Perjantaipullo 14

21 Elo

Pepsi Shiso Mitsuya Cider oli melko vihreä, Skalin pullo oli vihriä ja Dewi on luonnollisestikkin vihreä… Tehkäämme vihreästä nyt sitten kuukauden mittainen teema. Esittelyssä Pepsi Shiso, joka on jopa vihreämpi kuin kateellinen jalkapalloileva puunhalaajakettutyttö! Pepsi Shiso ei maistu tippaakaan tavalliselta Pepsiltä. Maussa on tavoiteltu nimen mukaan shison makua… enklanniksi ko. kasvi on perilla. Lienee suomeksi jotai samansuuntaista ehkäpä. Pepsillä on ollut tapana julkaista täällä kesäisin rajoitetun ajan myynnissä olevia erikoismakuja kuten esim. ”Ice Cucumber”. Jotenkin en ihmittele miksi näitä tuotteita ei siellä länsimaissa nähdä. Vaatinee ihan pienestä pitäen vinksahtanutta makuhermotusta, jotta nämä saarivaltion joskus kummalliset makukombinaatiot olisi riittävän suosittuja.

Juoma on ulkonäöltään… vihreä. Suunnilleen sama kuin viimekertainen Dew Max Air. Maultaan juoma on minttumainen, mutta ei ole yltiömakea. Kuitenkin jo tuon pienen pullon vetely kitusiin ei ollut kovinkaan helppoa. Jos mulla ei olisi ollut ihan tajuttoman kova jano, olisi drinksu saattanut jäädä kesken. Mieleen tulee aika vahvasti suuvesien maku. Pepsi Shiso on käytännössä humpuu… homeopaattisesti laimennettua Listerineä.

Arvosanaksi 2, kun ei voi tietää tuleeko vielä vastaan tätäkin gusisempi juoma.

Mainokset

4 vastausta to “Perjantaipullo 14”

 1. Patrick 29.08.2009 klo 11:49 #

  Veripeippi, Perilla frutescens

  Veripeippi eli perilla on lämpöä vaativa yksivuotinen rohdoskasvi. Kaukoidässä siitä käytetään tuoreet lehdet salaattina ja siemenistä puristetaan ruokaöljyä. Kuivatuista maanpäällisistä osista valmistetaan rohtoja. Alkuperämaissaan (Koreassa, Kiinassa ja Japanissa) perillaa viljellään kaupallisesti tuhansien hehtaarien alalla. Suomi on ensimmäisenä eurooppalaisena maana aloittanut sen kaupallisen viljelyn rohdosten raaka-aineeksi. Perilla sopii nopeasti lämpeneville kuohkeille maille, jotka ovat suojassa kevät- ja syyshalloilta. Veripeippi kasvoi hyvin maassa, jonka pH oli 5,8 – 6,5. Kasvi vaatii keskimääräisen tai sitä vahvemman lannoituksen. Sato korjataan ennen syyshalloja. Mikkelissä parhaat sadot saatiin v.1994, jolloin kesä oli lämmin.

  Tuoreita lehtiä käytetään salaatteihin ja KALAruokien maustamiseen. Ei siis ihme, ettei virvoitusjuomana maistu 😀

  Lähteet:
  http://www.yrttitarha.com
  http://www.tuhatkauno.fi

  • Tatu 29.08.2009 klo 12:05 #

   Ah! Olemma taas hiukkasen viisaampia.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Perjantaipullo 78 « - 30.04.2011

  […] ei maistu niinkään normaalilta Coca Colalta, tai edes Pepsiltä (yök, hyi, NAM, äklö), vaan maku on lähellä niitä kolan makuisia karkkeja Haribolta tai muulta […]

 2. Perjantaipullo 123 + kesänaposteltavatietoutta « Tatu @ nihon - 27.07.2012

  […] taas… uusi kesä ja uusi kummajainen Pepsiltä. Toivotaan ettei se ole yhtä kaamea kuin Pepsi Shiso -niminen yökötys […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: