Kioto: Sennyuu-ji ja Myooshin-ji

30 Jou

Jatketaan ruskaraportointia! Ruska-aika on mennyt jo ohi, mutta allekirjoittaneen laiskuuden takia ei näistä kaikista ole vielä blogiin kirjoitettu. Ruska-artikkelien jälkeen siirrymme sitten ohjelmassa pällistelemään esim. noita valoshowhärpäkkeitä, joista saitte esimakua videon muodossa ennen joulua. Myös artikkeli tuosta uudesta laajakulmaobjektiivista on tulossa jossain vaiheessa.

Pidemmittä puheitta…

Sennyuu-ji on Buddhatemppeli, joka sijaitsee kävelymatkan päässä Toofuku-ji:sta. Siten sopii hyvin katsastettavaksi samalla reissulla. Sennyuu-ji on tuota kuuluisampaa naapuriaan huomattavasti rauhallisempi paikka. Ainakin näin ruskan aikaan. Alueella ovat havupuut vallitsevina, mutta paikka paikoin löytyy kyllä ihan mukavaa väriloistoakin.

Sennyuu-ji:n maksullisella puolella majailee useiden entisten keisareiden hautoja sekä melkoisen suuri kuva Buddhasta kuolinvuoteellaan ( 8 x 16 metriä ). Wiki tietää kertoa että tuota kuvaa harvemmin pääsee katselemaan. Viimeksi se oli yleisön nähtävissä vuonna 2003 ja silloinkin vain 3 päivän ajan. Voin vain kuvitella sitä ruuhkan määrää ja jonojen pituutta joka noina päivinä mestoilla oli. Paikka on mukavasti metsän keskellä poissa kaupungin vilinästä.

Myooshin-ji sijaitsee puolestaan melko keskellä Kiotoa, Hanazonon juna-aseman lähettyvillä. Se on Zen Buddhalainen temppeli ja Zen-pyhäkköjen tapaan siellä ei ole mittavan laajoja puutarhoja. Täten paikka ei ole kovinkaan sovelias syyslehtien tarkkailuun. Temppeli on perustettu vuonna 1342 Kanzan Egen nimisen Zen-mestarin toimesta. Paikat tuhoutuivat melkeinpä kokonaan Oonin-sodan aikaan, mutta pytingit sittemmin rakennettiin uudelleen.

Tuon temppelialueen luoteisosassa on Tenkyu-in niminen pienehkö puutarha. Kohtuuhintaiseen sisäänpääsymaksuun sisältyy pieni pala papumakeista sekä kupillinen paksua vihreää teetä. Mukava paikka pienelle levähtämiselle kävelyn lomassa. Samalla kun nauttii antimia, voi katsella puutarhaa ja pyrkiä saavuttamaan kunnon zenimäisen mielenrauhan. Ja luonnollisestikkin jos tuonne haluaa niin kannattaa varautua ottamaan kengät pois… eli se puhtaapi pari (tai puhtaampi puoli esiin käännetty) tyylikkäitä tennissukkia jalkaan ja helposti avattavat kengät niiden päälle. Eheh..


Myooshin-ji:sta kivenheiton päässä (jos sattuu olemaan Chuck Norris) sijaitsee Ryoan-ji suurine kivipuutarhoineen ja Ninna-ji korkeine pagodoineen ja puistikkoineen. Jälkimmäisestä juttua sitten ruskaretosteluiden seuraavassa jaksossa.

2 vastausta to “Kioto: Sennyuu-ji ja Myooshin-ji”

  1. Äiti 31.12.2009 klo 10:48 #

    Taas kerran, aivan upeita kuvia! Täällä on lunta tullut aina vaan enemmän, pari päivää lämpötila nollan tietämillä, nyt taas paukkupakkaset…. Voi olla että illallakin paukkuu, raketit. toivottavasti paukuttelijat hyytyy kylmyyteen;-)

  2. Iskä 31.12.2009 klo 21:21 #

    Hyvvee uuttavuotta. Samma på japonska.
    Myö molemmattii

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: