Tsuutenkaku ja Billiken

14 Kes

Lauantaina kävin katsastamassa yhden Osakan symboleista, Tsuutenkaku tornin. Se sijaistsee aivan Ebisuchoon metroaseman lähellä, eli siis hyvinkin liki Den Den Townia. Tornin ympärillä levittyy laajahko kauppojen ja ruokapaikkojen täyttämä alue. Itse torni on paikalla järjestyksessä toinen. Alkuperäinen kun purettiin pois siinä pelossa että se toimisi hyvänä tähtäysmerkkinä jenkkien pommikoneille toisen maailmansodan aikana. Tornien muoto on mukailtu Pariisin Eiffelin tornista. Itse en pidä tornia erityisen kauniina, mutta paikallisille se on hyvinkin tärkeä. Uudesta tornista tuli osakalaisille sodanjälkeisen jälleenrakennuksen symboli. Korkeutta sillä on 103 metriä ja se olikin ilmeisesti pitkään Osakan korkein rakennus, kunnes nykyaikaiset pilvenpiirtäjät ohittivat sen.

Tornista on ihan kivat näkymät esim. viereiseen Tennojin eläintarhaan. Yllä oleva kuva on otettu kämppäni suuntaan ja asuintaloni summittainen sijainti on merkitty punaisella rinkulalla. Torni ei ihan näy asuinrakennukseeni asti koska siinä on ”vain” 15 kerrosta. Mutta entäs tuo Billiken?!

Billiken on amerikkalaisen taideopettajan unessaan näkemä hahmo, josta aikoinaan erinäisten vaiheiden kautta tuli Japanissa perinteisiin shintojumaliin verrattava onnen jumala. Jalustassa lukee teksti ”The God of Things As They Ought to Be”. Billiken oli aikoinaan alueella sijainneessa huvipuistossa, mutta puinen patsas katosi kun puisto suljettiin. Sittemmin kopiopatsas asetettiin Tsuutenkakun huipulle. Laittamalla pikkasen rahaa lippaaseen ja hieromalla Billikenin jalkapohjia tulee toiveet toteutumaan. Kuten kuvasta näkyy niin vuosien saatossa tuhansien, ellei miljoonien, ihmisten jalkakutitteluiden seurauksena, patsaan jalkapohjat ovat kovertuneet kuopille. Maisemia katselua ja Billikenin hiplailua varten täytyy ostaa torniin lippu, joka kustantaa aikuiselta 600 jeniä (reilu 4 euroa). Lisäksi mukaan saapi esitteen, jossa on paperitaittelumalli tornista. Jei!

Niin, tornin viereissä shoppailualueessa haluan korostaa ruokapaikkoja. Ne ovat hyvinkin edullisia ja sapuska on hyvää (ainakin niissä kahdessa paikassa, joissa olen käynyt). Tämä paikka ei liene länkkärituristeiden ykköskohteita, vaan lähinnä paikallisten ihmisten paikka. Siksi hinnoissakaan ei liene ns. turisti-ilmaa. Toki myös krääsää on tarjolla… lähinnä Billiken/torni -aiheista. Luulen että monelle ruokapaikat sopii esim. viereisessä eläintarhassa vietetyn päivän jälkeen.

Lopuksi kuva japanilaisesta tyylistä ”pimpata” radio-ohjettava auto. 🙂

Mainokset

4 vastausta to “Tsuutenkaku ja Billiken”

 1. Äiti 15.06.2009 klo 20:43 #

  Ihana ukkeli tuo Billiken! Hiplasitko itse sen jalkapohjia? Oikein rattoisaa juhannusta sinulle! Me menemme mökille, ehkä arvasit;-). Täällä kylmää(tänään n.+13 C),sateista ja tuulista eli kunnon suomalainen kesäsää, jee!

  • naranotatu 16.06.2009 klo 00:47 #

   Hiplasin joo.

   Jaa, juhannus?! Eipä tule juuri ajateltua suomalaisia erikoispäiviä.

 2. Patrick 05.07.2009 klo 11:16 #

  Ylihieno radio-ohjattava!!!! 😀

Trackbacks/Pingbacks

 1. Vanha uusimaailma ja uusi uusimaailma?? | Tatu @ nihon - 11.07.2014

  […] Osakan eteläosissa. ”Shinsekai” tarkoittaa uutta maailmaa ja on Osakan kaupunginosa Tsutenkaku-tornin ympäristössä. Kävelyreissu on melkoinen nostalgiatrippi minulle, koska Osakassa […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: