Shinkansen

21 Lok

Yksi yleisimmistä asioista, mitä ulkomaalaiset tietää Japanista, on sen nopeat ja täsmälliset junat, shinkansen(it). Oikeastaan sana tarkoittaa junaverkkoa, jolla nuo nopeat junat operoi, joten on hieman väärin käyttää sanaa tarkoittamaan niitä junia ja sitä kautta väärin käyttää monikossa. Mutta, enpä mä ennenkään ole tässä blogissa pahemmin pilkkua nus… nuuskinut. Tosin sanomalla ”matkustaa shinkansenilla” voidaan ymmärtää myös että matkustaa ko. rataverkkoa käyttäen.

Ehkä yksi harhakuva shinkansenista on että se olisi jotenkin ultra-hyper-super-nopea. Onhan se toki vikkelä, mutta euroopastakin löytyy nopeampia junia. Normaalit matkustusnopeudet shinkanseneilla on maksimissaan tuossa 300 kilometrin tuntivauhdin paikkeilla. Tosin täällä on kehitelty noita magneettilevitaatiojunia jo 60-luvulta asti ja jokin aikaa sitten ne saavuttivat uuden junien nopeusennätyksen, 581 km/h. Moinen teknologia on toistaiseksi kovin kallista ja tuota junaa ajellaan tällä hetkellä vain testiradalla.

Tein pikkusen videon junamatkasta Osakasta Okayamaan nopeimmalla yhteydellä, Nozomilla. Videon lopussa on myös kevennyksenä Ramune-pullon avaus. Perusteellisempi kirjoitus itse Okayamasta tullee tänään myöhemmin.

Mainokset

Yksi vastaus to “Shinkansen”

  1. Kirsi 21.10.2009 klo 05:00 #

    aika hyvin ettei meitsiä näkyny tos junavideon ikkunasta XD

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: