Nara To-Kae

18 Elo

Painelin viime perjantaina suoraan töistä Naraan tsekkaamaan 燈花会 (To-Kae) tapahtumaa. Kyseessä on käytännössä kesäfestivaali, jossa koko laaja Naran keskuspuisto on täynnä kynttilöitä, lyhtyjä ja soihtuja. Tapahtuman nimi tulee kynttilän päähän syntyvästä kukkamaisesta muodosta palamisen aikana. Kuulemma jos kynttilään muodostuu moinen kukka niin se tietää hyvää onnea.

Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1999. Se kestää vuosittain 10 päivää, joten se onpi helppo sovittaa aikatauluihin. Suosittelen tosin menemään viimeisenä päivänä (niinkuin minä), jos suinkin mahdollista, koska Kasuga Taishan Shintopyhäkkö ja sen lukuisat lyhdyt osallistuu tapahtumaan vain tuona päivänä. Luonnollinen valo lyhdyistä ja kynttilöistä loi aika fantsun tunnelman (jos pystyi ignoroimaan tungoksen ja lukuisat juoma-automaatit loisteputkineen). Nara näytti kovin erilaiselta noin piemeän aikaan, verrattuna viime visittiin kirkkaassa päivänvalossa. Kasuga Taishasta ostettu puinen peura ennustuslappuineen lupasi hyvää onnea tulevalle, joten siltäkin osin hyvä reissu. Jos on kiirus niin suosittelen katsastamaan ainakin kolme paikkaa, Kasuga Taishan (viimenen päivä), Todaijin (viimeinen ja tokavika päivä) sekä Ukigumoenchin kynttilämeren.

2 vastausta to “Nara To-Kae”

 1. Liisa 13.09.2009 klo 05:58 #

  Nyt oli niin hieno kuva, että pakko pysähtyä, lopettaa hetkeksi lukeminen ja kirjoittaa, että hieno tuo Todaiji valaistuna. 🙂

  • Tatu 14.09.2009 klo 09:14 #

   Kiitti!
   Saanen jonkun puunhalaajan vihan niskoilleni sanomalla että tuon puun voisi mun puolesta heivata pois tuosta edestä. Muuten tuo kuvakulma lammen yli on varsin mainio, mutta tuo puu peittää vähän turhan paljon julkisivua.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: