Tippa linssissä

19 Elo

Ei siinä merkityksessä että itkettäisi. Eilen (ja tänään) tuli tuijoteltua lähes koko päivä mikroskooppikamerahässäkän kuvaruutua, kun työtehtävänä oli tarkastella silmälääkesuspension kidepartikkeleiden kokoa. Usean tunnin nakottaminen ja pienen pienten kidepikseleiden syynääminen alkoi vähän käymään henkiselle kunnolle ja myös silmät alkoi näkemään pikkukiteitä kaikkialla niiden normaalien pienten vihreiden miesten lisäksi. Työpäivän loppupuolella sitten ohimennen tokaisin että silmät tuli hiukkasen väsyneeksi tänään.

Että pentele pitää varoa sanojaan. Mokomat yliystävälliset paikalliset kun on niin huolissaan tämmöisen avuttoman härmäläisen pärjäämisestä täällä kaninkolon tällä puolen. Tai ainakin itse sen syyksi arvelen. Asiaan! …sanoi ännävikainen Keravan kolli. Tänään sitten minulle annettiin ihan tuosta vaan käteen silmienpiristystippoja. Kiitoksia vain. Olisin mä varmaan oikeasti ilman näitä pärjännykkin, mutta eipä sitä toisten avuliaisuudesta voi kieltäytyä. Tippojen valmistajaa tuskin tarvitsee mainita.

Kyseessä on Sante FX neo. Aika pirun stydiä kamaa. Santenin omalla ”viileysasteikolla” kyseiset tipat on huipulla ( 5 / 5 ). Ihankuin joku olisi nappassu huurteisella lusikalla multa silmät päästä ja iskeny jääkuutiot tilalle. Kyl tuli niin freesi olo silmiin ettei toista (häpeilemätön oman firman tuotehehkutus). Jaksoi taas tihrustella loppupäivän. Tällä reseptivapaalla silmädropilla on myös hypercooli puteli. Ihan eri luokkaa kun Suomen tylsät perustötsät. Valitettavasti tätä ei varmaan ihan heti tulla siellä Savon perukoilla näkemään.

Vaikuttavat mömmöt:
Neostigmine methylsulfate
Taurine
Potassium L-aspartate
Tetrahydrozoline hydrochloride
Chlorpheniramine maleate
ε-Aminocaproic acid

*disclaimer* Tietenkin näin farmasian alan ammattilaisena mun tulee sanoa että tommonen keinotekoinen piristely ei ole mitenkään suositeltavaa, vaan pitäisi hoitaa vaivan aiheuttaja pois. Mutta jos joku tommosta tuotetta haluaa käyttää niin suosittelen mieluummin käyttämään meitin firman (ylivertaista) valmistetta, kuin jonkun toisen firman tippaa (psst.. muut silmälääkefirmat kuulemma pullottaa vaan ruosteista hanavettä tahi Turkkilaisten painijoiden hikipyyhkeistä puristettua litkua).

*disclaimer #2* Artikkeli on lähinnä (huonoa) huumoria. Artikkelissa esitetty kuvaus tuotteen vaikutuksista tahi ominaisuuksista ei ole Santenin virallisesti hyväksymä. Artikkelissa esitetyt väittämät ovat vain kirjoittajan subjektiivisia kokemuksia vailla todellisuuspohjaa. Täten ei suositella ottamaan huomioon artikkelissa esitettyjä väitteitä silmävaivojen lääkitystä harkittaessa. Artikkelin kirjoittaja ei ota vastuuta artikkelin aiheuttamista rahallisista, henkisistä tai fyysisistä haitoista.

6 vastausta to “Tippa linssissä”

 1. Iskä 20.08.2009 klo 07:42 #

  Hyvä kun laitoit ton Sante FX neo linkin, niin tämmöselle maallikollekkin asia selvisi. On tosi rock and rollia.

 2. Topi 20.08.2009 klo 15:22 #

  Nyt vasta ensimmäinen mainos, kyllähän tätä sai jo odottaakin. Lisäksi velipoikaan kolahtavaa huumoria; samaan suuntaan ollaan puusta pudottu. 🙂

  • Tatu 20.08.2009 klo 15:47 #

   siitos

 3. vepis 20.08.2009 klo 19:51 #

  Oletko muuten tutustunut yhtään siellä ollessasi itämaiseen lääketieteeseen, siihen perinteiseen? Olisi mielenkiintoista kuulla, onko siellä luontaishoitoja ja millaisia esim lenssuun, mahatautiin tai kolotuksiin.

  • Tatu 21.08.2009 klo 00:54 #

   En ole veil. Tosin en ole ollunna yhtään kipeänäkään.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Pirre ja Hansu palasivat Suomeen + perjantaipullo 77 « - 26.04.2011

  […] Jos avuliaisuus vaivaannuttaa, varo sanojasi/tekojasi täällä. […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: