Nunobikin vesiputoukset

9 Mar

Viime lauantaina reippailtiin Kobessa ylös Rokko-vuoren rinnettä ja samalla tsekkailtiin Nunobikin vesiputoukset. Ilmeisesti kyseessä on yksi Japanin kolmesta ”jumalallisesta” vesiputouksesta. Vuoren rinnettä valuvan puron varrella on 4 erillistä putousta. Puro saa alkunsa tuolla 1900 luvun alkuvuosina rakennetulta padolta. Köpöttelimme arvioni mukaan ainakin noin 5 kilometriä rinnettä ylös 神戸夢風船 (Koobe Yume-Fuusen, Kobe Dreamy Baloon) -köysiradan väliasemalle. Patikointipolku ja köysirata starttaavat Shin-Koben aseman nurkilta ja päättyvät vuoren huipulle Nunobikin yrttipuutarhaan.

Reissu oli ensimmäisiä perusteellisempia uuden kameran ulkoiluttamisia. Täytyy kyllä sanoa että vesiputousten kuvaaminen ilman kolmijalkaa tai edes monopodia on aikas hankalata. Minen kyllä suostu keppijumppailemaan kolmijalkojen kanssa tuommoisilla kuoppapoluilla. Alustavasti uuden Tamron-lasin VC toimi moitteetta (joskin siitä ei ole apua putousten 1 sekunnin valotuksissa), mutta resoluutio ei ihan yltänyt Nikkorin 105mm makron tasolle, mutta nuo obet onkin ”tyypiltään” aivan ihan muuta. Artikkelin päätteeksi hieman kuvallista satoa ja kirjoittelen reissun loppuosasta sitten myöhemmin.

(kuvissa pitäisi olla kiinnostuneille EXIF-data tallella)

Mainokset

3 vastausta to “Nunobikin vesiputoukset”

 1. Patrick 10.11.2009 klo 23:56 #

  Jälleen ykkösfotoa!

  Kahtelinpas noita lähärikuviakin… hienoja on! 🙂

  • Tatu 11.11.2009 klo 00:47 #

   Spank you! 🙂

 2. Äiti 22.11.2009 klo 12:00 #

  Kiipeily/kävely oli tosiaan rankkaa, ainakin tällaiselle mummelille, mutta vaivan arvoinen!!!! Maisemat, putoukset upeita ja kuvaaja hyvin saanut talletettua ne kuviin.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: