IMAX

19 Mar

Viime sunnuntaina suomalainen iskuryhmämme kävi Kaiyukanissa ja Suntory Museossa ihmettelemässä IMAX-elokuvaa Under the Sea 3D. Laittelen ehkä jossain vaiheessa nettiin pari valittua kuvaa akvaariosta.

Suntory Museossa pyörii kaksi vesiteemaista IMAX-leffaa epäilemättä läheisen akvaarion takia. Yksi näytös maksaa 1000 jeniä ja kombolipun saapi suhteessa alennettuun hintaan. IMAX-teatterissa siis laitetaan päähän semmoiset ultimaalisen dorkat muovirillit, jotka mahdollistaa 3D efektit leffassa. Selostus on tuolla japaniksi, mutta halutessaan saa käyttöönsä langattomat kuulokkeet, joista horina tuleekin lontoolla. Itse elokuva oli vaikuttava kokemus ja sopi hyvin akvaariovierailun päätteeksi. Vähän leffan alkamisen jälkeen ei kummat rillitkään haitanneet ja pystyi nauttimaan näkymistä. Nuita 3D-leffoja on vähän vaikea selittää järkevästi… jos et ole käynyt niin käy ihmeessä.

Visuaalinen puoli oli siis kunnossa, mutta valitettavasti audiopuoli feilas pahasti. Vaikka kuulokkeet oli hyvän maineen omaavia Sennheisereita, niiden toiminnassa ei ollut kehumista. Kolmihenkisen testiryhmämme kaikki kuulokkeet suhisivat. Yhdellä selostus kuului moitteetta, toisella ääni pätki jonkin verran ja puheesta tuli perille noin 70% ja kolmannella puhetta kuului noin sekunnin pätkiä ½-1 minuutin välein… Veikkauksia kuka veti lyhimmän korren, kenelle jäi pata-akka käteen, kelle nakki napsahti, kenen kebabista löyty viisisenttinen kihara karva, kuka astui purkkaan ja sen jälkeen heti vessapaperiin… ?

No, ääniongelmista huolimatta ohjelma oli helposti seurattavissa.
Suosittelen (varauksella).

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: