry-level digijärkkäreitä vaihdettavilla laseilla kuten: http://www.dpreview.com/previews/nikond5000/ ? Jos, ihan ”oikeaa” järkkäriä niin kannattaa kopata reissulta mukaan myös yksi tai kaksi objektiivia, koska siinä säästää pitkän pennin. Laseja on myös hyväkuntoisia käytettyjä myynnissä kukkaroystävälliseen hintaan.

 2. Kimi 04.06.2009 klo 13:51 #

  hehehheh mahtava meininki! Ootkos jo tutustunut paikkalliseen elektroniikkatarjontaan?

  • naranotatu 04.06.2009 klo 14:28 #

   Täääääks meit!

   Joo, onhan tuota tullut vähän katottua. Osteltu mm. se sähkönen sanakirja ja uusi muistikortti. Sekä sitten ikkunaostosteltu kameroita ja muita vempeleitä.

 3. Topi 04.06.2009 klo 17:10 #

  Heh. Nyt artikkelin lukemisesta aiheutuneesta hekottelusta herettyäni kommentoin, että Suomessa tuo 60 %:n ihmistyyppi pätee suurin piirtein samalla suhdeluvulla myös porukkaan päädyn lukitun oven takana.

  • naranotatu 05.06.2009 klo 01:07 #

   I feel your pain, brotha.

   Sillä puolella ovea kun istumapaikan vaihtaminenkaan ei ole ihan niin yksinkertaista.

 4. acjama 05.06.2009 klo 05:25 #

  Hei, mihinkäs siellä Kansain puolella on ne Nintendon DS:t ja PSP:t kadonneet junista? Nuo kaksi pelikonetta vievät täälläpäin noin 35% (mukaanlukien allekirjoittaneen PSP ja tietenkin Monster Hunter 2ndG).

  • naranotatu 05.06.2009 klo 05:56 #

   Joo, on niitä kanssa junissa, mutta huomattavasti vähemmän kuin kännykkäkansaa. Saattaa tosin olla syynä se että työmatkani menee semmoisessa nopeassa junassa, jossa ei niin paljon koululaisia ole. Jossain joka asemalla pysähtyvässä paikallisjunassa on varmasti enemmän koululaisia ja täten myös pelaajia. Jokunen aikuinen nuita räplää, mutta enimmäkseen näppäilevät kännyjään.

 5. Äiti 07.06.2009 klo 21:35 #

  Olen ollut AINA sitä mieltä että sinussa on myös jonkin verran näyttelijän vikaa, kaikkien muiden taitojesi lisäksi:-)!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: