World of Warcraft Japanissa

10 Elo

WowLogo

Teitä varmaan kiinnostaa miten WoWin pelaaminen onnistuu täällä toisella puolella palloa? … Aha.. ai ei? No, kerron silti!

WoW ei ole kovinkaan suosittu peli täällä päin. Muutenkin kansa on Suomea (ja muita länsimaita) paljon enemmän tuonne konsolipelaamiseen ja känny/käsikonsolinaputteluun kallellaan. Sinällään se on myös uniikki ominaisuus paikallisesti, koska naapurivaltioissa, Etelä-Koreassa, Kiinassa ja Taiwanissa on nettipelaaminen juurikin PC:llä kovin suosittua. WoWin vääntäjiä noissa maissa on miljoonia. Roolipelit ovat kyllä suosittuja Japanissa, mutta ne ovat tyyliltään vähän erilaisia ja tosiaankin konsoleille. Täällä joutui vähän koluamaan kauppoja kunnes löysi peliaikakortteja itse pelistä puhumattakaan. Suomessa kun moisia saa jokaisesta perus Anttilasta tai jopa R-kiskoilta.

No, vaikka täällä nyt pelailee, niin serveri määräytyy sen mukaan mistä peli on alunperin ostettu. Minun tapauksessa se merkitsee tietenkin Euroopan servereitä. Tästä seuraa luonnollisesti aikamoinen viive tahi lagi. Se huiteleepi vaihdelleen tuolla 300-650 millisekunnin välillä. Onneksi en juuri harrasta PvP:tä. Normaalissa pelissä (PvE) ei lagista ole niin paljoa haittaa, kun ajan havainnointiero toisten pelaajien kanssa ei (yleensä) ole vakava asia. Viiveeseen pitänee vain tottua. Hehe… Voin kuvitella miten jossain Siperian perukoilla signaalini menee jotain viime vuosisadan alkupuolella vedettyä puhelinjohtoa pitkin.

Mainokset

8 vastausta to “World of Warcraft Japanissa”

 1. Kimi 10.08.2009 klo 10:00 #

  HAH! Arvasin ton! Blogissakin on havaittavissa pientä WoW:n tuomaa viivettä? Noista puhelinjohdoista tuli mieleen serial experiment lain:in johdot ja korpit. Siellä jossain se signaali laukkaa katujen yllä korppien raakkuessa 🙂 ja matka tappaa vauhdin.

  • Tatu 10.08.2009 klo 10:54 #

   Hah! Osuva Lain yhtymä…

   No, Tenjin matsuri sepustus unohtu, jostain kumman syystä… Koitan pitää jatkossa huolta ettei ploki jää paitsioon (plokaan vaikka sitten WoWista, jos ei muusta.. eheh…).

 2. Kirsi 10.08.2009 klo 16:15 #

  WoW ❤

 3. Iivo 11.08.2009 klo 15:54 #

  WoW ❤

 4. yan 17.08.2009 klo 04:40 #

  Hehee, ihan romanttinen ajatus tuo bittien viipottaminen siperialaisessa paukkulangassa. Mutta, Japani kytkeytyy Eurooppaan Yhdysvaltojen kautta, joten lumikenttien sijaan bitit polskivat kahden valtameren, yhden mantereen ja CIA:n, FBI:n, Homeland Securityn ja NSA:n valvontakoneistojen läpi ennen Blizzardin EU-servereille tai Suomeen päätymistä.

  • Tatu 17.08.2009 klo 06:59 #

   Hö, siinä siirty sitten disconnectioneiden syy johtoa järsivältä siperiantiikeriltä Foksi Multerille ja hänen kolleegoille.

 5. Patrick 29.08.2009 klo 12:05 #

  pl0x giev muny 4 munt??!!111 loL
  <3<3<3<2

  • Tatu 29.08.2009 klo 12:13 #

   Mä vähän luulen että Patu on alottanu jo aamusta.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: