PL Hanabi

1 Elo

… eli tulta, tuoksua ja tungosta.

Kävin tänään kokemassa kuulemma maailman suurinta ilotulitustapahtumaa. PL hanabi pidettiin tuossa vähän matkaa Osakasta etelään. Tunnin aikana järjestäjät ampuivat jopa 120000 ilotulitusta. Mietippä mitä tuo tekee minuutissa… mitä se on sekunnissa. Aika paljon paukkuja, sano. Ja nyt kun olen paikan päällä käynyt niin voin uskoa väitteen suurimmasta ilotulituksesta. Ainakin se on suurin vuosittainen ilotulitus. Ja paukut oli myös aikamoisia. Halkaisijaltaan suurimmat kukat jota olen omin silmin tihrustanut.


Purkillinen ”Sakuman tippoja” eikä sitä muuta tarvitakkaan hanabia varten.

Miksi tapahtumalla on tommonen kumma nimi ”PL hanabi”?? Nimi tulee järjestäjältä, joka ei olekkaan ihan kaikista tavanomaisin. PL on lyhenne sanoista Perfect Liberty, joka on 1924 Zen-munkin perustama uusi uskonto. Enemmän voitte lukea tuosta linkin wikipedia-artikkelista. Mutta, eipä siin mitään, vaikka en pahemmin itse kirkosta perusta, niin kivat bileet ne järkkäs. Ja ei… siellä paikalla ei ollut suurempaa uskonnon tuputtamista, vaan meininki oli suunnilleen samaa kuin muissakin kesän matsureissa kojuineen ja ruuhkineen.

Osakasta paikan päälle pääsi kätevästi Kintetsun junilla Osaka Abenobashin asemalta. Heti lähtöasemalla lävähti naamalle paikallisten hämmästyttävä organisointi ja massojenohjaustaito. Asemalla oli vähintäänkin riittävästi megafooniheppuja sekä aitoja ohjaamassa juuri PL hanabia katsomaan menijät ensiksi erillisille lippukojuille ja sitten lähtölaitureille. Helppoa kuin housujen paikkaus… sen kun vain meni (ihmis)virran mukana. Kintetsun heebot oli järkänneet runsaasti ylimääräisiä junavuoroja, mutta silti vaunut olivat aivan täynnä. Perillä Tondabayashin asemalla sama meiniki jatkui. Megafoonihäiskiä oli joka puolella ja hanabi vieraat ohjailtiin aidattua katua pitkin pääkallonpaikalle. Eksyminen oli mahdotonta.

Kuvat on vähän laimeita, joten laittelen sitten myöhemmin videota tulemaan (mikä ei tietenkään myöskään tee oikeutta paikan päällä olemiselle, mutta parempi kuin ei mitään). Komiaa se oli. Ja sain kohtuullisen hyvän paikan. Paikan saaminen ei ole itsestäänselvyys, koska paikalliset on näemmä jo aamuvarhain käyneet varaamassa pressuilla itselleen hyvät spotit. Yksin kun oli liikenteessä, niin etuna oli toki ettei tarvinnut kuin sen puolen neliömetrin pläntin.

Paluu Osakaan ei sitten sujunutkaan niin joutuisasti. Ihmismassat muodostivat ihmisjoen… ja noin kahden tunnin hitaan köpöttelyn ja pysähtelyn jälkeen pääsin lopulta asemalle, jossa odotti iloinen junamatka tyyppiä ’tässähän voi nukkua seisaallaan, kun ei käytännössä voi kaatuakkaan’. Onneksi saavuin laiturille juuri vähän ennen kuin juna oli täynnä, joten en joutunut ihan perimmäiseen nurkkaan ja sain kokea asemavirkailijan ”hellän” työnnön selässäni minua junaan survottaessa. Hikisen illan jälkeen konbinista pullo Mitsuya Cideriä ja paketti Pockya. Aaaah…

Ps. Kimi! Et ikinä usko mitä näin. Taas se sama saksalaistyyppien porukka. Tosin ei ihme että ne helposti bongaa, kun se yksi on niin kaamee hujoppi pitkine tukkineen. Tässähän alkaa tulemaan paranoidiksi. Seuraako ne mua? Seuraanko mä niitä? Seuraako joku Juha Mietoa? Ensiksi niihin törmäs Kiotossa, sitten Osakassa ja nyt Tondabayashissa… veikkaan että mokomat ilmestyy kans kun käyn Kobessa, Himejissä, Hiroshimassa tahi Tokion suunnalla. Onkohan ne jotain saksalaisia klooneja tutkimassa maailmaa jonkin Einsteinen hullun pojanpojan piikkiin??

Mainokset

6 vastausta to “PL Hanabi”

 1. Kimi 02.08.2009 klo 18:45 #

  Ei hemmetti, nukkemestarin tekosia! Ens kerralla ota valokuva =)

 2. potassium nitrate 03.08.2009 klo 06:05 #

  Tuo järkyttävä väkimäärä onkin ollut pahin este ilotulituksien katsomiseen. Toistaiseksi ei ole tullut nähtyä yhtään ja kohta kausi onkin ohi. Olisihan sellainen kiva nähdä, mutta… hyvissä ajoin saapuminen, pitkä odottelu ja jopa satojen ihmisten kanssa yhtäaikainen poistuminen ei ihan kauheasti houkuta. Varsinkin, kun pahimmassa tapauksessa ilotulitusta saattaa joutua ”seuraamaan” rakennusten takaa.

  Uudenvuodenaatto meijijingulla on vielä hyvässä mielessä, kun kävellään töppöaskeleita muutama metri ja pysähdytään taas viideksi minuutiksi paikalleen odottamaan liikkumislupaa.

  • Tatu 03.08.2009 klo 07:26 #

   Satoja? Paremminkin miljoona ihmistä… Jotenkin voin samaistua tuohon töpöttelyyn. Onneksi mulla ei ollut mihinkään kiire ja vettäkään ei satanut (mullahan ei ollut varjoa mukana tietenkään).

   • potassium nitrate 03.08.2009 klo 09:00 #

    Joo, siihen piti tulla satojatuhansia, mutta ei tullutkaan. ADHD mikä ADHD.

 3. Annu 09.08.2009 klo 18:36 #

  Siistit sukat 😀

  • Tatu 10.08.2009 klo 02:30 #

   Joo, pääkallot on aina muodissa. 🙂

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: