Perjantaipullo 22

16 Lok

ラムネ, Ramune

Ramune on varsin suosittu juoma erityisesti kesäkuumien matsurien aikaan. Sitä on valmistettu vuodesta 1876 asti. Maku on erittäin miellyttävä sitruksinen ja sopivan kupliva. Ramunesta on olemassa myös erilaisia spesiaalimakuja… ananas, kiiwi, purkka, mango, curry, mustekala jne. Noita erikoisempia en ole vielä tyypannut… ja tuskin tulen mustekalalimua kokeilemaankaan. Perusmaku on hyvä, mutta se mikä erottaa Ramunen muista limuista on loistava pullo.

Pullodesigni on aikoinaan enklantilaisen kehittämä Codd-kaulainen pullo. Wiki osaa sanoa että ko. pullotyyppiä käyttää maailmassa enää vain Ramune ja Intian maalta löytyvä Banta. Pullon availuperiaate on seuraava.. pullossa oleva paine pitää kaulassa olevan lasihelmen pullon suuhun sinetöiden sen tiiviisti. Avatessa pakkauksen mukana olevalla paininjutskalla lasihelmi painetaan kaulan sisään, jossa olevaan kavennukseen marmorikuula jää hengailemaan. Sitten voipi alkaa juomaan. Juominen vaatii pikkasen taktisia manöövereitä, koska väärin kallistettuna pallura rullaa takas pullon suulle estäen juomisen.

Sisältö on hyvä, avaaminen on hauskaa ja pullo lasihelmineen on esteettisesti miellyttävä. Ainut huono puoli on hieman muita limuja tyyriimpi hinta.
Tämä on ”Monde Selection” -kultamitalinsa ansainnut.

Uusi johtaja!!

5 vastausta to “Perjantaipullo 22”

 1. Kim 16.10.2009 klo 20:32 #

  Hahaa, mielenkiintoni heräsi! Pakkohan tuota on kokeilla, löytyyköhän tokyokanista? Oon kyllä kuullut tuosta aiemminkin. Muistelin että noita lasihelmiä keräillään ja eri mauissa on erillaiset tai jotain sellaista? Tai sitten minulla on vilkas mielikuvitus….

  • Tatu 16.10.2009 klo 23:40 #

   No, ainakin duunikamu tiesi sanoa että aikoinaan (sillon kun kaikki oli musta-valkoista, ihmiset ei puhunu vaan niiden sanoma tuli esiin valkoisena tekstinä mustalla pohjalla, koomikoilla oli hitlerviikset, polkupyörissä tajuttomat eturenkaat ja poliisiautoissa oli vähintään 7 poliisia) oli tuhmilla pojilla tapana rikkoa noita pulloja, jotta saisivat sisällä olevan marmorikuulan itselleen.

 2. Riisa 26.10.2009 klo 14:09 #

  Ramunea myytiin ainakin jossain vaiheessa Helsingin ”Manga kahvila Amai”:ssa (http://mangacafe.fi/), et sinne vain kokeilemaan. 🙂

  Mut onko tässä ko. Ramunessa joku modernisoitu korkki? Näyttää jotenkin niin fiiniltä verrattuna niihin, mitä minä olen matsureilla saanut yrittää posauttaa auki (vaihtelevalla menestyksellä)..

  • Tatu 26.10.2009 klo 15:46 #

   Mä olen tavannu noita metallisilla ja muovisilla korkeilla eri väreis.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Perjantaipullo 58 « - 11.12.2010

  […] sopivan hapan sekoitus hedelmien esansseja. Sokrua tuntuu olevan aika sopivasti. Vähän ehkä Ramunemainen, mutta ei niin selkeästi sitruksiin kallellaan. Voisin sanoa että juoma vetää hyvin […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: