Kioto: Nanzen-ji ja Shinnyo-do

9 JouMenin vähän aikaa sitten valokuvausta harrastavan työkaverin kanssa kiertelemään Kiotoa ja kuvailemaan syksyn lehtiä (紅葉). Me kun molemmat ollaan kohtuu saitoja niin tarkoituksena oli lähinnä tsekkailla ilmaisia temppeleitä ja paikkoja. Ensimmäisenä käppäilimme Nanzen-ji temppelille, joka sijaitsee itä-Kiotossa. Se on vuonna 1291 perustettu zen-temppeli, mutta ei kuitenkaan näitä Kioton merkittävimpiä nähtävyyksiä. Alueen erikoisuutena on vahvasti eurooppalaistyylinen akvedukti, jolla aikoinaan kuljetettiin vettä vuorilta Kioton kaupungin tarpeisiin. Vesi virtaa siinä yhä, joskin entisen käyttötarkoitukseen nykyisten puhtausvaatimusten takia sitä ei enää käytetä.


Matkan varrella oli Eikan-do temppeli. Varsin suosittu kohde ruskan aikaan, mutta 1000 jenin sisäänpääsymaksu ja ihmisten paljous ei houkuttanut astumaan sisään. Nappasimme muutamia kuvia aitojen ulkopuolelta ja jatkoimme matkaa.

Seuraava etappi oli Shinnyo-do. Mäen päällä keskellä Kiotoa sijaitseva vuonna 984 perustettu pyhä paikka. Ja tärkeimpänä ominaisuutena… ilmainen. Tuolla alueella ruska oli jo jokseenkin loppupuolella ja osa puista oli pudottanut lehtensä. Onneksi suurin osa puista oli vielä hyvissä väreissä ja sääkin oli kohtuullisen suotuisa kuvailulle. Tosin välillä meidän hommat meni ihan pelleilyksi eikä optimaalisten fotojen ottamisesta tullut mitään.


Sitten aloimme matkaamaan Kioton keskusrautatieaseman suuntaan. Matkan varrella oli Konkaikomyo-ji, josta nappasimme muutaman kuvan. Olimme aikataulusta myöhässä, joten emme ehtineet jäädä pitkään palloilemaan. Päivän suunnitellut kohteet ei ollu vielä katsastettu ja ne usein sulkeutuvat viiden aikoihin.

Päivän loppupuolen tapahtumat ja kuvat sitten seuraavassa artikkelissa.

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: