Sumiyoshi Taisha ja Nagai puisto

1 Mar

Tämä reissu tuli tehtyä tuossa lokakuun alkupuolella. Se vaan on antanut odottaa allekirjoittaneen kiideiden heltiämistä ja niskasta kiinni ottamista.

Molemmat kohteet sijaitsevat etelä-Osakassa. Sumiyoshiin päässee helpoiten Nanbasta Nankain junilla, kun taas Nagai puistoon pääsee metrolla Tennojista etelään. Paikat ovat hatusta vedetyn arvion mukaan noin 3-4 km:n päässä toisistaan, joten pienellä jaloittelulla voi mestat tsekata samalla reissulla. Samalla voi pällistellä eteläisen Osakan maisemia, jotka poikkeavat aika lailla Nambasta tai Umedasta. Talot ovat matalampia ja täällä risteilee muutamia ratikkalinjoja bussien ja metrojen sijaan.


Sumiyoshi Taisha

Tämä Shintopyhäkkö on koko Japanin Sumiyoshi-pyhäkköjen pääkallonpaikka. Siellä rukoillaan ja muistellaan vanhoja Sumiyoshi-jumaluuksia ja vanhoja legendaarisia keisarinnoja. Pyhäkön historia alkaa tuolla vuoden 200 paikkeilla, joskaan nykyiset rakennukset ei tietenkään ole siltä ajalta säilyneitä. Sumiyoshi Taisha lienee tunnetuin erikoisesta sillastaan. Tämä ”rumpusillaksi” kutsuttu puinen jyrkkä kaarisilta muodostaa rummun muodon veden heijastuksen kanssa. Valitettavasti pyhäkkö sattui olemaan tuona päivänä restauroinnissa ja esim. tuo silta oli kokonaisuudessa peitetty. Se niistä idyllisistä kuvista. Täytynee vierailla siellä uudestaan joku toinen kerta.

Yksi kappale Genjin tarinasta sijoittuu Sumiyoshi Taishan ympäristöön, joka vielä tuolloin oli merenranta-aluetta.

Nagai puisto

Nagai puisto on erittäin laaja puistoalue, joka lähinnä sisältää erilaisia urheilufasiliteetteja. Pinta-ala lienee Osakan linnan puiston luokkaa tai vähän ehkä yli, muttei kuitenkaan Tsurumi-Ryokuchin puiston kokoa sentään. Puistossa on liikuntapaikkojen lisäksi Nagain kasvitieteellinen puutarha ja Osakan luonnonhistoriallinen museo. Edellämainitun sisäänpääsymaksu on 200 jeniä ja kombolippu puutarhaan ja museoon kustantaa 300 jeniä. Tyypillisen kasvitieteellisen puutarhan tapaan rehut on aika hyvässä järjestyksessä yleensä ryhmitettynä saman heimon kasveja samalle alueelle. Tyypiltään siis kovin kaukana japanilaisen puutarhan harmonia/luonnollisuus -hakuisuudesta.

Erilaisia kasvilajeja puutarhassa on yli 1000 ja oletettavasti Ryokuchin puiston tapaan pyritään siihen että vuoden ympäri jotkin olisi kukassa. Kotipuutarhurit varmaan saa jotain ispiraatiota näistä lukuisista kukkasista. Minä en niistä juuri mitään ymmärrä… kunhan vain maisemat näyttää hyviltä. Opasteet ovat puutarhassa kelvolliset ja turistin kannalta mukavasti myös länsimaisilla kirjaimilla.


Keskulammessa asustaa jonkin verran elukoita… karppeja, kilpikonnia, paikallisia sorsaeläimiä ja joutsenpariskunta. Keskuslampi suihkulähteineen hallitsee yleiskuvaa, mutta maisemat ovat kuitenkin aika vaihtelevia koko lammen ympäri menevän reitin varrella. Vaikka tuolloin oli kansallinen vapaapäivä niin tämä puiston maksullinen puoli oli suhteellisen rauhallinen eikä hirviää väenpaljoutta tarvinnut sietää. Vierailijat koostuivat lähinnä eläkeläisistä, muutamista lapsiperheistä, valokuvaajista ja maalareista.


Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: