Tilastoja

29 Elo

Tilastot on hauskoja! Kaikki rakastaa tilastoja. Tilastotiede on parasta tiedettä. Tilastointi on sivilisaation ja kehityksen mitta. Vaikka tutkija ei enää keksisi uutta tutkittavaa, voi hän aina tehdä tilaston. Tilaston voi tehdä mistä vaan. Tilastot ei syrji, tilasto on reilu, tilasto on kuin läheisen ystävän lämmin halaus. Tilastotiede on ikuista, koska silloin kun kaikki keksittävissä oleva keksitty ja kaikki innovaatiot on hokailtu, voidaan edelleen tehdä tilastoja. Tilastoinnin aiheet ovat loputtomat… kyllä joku tekee vielä jossain vaiheessa tilaston Lempäälän lehtokämmeköiden terälehtien lukumäärästä.

Joten tarkkailkaamme tämän blogin tilastoja.


Päiväkohtasessa käyrässä näkkyypi sivukatselmukset (ilman omia sivulatauksia). Viimeisen päivän alhainen taso johtuupi siitä, että siellä Suomen päässä vasta hulluimmat ovat heränneet. Päivän mittaan sitten tuo tuosta noussoopi. Blogi on kyllä saavuttanut suurempaa trafiikkia, mitä aloitellessa kuvittelin, mutta sehän on vain mukavaa. Valitettavasti tästä nettiliikenteestä ei mittään rahallista hyötyä tule mainosten tai muiden ärsytyksien kautta. Ei sinällään… itsekkin pidän että sivu säilyy siistinä ja selkeänä ilman epilepsiakohtauksia idusoivia vilkkubannereita.


Viikkokäppyrässä on nähtävissä jonkinmoinen pompsahdus tuossa Japaniin saapumisen kohdalla. Tosiaankin ennen sitä ploki eleli aika hiljaiseloa painottuen vain valmistautumiseen ja paperisotaan. Enkä myöskään juuri linkkiä jaellut ennen lähtöviikkojen koittoa.

Artikkeleista kaikkien aikojen suosituin on Nara Reloaded elukkavideoineen. Söpöt pikku karvaturrit näyttää olevan kestosuosikkeja. Katselukertoja ko. artikkelille on kertynyt dalmaattialaisten verran, elikkäs 101. Seuraavan tulleepi tuommoinen matkablogien klassinen ”I am alive” postaus, Japanissa!, keräten 79 katselukertaa. Pronssilla on yllättäjä, kun ottaa huomioon että ko. artikkeli on varsin uusi tulokas. Päivän herkku ja yökkö (70) voittaa hitusen pienellä erolla vanavedessä tulevat artikkelit otsakkeilla Sähköinen viesti (69), Kämppä – the Cribs edition (69) ja 105mm f/2.8G AF-S VR Micro-Nikkor (66). Tässä tilastossa täytyy ottaa huomioon se että laskenta tapahtuu vain menemällä ko. artikkelin sivulle. Useimmiten postaukset luetaan ns. etusivulta, jolloin lukeminen ei kerrytä artikkelin henk.koht. saldoa. Kommentit on nähtävillä vain klikkaamalla itse artikkelia, joten usein kommentoidut tekstit nousee esiin. Pronssiyllärin perusteella näyttää kuitenkin siltä että ruoka kiinnostaa, joten pidän silmät ja suun auki tulevia mielenkiintoisia kokeiluita varten.

Hauska tilasto muodostuu blogiin eksyneiden käyttämistä hakusanoista. Joukossa on paljon näitä itsestäänselvyyksiä tyyliin ”Nara Tatu” (32), ”Tatu Narasta” (29), ”naranotatu” (16), ”Tatu Osaka” (14), mutta joukossa on muitakin hakusanoja. ”Certificate of eligibility” on tuonut sivuille 7 googlaajaa, ”Japani pistorasia” sanoilla on löytänyt samaiset 7 hakijaa ja ”adapteri japani” 6 tiedonmurujen onkijaa. Vastaavia hakuja pienillä sanamuunnoksilla löytyy listasta useita. Hankkimaani sähkösanakirjaa käsittelevään artikkeliin on 5 henkilöä saapunut hakusanoilla wordtank v823.

Mutta mutta… mielenkiintoisimmat ja hauskimmat sanat löytyypi noista yksittäisistä blogiin eksyneistä. Muutamia helmiä ovat muun muassa ”makea maito”, ”fresh food tarjotin”, ”kuollut ihminen” ??? (karmivaa!), ”calpis veden ohje”, ”enerkiajuomat/sisältö” (huomioi kirjoitusasu), ”pvc passi” ja toinen melko garmiva ”warcraft tappoi japanissa” (en ole minä… elossa olen, vaikka WoWia tulee väännettyä ja päähahmona undead priest).

Tähän samaan settiin voisin laittaa myös monien blogien vakio-osion, eli ruskeakielisen lukijoiden hännystelyn. 🙂 Kiitos kiitos oikein paljon teille rakkaille lukijoille. Ilman teitä tätä blogia ei olisi olemassa (VALE!). Erityinen kiitos kaikille kommentteja kirjottaneille (kirjoittamattomia mitenkään syyllistämättä). Ehdotuksia siitä että millaisia artikkeileita haluatte tahi muuten vaan sivuston parannusehdotuksia otetaan mielellään vastaan… vähentäen täten allekirjoittaneen tarvetta rasittaa niitä muutamaa kallossa olevaa nyrjähtänyttä aivosolua, kun pitäisi blogia hienosäätää. Arigatoo gozaimasu ja kumartelut tyyliin Perpetual ojigi teille kaikille.

Mainokset

5 vastausta to “Tilastoja”

 1. Patrick 29.08.2009 klo 11:27 #

  Eka!

  • Tatu 29.08.2009 klo 12:01 #

   Kakkonen!

 2. arla 29.08.2009 klo 11:31 #

  teeppä gaijinversio tästä:

  • Tatu 29.08.2009 klo 12:15 #

   Ehehe… Osaka FTW, mutta mistä mä löydän filmiryhmän?

 3. arla 29.08.2009 klo 16:24 #

  otat työkaverit mukaa! sanot että teet tieteellistä tutkimusta..

  mun lemppari oli toi vanha, täysin pihalla oleva muija, joka sano otsukaresama. tai sit toi he is death. only in osaka…

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: