Vuorikiipeilyä

26 Hei

Jatketaan liikunnallisilla aiheilla… Tänään koettelin omia rajoja kiipeämällä Osakan seutuvilla olevalle vuorelle. Henkinen valmistautuminen koitokseen oli aloitettu alitajunnassa jo reilu kuukausi sitten. Fyysiseksi valmistautumiseksi arvioin riittävän päivittäisen portaissa kävelyn. Fyysinen puoli veti suorituksessa aika tiukoille, mutta henkisen lujuuden ansiosta onnistuin lopulta saavuttamaan huipun. Varusteiden osalta käytössä oli kevyehköt vaatteet ja hyvät kengät sekä sopivasti muonaa ja juomaa.

Matkasin vuoren kulmille julkista raideliikennettä hyödyntäen. Lähimmältä asemalta oli vielä pienoinen reippailu vuoren juurelle. Paikka oli kohtuullisen rauhallinen ja vuorella oli vain muutama muu kiipeilijä. Vuoren juurelle patikointiajan käytin hyödyksi tekemällä samalla nestetankkauksen tulevaa koitosta varten. Keskipäivän aikoihin saavuin määränpäähäni ja pystyin näkemään omin silmin tavoitteeni. Päivä oli kohtuullisen kirkas ja Tenpoo vuoren uljas huippu näkyi taivasta vasten 4,530 metrin korkeudessa merenpinnasta. Oli viimeisten psyykkausten ja kenkien nauhojen kiristämisten aika. Päättäväisesti lähdin kapuamaan kohti huippua vaikka samaan aikaan tuulen puuska enteili säätilan mahdollisesta heikkenemisestä.

Itse kapuaminen sujui kuitenkin rattoisasti ja ehdin jopa moikkaamaan toista kiipeilijää, joka oli palaamassa takaisin alas. Noin puolivälissä matkaa pysähdyin hetkoseksi syömään pikkasen murkinaa ja tankkaamaan nestettä. Kapuamisen toisella puolikkaalla alkoi fyysisen reenin riittämättömyys ilmoittelemaan olemassaolostaan. Jalat eivät enää kantaneet samalla tavalla. Onneksi sää ei kuitenkaan huonontunut merkittävästi ja pystyin kuin pystyinkin lopulta saavuttamaan huipun. Aika oli kaivaa kamera laukusta ja ikuistaa tämä merkkipaalu. Tenpoo vuori oli valloitettu 10 minuuttia nousun aloittamisen jälkeen vuoren juurelta. Viivyin vähän aikaa ihaillen uljaita maisemia ja sen jälkeen aloitin vaivalloisen laskeutumisen takaisin tasangolle. Seuraavana varmaan sitten kuuluisalle Fuji vuorelle…
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Tenpoo vuoren huippu!

Läheinen Tempoozan Satamakylän maailmanpyörä Tenpoon huipulta kuvattuna:

Se kuuluu suurimpiin maailmanpyöriin Japanissa halkaisijan ollessa 100 metriä.

Mainokset

4 vastausta to “Vuorikiipeilyä”

 1. Iskä 28.07.2009 klo 14:54 #

  Oliko sulla korkeanpaikan kammo? Muistanko väärin?

  • Tatu 28.07.2009 klo 17:48 #

   Tais olla, mutta ei tuo vuori niin korkea ole. 🙂

 2. Topi 01.08.2009 klo 18:57 #

  Hommaa itsesi paikalliselle kuumailmapallolennolle, siinä ne kammot karisee.

  • Tatu 01.08.2009 klo 19:28 #

   Jos pääsis vaikka johonkin Gundam-robotti-kyyditykselle..

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: