Perjantaipullo 11

31 Hei


Mitsuya Cider

Nyt tulee taas vähän näitä parempia juomia. Hurjaa… tästähän kehkeytyy ihan hyvien juomien putki! Mitsuya Cider, by Asahi, ei ole nimestään huolimatta siideriä niinkuin härmäläiset sen ymmärtää. Täällä on usein tapana kutsua cidereiksi monia kuplivia juomia ja ne harvemmin sisältää edes etanoolia. Tämän kertainen pullo on myös tämmöisiä vanhan polven limukoita. Mitsuya Ciderin myyminen aloitettiin vuonna 1884. Aikoinaan sitä sai vain metallipulloissa, mutta nykyään lähinnä muoviputeleissa tahi tölkeissä. Joskin myös metalliputelivaihtoehto on olemassa nostalgikoille. Makua voisi kuvailla Spriten ja vissyveden väliltä. Ei mikään yltiömakea. Juomasta on olemassa myös nykytrendin mukaisesti eri versioita makutwisteillä esim. rypäle ja sitruuna. Juoma on melko normisti hiilihapotettu.

Samalla täytyy mainita että juoman teemaa kantavia makeisia on kanssa myynnissä. Pehmeitä nameja, joissa on juoman perusmaku ja kovia karkkeja, joissa on perusmaun lisäksi muita variaatioita. Kovia karkkeja pitää kehua hyvästä mausta, sekä siitä että nekin ovat tavallaan hiilihapotettuja. Suuhun tulee ihan limufiilis ja karkin ollessa kova, tunne myös säilyy pitkään… ellei rouskuta namia saman tien. Tietenkin joku hampilääkäri voisi olla vähän huolissaan hitaasti sulavan sokeripomminamin hapottamisesta. Mut hei! Se on vaan niin hyvää. Aina niitä leegoja voi ostaa uusia.

Mitsuya pulppuaa aivan tämän hetkisen mestarin, C.C. Lemonin, kintereillä.

Mainokset

Yksi vastaus to “Perjantaipullo 11”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Perjantaipullo kuusnepa « - 22.01.2011

    […] maku ei ole kovinkaan korostunut, voisi mielestäni olla enemmän omenainen. Yhtäläisyyttä perus Mitsuya Cideriin ei juuri huomaa muuten kuin nimessä. Maku on mielestäni tyystin erityyppinen. Limppari […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: