Osakan merimuseo

16 Lok


Jonkin verran juttuja jonossa kirjoitettavana, joten koitan purkaa niitä nyt sopivassa tahdissa.

Jokin aikaa sitten tuli katsastettua tuo kuvassa näkyvä lasipallo, eli Osakan merimuseo. Hirviän kauheasti siitä ei ole sanottavaa. En voi kyllä suositella henkilökohtaisesti turisteille. Varsinkaan jos käytettävissä oleva aika reissulla on kovin rajattu. Mielenkiintoisinta oikeastaan museossa on sen arkitehtuuri. Meressä majaileva pallura on kieltämättä jännän näköinen ja kävelyssä palloon veden alla on kivaa fiilistä. Tosin korostettakoon että käytävä ei ole mikään lasituubi, vaan siinä on vain pieniä ikkunoita katossa.

Itse museo on selvästi suunnattu paikallisille koululaisille. Lähinnä opetusmateriaalia lapsille. Selityksiä on myös englannin kielellä, mutta sitten turistilapset ei puolestaan ymmärrä tuota lontoota, joten vanhempien pitäisi sitten tulkata kaikki suomeksi. Museossa on myös vaihtuvia näyttelyitä. Yksi tämän kertainen eritys käsitteli paikallisesti ihan mielenkiintoista aihetta, Osakan sataman historiaa ja kaupungin ”työntymistä” mereen. Mutta siinäpä näyttelyssä ei ollut sanaakaan englantia ja kanji-merkkien sarjatuli meni reippahasti yli allekirjoittaneen kielitaidon. Ilmapiiri paikassa on tosin kivan levollinen verrattuna joskus hektiseen Osakan vilinään.

Sisäänpääsy aikuiselta onpi 600 jeniä. Ei se konkurssia saa aikaan, mutta kuitenkin mielestäni Kansain alueella on paljon parempia kohteita halvemmallakin.

Mainokset

4 vastausta to “Osakan merimuseo”

 1. acjama 16.10.2009 klo 05:34 #

  Pallo. Se on… pallo.

  Tokion merimuseo sentään näyttää Lego-laivalta.

  • Tatu 16.10.2009 klo 06:14 #

   Jee! Onko sekin meressä?

 2. Kirsi 16.10.2009 klo 10:27 #

  ja niistäkään kattoikkunoista mitään nähny XD

 3. acjama 16.10.2009 klo 13:05 #

  Eei, ei ole…

  Mutta on siellä paatti joka kävi etelänapamantereella. Paluumatkalla jättivät rekikoirat sinne kun ei ollut enää tilaa, ja kun vuosi myöhemmin kävivät katsomassa, kaksi oli vielä elossa. Ja ne kaksi on nyt Tokyo Towerin juurella. Tai ainakin patsaat.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: