Telttaretkellä Shiman niemimaalla

25 Elo

Viime viikonloppuna olin mukana työpaikan ulkoilma-aktiviteettiklubin järjestämällä telttailu-/kalastusretkellä Mein prefektuurissa. Tarkemmin kohteenamme oli leiripaikka Ago nimisen lahden rannalla. Täytyy sanoa että reissu oli kyllä loistavaa vaihtelua kovin urbaaniin elämään Osakan keskustassa. Varhain lauantaiaamuna meitä lähti noin kymmenen silmäparin porukka, muutaman heidän lapsensa kera autojonona kohti niemimaan kaakkoisrantaa (herätys oli klo 5:30, mutta otin pikku tirsat automatkalla). Tähän mennessä olen pyörinyt lähinnä tässä Kansain kovin kaupungistuneilla seuduilla, joten jo automatkan aikana sain kurkkailla uudenlaisia maisemia.

Yksi lyhyt pysähdys automatkan aikana ja kohta olimmekin jo perillä. Lähes heti telttojen pystyttelyn jälkeen suuntasimme vesielukoita narraamaan, koska pitihän meidän saada jotain sapuskaa illan BBQ:ta varten (kaupasta ostettujen settien lisäksi). Ilmat olivat mitä mainioimmat koko viikonlopun ajan, mistä seurauksena iloinen mieli ja palanut iho. En ollutkaan kalastellut tosi pitkään aikaan ja jälleen tuli huomattua miten rentouttavaa puuhaa se on. Ei sil väliä jos ei saa edes saalista (tämä siis kaltaiseni luuserikalastajan mielipide, kun mukana olevat kakaratkin sai enemmän fisuja).

I got my swim trunks and my flippie-floppies.

Niin saaliista puheen ollen. En mä sentään ihan tyhjin käsin takaisin leiriin palannu. Nappasin meren asukeista hurjimman, pedoista kaameimman, kalansaaliista haastavimman, kaikkien kalastajien unelman! Muiden porukan nyhtäessä ylös (säälittävän) pieniä kaloja ihan kiitettävää tahtia, minä päätin (muka) keskittyä haasteellisempiin kohteisiin. Tavalliset kalathan on tunnetusti erittäin tyhmiä eikä niiden nappaaminen ole mikään haaste. Mielestäni eläimien älykkyys on suoraan verrannollinen niiden tarttumiskykyyn ja täten otin tavoitteekseni taistella ruokapöytäämme merien Einsteinin… mustekalan! Siis sillähän on lonkeroa vaikka Otolle jakaa, joten se tarvitsee varmasti todella kehittyneet aivot niiden kontrolloimiseen. Ei noin fiksu otus kenen tahansa syöttiin napsahda. Selvästi minun vastustamaton syötin liikuttelu ja ajoittainen kivikova kärsivällisyys (jättämällä ongen nojailemaan ja menemällä ottamaan juomista) oli liikaa imukuppihirviölle ja täten tämä battle-of-the-minds päätyi allekirjoittaneen voittoon limanuljaskan päätyessä illallispöytään. Saalis oli ihan jees makuinen, joskin vähän sitkeä.

Ilta jatkui rattoisasti sapuskaa valmistaen ja lapsosten englannin kielen treenauskohteena olemisen merkeissä. BBQ:n antimet olivat herkulliset ja virvokkeet piristivät mieltä. Japanilaiset ukkelit ovat aikas hauskoja veijareita pikku maistissa. Eipä tuo ajoittainen kielimuuri ilonpitoa paljoa haitannut. Mukaan ottamani salmarikossu sai kovin vaihtelevia reaktioita paikallisissa. Osa tykkäs, osa kohteliaasti väitti tykkäävänsä ja osa osoitti aika ilmeikkäästi salmarin sopimattomuutta. Yöllä oli mukava (koittaa) nukkua aaltojen rantautumisen ja elukoiden äänien (ja kuorsauksen) soidessa korvissa. Kovin montaa tuntia ei kyl tullut nukuttua, mut ei se hirviästi haitannut. Aamusella pikku mätöt naamaan ja vielä pikaiselle kalanarrailureissulle.


Tarviiko edes sanoa etten ainakaan vielä kaipaile Suomen maisemia?!
Kohta olikin aika lähteä ajelemaan takaisin duunipaikalle purkamaan leirivarusteet autoista. Matkalla vetäsin lounaaksi ihan kiitettävän makuisin curry-riisi-mätön. Duunista sitten normijunilla base camp oneen Osakassa lepuuttelemaan ja tuskailemaan palanutta ihoa.

Mainokset

Yksi vastaus to “Telttaretkellä Shiman niemimaalla”

  1. Äiti 25.08.2009 klo 20:38 #

    Varmaan tosi mahtava reissu! Hienoa!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: