Vuoren huipulle ja yöllinen Kobe

17 Mar

Jatkoa aikaisemmasta artikkelista.

Vanhalta padolta oli vielä jonkinmoinen nousu, kunnes saavuttiin köysiradan väliasemalle. Matka siihen suuntaan oli kuitenkin huomattavasti lyhyempi kuin paluumatka radan alkupäähän olisi ollut. Patojärveltä lähti kapoinen mutkitteleva ja kohtuullisen jyrkkä polku ylös vuoren rinnettä puiden lomassa. Pieni pätkä asfaltoitua tietä ja lopulta näkyikin jo ilmassa leijuvia pampuloita. Äippä jaksoi todella hyvin kiipeillä (noin… riittääkö tämä kehu?).Kiikkerän kopperokyydin jälkeen olimmekin huipulla, jossa sijaitseepi yrttipuutarha. Henk.koht. herbsit ei juuri napanneet, eikä houkuttelevuutta lisännyt pääsymaksu. Keskityin mieluummin ”tyylikkäiden” rakennusten ja alla levittyvän Koben iltavalaistuksen kuvaamiseen. Tuolta Shin-Koben köysiradan huipulta on ihan hulppeat näkymät, joskin vielä paremmat olisi kuulemma Rokko-köysiradan päässä. Tämä nyt katsastettu köysirata on tosin sijainniltaan paljon kätevämpi sen ollessa ihan kävelymatkan päässä Sannomiyan asemalta ja Shin-Koben aseman kyljessä.Lopuksi sitten kiva köröttely kopperossa takas alas ja paikalliseen ravitsemusliikkeeseen vetelemään iltamätöt kitusiin. Aterioinnin seurana oli mestan omistajan hauva. Se ihan muina musteina kävi omatoimisesti ulkona asioillaan, tsekkaili asiakkaita ja antoi rapsutella itseään. Mahojen täyttämisen jälkeen oli aika köpötellä takaisin Sannomiyaan, ottaan kondiksesta vähän evästä ja puksutella junalla takaisin Osakaan.


(pitkällä valotusajalla saa kivasti ihmiset katoamaan kaduilta. Tarkkasilmäisimmät voi havaita isosta kuvasta muutamia ”haamuja”. Spooooky!)

Mainokset

2 vastausta to “Vuoren huipulle ja yöllinen Kobe”

  1. Äiti 22.11.2009 klo 12:11 #

    Kyllä kiitos, kehu riitti;-)! Olen ylpeä itsestäni, siinä missä voimat meinasi loppua alkoi suomalainen SISU…..

Trackbacks/Pingbacks

  1. Talsimista Takayamassa « - 05.07.2011

    […] olevasta patoaltaasta tuli kirkkaasti mieleen taannoinen Koben vastaava. Vitsi, tekis mieli taas lähteä reissuun Kansain […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: