Osaka Hikari Renaissance illuminaatio

16 Tam

Jatkoa aikaisempaan video-pika-artikkeliin.


Elikkäs tämä oli joulukuussa pidetty ilmainen valoiloittelu keskellä (paikallisen mittapuun mukaan) pimeintä talvea. Paikka oli keskellä Osakaa Nakanoshiman saarella kattaen samannimiset puiston sopivasti vastikään rempattuineen ruusupuurahoineen sekä monia muita saaren osia. Ja kyllä, puutarhan ruusut olivat käydessä kukassaan noin joulukuussa. Tällä illuminaatiolla ei ole sen suurempaa perinteistä merkitystä. Nettisivut kertovat syyksi: ”The event is held in hopes that the warm lights will give the city more energy and as a chance for a newer movement toward a international metropolitan Osaka.” Tapahtumalla on useita paikallisia ja kansainvälisiä sponsoreita kuten mm. Air France. Homma ei jää vain valojen ihailuun vaan tarjolla on ruokaa jos jonkinmoista ja lapsille (ja lapsellisille) tarjolla aktiviteetteja. Henk.koht. pidin eniten paikallisen sähköfirman paikasta jossa pystyi kontrolloimaan läheisen pilvenpiirtäjän valoja mielensä mukaan. Loistava power-trip härpäke. Buhahaha!

Saarivaltion tapaan näissä tapahtumissa ei olla yksin. Tämän vuoden statseja mulla ei ole, mutta viime vuonna paikalle saapui noin 1.380.000 immeistä. Eihän se sentään hätyyttele suurimpia tapahtumia, joissa vierailijamäärät pyörii Suomen koko väkiluvun hujakoilla. Kaikkialla soi erinäisiä taustamusiikkeja ja kuten aikaisemmin esittämästä videosta voi nähdä, joissain tapauksissa valot ”tanssivat” musiikin tahtiin.Myös luonto koitti omalla tavallaan kilpailla huomiosta vilkkuvien valojen kanssa. Sattumalta tuulenpuuska sai viereisen puun pudottelemaan lehtisateen päälleni. Onneksi sain pikaseen sentään jonkinmoisen kuvan taltioitua.


Osaka Public Hall sai valoheijastusten muodossa uutta ilmettä. Julkisivuun heijastettiin useita erilaisia kuvajaisia.Puh on paikallisten kestosuosikki, jostain kumman syystä. Hikari Renaissanceenkin oli eksynyt valoisa Nalle Puh.


Vedessä kelluvan puun alla olevan lepotuolin merkitys jäi epäselväksi.
Talvisen meiningin vastapainona oli myös hieman hiekkaveistoksia.
Kaikenkaikkiaan mukava tapahtuma tunnelmaltaan ja ruuhka ei kuitenkaan ollut ihan sietämätöntä. Boonuksena keskeinen sijainti… Kotiin pääsi varsin vikkelästi kun alkoi psaikkedeeliset valoilmiöt rasittaa silmiä.

7 vastausta to “Osaka Hikari Renaissance illuminaatio”

 1. Äiti 17.01.2010 klo 12:30 #

  Miten tuntuu jotenkin että toistan itseäni: upeita kuvia!!!! Kaikkea ne japanilaiset keksii ja aikasten tyylikkäitä, ainakin näin kuvien välityksellä.

  • Tatu 17.01.2010 klo 12:38 #

   Sanotaan ny näin että osa oli tyylikästä osa ei sinne päinkään. Esim. tolla Puhilla oli seuranaan Mikkiä, Akua, Pikachua ja muita hahmoja… mitään noita hahmovaloja en kyllä sanoisi hirveen tyylikkäiksi. Ei sentään muoviflamingon tasolla, muttei mitään aistikkuuden riemuvoittoja.

   Jonkin ajan kuluttua laittanen esiin kuvaa ja artikkelia Kobe Luminariesta, Joka oli vähän erilainen valoshow.

 2. Topi 17.01.2010 klo 23:37 #

  Jätit varmaan tekemättä noilla pilvenpiirtäjävaloilla sen, minkä sun olisi ehdottomasti pitänyt tehdä.

  Nimittäin!

  …morsettaa jotain käsittämätöntä suomeksi. Ei mitään rivoa, se olisi ollut tylsää ja tilaisuuden haaskuuta. Vaan jotain tyyliin: ”ensi juhannuksena Keravan torilla ilmestyy Buddha”, ja juhannuksena oltaisiin menty paikalle ihmettelemään, olisiko joku morsetuksen selvittänyt, kääntänyt mahdollisesti ymmärrettävään muotoon, kehittänyt siitä internet-meemin, ja organisoinut tuhansien japanilaisten pyhiinvaellusmatkan Keravan torille.

  • Tatu 18.01.2010 klo 01:09 #

   muuten hyvä mutten osaa morse-koodistoa 🙂

 3. acjama 18.01.2010 klo 03:53 #

  Huu, osaahan nuo osakalaisetkin! Tookkiossa onkin tänä vuonna ollut semmoinen ”puute punaisesta langasta” näiden illuminaatioiden kanssa. Tai ehkä sitten kun ne kaikki yhdistää…

  Olen samaa mieltä. Hukkasit niin monet mahdollisuudet sen pilvenpiirtäjän kanssa. Toisaalta, olisin itse ehdottanut braillea. Siinä olisi järki jäätynyt aika monelta, ja niin monella eri tavalla.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tokion illuminaatiot, osa 1 « - 02.01.2011

  […] myöhemmin. Viime vuoden valotuksia Kansain alueelta voit kurkkia näistä artikkeleista: Osaka Hikari Renaissance …ja video Kobe […]

 2. Tokion talvi-illuminaatiot 2011-2012, osa 1 « - 22.02.2012

  […] taasen Kansain meininki kiinnostaa niin vielä vanhemmat artikkelit löytyypi Kobe Luminariesta, Osakasta ja myös Narasta. *darn… iski kauhea kaipaus Kansaiin ja […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: