Kone kuntoon

7 Hel

Kaiken maailman diagnostiikkaohjelmat kertoi että kovalevy on kunnossa, joten vika oli sitten vaan softapuolella. Toisin sanoen Windows Vista sekosi. Harmittavasti itse polttamissa palautuslevykkeissä oli jotain vikaa, tahi palautuslevykkeet tarvitsi juuri sen seonneen osan jo asennettua Windowsia toimiakseen. Joten voinen heittää noilla kiekoilla vaikka sitä kuuluisaa vesilintua. Takuusta ei ollut nyt apuun kun kone oli ostettu juuri ”sopivasti” kuukauden päälle vuosi sitten, ja en tiiä olisiko se edes softajuttuja kattanut.

No, vähän aikaa Linuxin kanssa kärvistellessä täytyi myöntää tappio. Sen verran monet ohjelmistani ei toimi suoraan Ubuntussa ja muutenkin en oikeen päässyt sinuiksi sen käyttiksen kanssa. Täytyi siis valita se kalliimpi vaihtoehto.

Köpöttelin Bic Cameraan ja nappasin mukaan kokoversion Windows 7 Home Premiumista… Bai bai, Wintoosa Visva! Asentelin seiskasta 64 bittisen version. Käyttöjärjestelmän kieli oli japani, eikä sitä voi vaihtaa (normaalisti) kuin Windows 7:n kalleimmassa Ultimate versiossa. No, näppärä kiertää moiset tyhmät rajoitukset eikä anna Mikkisoftalle yhtään ylimääräistä rahaa… kaikki seiskan kokoversiot on törkeän hintaisia. Yksi tiedosto netistä ladaten ja vähän rekisteriavain kikkailua ja voila… Käyttis on suomeksi. Tosin alkutervehdys tulee vielä japaniksi, mutta se vaan tekee mun käyttiksestä spesiaalin.

En nyt ole mitään mittauksia tehnyt, mutta perstuntuma sanoo Windows 7:n arvosteluiden olevan oikeassa nopeuden suhteen. Verrattuna Visvaan toiminnot sujuu sutjakammin (tosin osaltaan syynä voi olla puhdas uudelleenistallaatio ilman kertynyttä softaskeidaa).

Blogi palailee tästä sitten normaaliin verkkaiseen päiväjärjestykseen.

Mainokset

3 vastausta to “Kone kuntoon”

 1. Kirsi 07.02.2010 klo 13:07 #

  OuJYeah!

 2. acjama 08.02.2010 klo 03:16 #

  Juu, en toistamiseen koske visvaan. Muutenkin kannan kaunaa sen verran etten anna edes seiskaversiolle anteeksi – ainakaan ennen service pack vitosta. Mutta ei kyllä se Ubuntukaan. Gnomeen ei istu ja ennenkuin KDE4+ -versiot tulevat lähellekään KDE3+ -versioiden käytettävyyttä, Ubuntu ei yksinkertaisesti nyt synkkaa. Seuraava koneeni on mäk.

  • Tatu 08.02.2010 klo 09:26 #

   Jaa jotta mäkki…
   お金持ち!
   😛

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: