Tietokone sekosi

1 Hel

Mokoma koti-PC meni sammumaan yht’äkkiä ja kun koitin käynnistää uudelleen valittaapi se ”Operating system not found”. Jes! 😦 No, onneksi mulla on Windowsin palautuslevykkeet olemassa, mutta ongelma onkin ne kaikki lukuisat valokuvat ynnä muut tiedostot, joita ei voi korvata. Wintoosan palauttaminen kuin pyyhkii kovalevyn sileäksi.

Nyt mun pitääkin etsiä joku jippo, jolla saan ensin nuo tiedostot pelastettua läppärin omalta kovalevyltä talteen ja vasta sen jälkeen asennella Windows uudelleen.

Harmittaa ”vähän”.

Mainokset

18 vastausta to “Tietokone sekosi”

 1. acjama 01.02.2010 klo 03:48 #

  Tunnen sympatioita. Viikonloppu meni koneen kanssa tapellessa. Wintoosani antautui taistelutta kun verkosta tuli jotain ilkeää, joten asensin siihen uuden ja myös Linuxin dual-boottina. 12 tuntia meni siihen kun windows valitti ettei ollut verkkokortin ajureita ja ratkaisuksi se ehdotti uusien ajureiden imuroimista netistä. Miten joku koodaaja voi olla noin tyhmä?

  Eikun polttamaan töissä jokun Linux Live-levy ja boottaamaan sieltä. Kiva vekotin, kun asennustakaan ei tarvita eikä siten kovalevyyn kosketa mitenkään. Mutta sillä voisi päästä kovalevylle pelastamaan kuvat jollekin USB-tikulle (niin siis jos sulla on pelkkä boot sector mennyt ja jotain pelastettavaa vielä on jäljellä). Nyt kun vaan olisi semmoinen tosipieni 8Gb:n USB-muistitäplä käytössä…

  • Tatu 01.02.2010 klo 04:58 #

   Haa, joo…

   pitääkin selvitellä. Nuita Linuxin boottihässäköitä saanee netistä imailtua? Muutahan mä en oikeastaan kaipaa kuin ne kuvat talteen. Aikaa varmasti menee, mutta eiköhän tää tästä jossain vaiheessa.

   • Tatu 01.02.2010 klo 07:08 #

    Hmm… taidan lähteä liikkeelle live-Ubuntun avulla. Laitan sen USB-tikulle joten ei tarvii mitään CD:tä. Illalla nään sitten onnistuuko.

 2. Kimi 01.02.2010 klo 10:46 #

  Apple 🙂 ?

  • Tatu 01.02.2010 klo 10:58 #

   Fujitsu-Siemens.. Ja ikää sopivasti reilu vuosi. 😛

   • Tatu 01.02.2010 klo 14:56 #

    Korjaus… ei ollutkaan vuotta, mutta ei tata ny huoltoon viia.

    • Tatu 03.02.2010 klo 02:50 #

     Olipas yli vuosi. Muistini ei oikeen toimi.
     Joten takuu on ”no-go”

 3. acjama 01.02.2010 klo 11:53 #

  Minun on ikävä niitä kuvaputkimonitoreita. Ne ottivat kivasti ja hajoamatta ”justified wrath of a pretty pissed guy” -punishmenttia kun noin kävi niille 12 kovalevylle jotka olen jättänyt jälkeeni. Viimeisin kesti jopa bokkenin. Nyt nestekidenäyttöjen ajalla pitää hillitä epäterveellisesti. Toisaalta ”format c:” tuottaa tiettyä tyytyväisyyttä vieläkin.

 4. Tatu 01.02.2010 klo 15:02 #

  Ja nyt pitaa vahan juhlia … aakkoset ei tosin toimi, kun on kaytossa enkku Ubuntu. No siis aluksi meni kaikki loistavasti… ubuntu kaynnisty USB-tikulta. Mutta sitten se ei osannut oikeen avata tuota koneen sisaista kovoa, joka on NTFS muodossa. Aluksi valmistelin tuon ulkoisen kovon… tyhjasin ja formatoin FAT muotoon varmuuden vuoks.

  Sitten armotonta netin selailua ja Ubuntun terminaalin raplaamista….. noin 2 tunnin tappelun jalkeen lapparin omat kovot ’aukesi’.

  Nyt kuvat ja muu data valuu tonne ulkoselle kovolle turvaan…. hitaasti.
  Sen jalkeen on vuorossa ’hauska’ Wintoosan uudelleeninstallointi.

 5. Tatu 01.02.2010 klo 18:13 #

  No, kuvat ja muut tiedostot on nyt turvassa.

  Ongelma vaan on etta nuo Windowsin recovery DVDt ei nayta toimivan.
  Tulee vain ilmoitus ’Tapahtui virhe (6)’

  No, kyl ma sen naan etta tapahtu virhe kun et asennu… tana. 😛
  Katotaan mita keksitaan… onneksi sentaan valokuvat on ny tallessa.

 6. Iskä 01.02.2010 klo 18:18 #

  Olisikohan jo aika siirtyä Macciin????

  • Tatu 02.02.2010 klo 02:38 #

   Haha! Kyllä varmaan olisi, mutta nykyinen henkilökohtainen budjetti torpedoi ajatuksen aika hyvin. No money, no funny.

 7. acjama 02.02.2010 klo 04:49 #

  Hoo? Linuxin pitäisi pystyä lukemaan (ja vain lukemaan) NTFS:ääkin heti (jos levy on mountattu), mutta tosiaan Ubuntun kehuissa on viime aikoina ollut hyvin paljon pelkkää kuumaa ilmaa. Tuo köyhän miehen Mac (eli Linux) kannattaisi kylläkin jo ihan sen kirjaa pitävän ext3 -file systeeminsä takia. Yhtäkään ext3-kovalevyä en ole koskaan menettänyt. Mäkeissä on samantapainen. Toisaalta, on viihdesoftia jotka eivät pyöri kuin vintoosassa, joten itsekin jätin pari gigaa kovalevylle sitäkin varten.

  Hyvä että sait kuvat talteen!

  • Tatu 02.02.2010 klo 06:55 #

   Joo, kyllähän se lukee NTFS:ää, mutta ongelma olikin se että Wintoosa ei ollut sammunut ”normaalisti”, joten normaali mounttaaminen ei onnistunut. Levy oli ”käytössä”. Joten piti sitten Terminalin kautta käyttää noita sudo-force pakkomounttauksia ja käynnistellä Ubuntu uudelleen.

   Päivääkään en ollut Linuxia käyttänyt, mutta onneksi netistä löytyy toimiviakin ohjeita.

   Illalla taidan lähetellä e-mailia Fujitsun suuntaan, joskos sieltä irtoaisi uudet Recovery DVD:t. Ainakin Linux luki kovoja normaalisti joten ne ei liene fyysisesti hajalla.

 8. Äiti 02.02.2010 klo 13:28 #

  SUURI helpotus täälläkin päässä että upeat kuvat ovat tallessa! Sydän aivan muljahti kun luin eilisiä viestejäsi, HUH-HUH…… Hyvä näin, vaikka tosi harmillista tuo mitä tapahtui.

 9. Hanna 02.02.2010 klo 23:12 #

  Huh, mikä jännitysnäytelmä! Luin henkeä pidätellen, vaikken edes ymmärtänyt suurinta osaa… 🙂

 10. Tatu 03.02.2010 klo 02:55 #

  Joo, posti laitettu Fujitsulle. Jos sieltä ei Wintoosan levyjä irtoa niin sitten täytynee marssia Bic Cameraan ja napata mukaan Windows 7 (joka on mokoma melko tyyris). Valitettavasti en vielä oikeen lämmennyt tuolle Ubuntulle, joten tällä kertaa en valitse sitä ilmaista vaihtoehtoa.

 11. Kimi 03.02.2010 klo 10:04 #

  Pelkkä ajatus tuosta sotkusta houkuttelee vahvasti siirtymään macciin =D No saattaapi tuolla Iphonellakin olla osuutta asiaan. Nimimerkillä : 3 kovoa tähän mennessä.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: