Vanhojen Japanilaisten Maalaistalojen Ulkoilmamuseo

2 Maa


Osakan pohjoisosissa on Hattori Ryokuchin puistossa Vanhojen Japanilaisten Maalaistalojen Ulkoilmamuseo. Museo sijaitsee ko. puiston pohjoislaidalla. Alueelta löytyy yli kymmenen eri puolilta Japania kärrättyä vanhaa maalaistaloa sisustuksineen. Kasvillisuuden osalta paikka on myös pyritty saattamaan asiaankuuluvaan tilaan. Alueella on niin peltoa, kuin vanhoja työvälineitäkin.


Tuona päivänä tammikuun lopulla, sää suosi ulkoilijaa. Takki täytyi vielä olla päällä, mutta pipot ja hanskat oli jo heitetty kaapin perukoille. Museo oli tuolloin varsin rauhallinen. Mestoilla oli lähinnä vanhemman polven edustajaa, pari nuorta pariskuntaa ja koululaisryhmä, joka onneksi oli konsentroitunut ohjatusti yhden maalaistalon sisuksiin. Vanhukset olivat ”jälleen” varsin veikeitä ja ottivat päätä pidemmän alienin heti portista sisään astuessa jutustelutargetiksi. Kovasti heitä ihmetytti miksi länkkäri moiseen museoon oli eksynyt… ihmettelin vähän itsekkin.


Maalaistaloihin pääsi myös sisään (kengät pois kun pyydetään). Ne oli sisustettu asiaankuuluvasti ja siellä täällä oli pieniä nimikylttejä esineistä, myös englanniksi. Isommat infoplakaatit talojen sisällä oli vain paikallisella kielellä. Portilta saa kyllä myös mukaan lontoonkielisen pamfletin, jossa kerrotaan jokaisesta mökistä taustoja. Talot ei olleet vain ihmettelyä varten. Joissain oli tuli palamassa, jonka ääressä äijäporukka iski tarinaa. Toisaalla taas oli mummeli väsäilemässä origameja. Ja yhdessä se meluisa koululaisryhmä maalailemassa vesiväreillä.


Vuodenaika ei ehkä ollut kaikista otollisin. Ei ollut syksyn lehtien väriloistoa, ei kirsikankukkia, eikä kaikki puut olleet vihreiden lehtien peitossa. Onneksi jotkin puut on täällä vihreitä ympäri vuoden, joten ihan pliisuilta ei ympäristöt näyttäneet. Joskin värittömyys olisi myös tavallaan sopinut vanhojen maalaistönöjen kanssa.Vaikka infotauluista ei aina ymmärtäisi muuta kuin sanan sieltä toisen täältä, voi silti kielivammanenkin nauttia museosta. Talojen rakenteet on sisältä hyvin esillä, joten vierailija voi verrata Japanin eri alueiden erilaisia rakenneratkaisuja esim. kattojen suhteen. Rakenteista puheen ollen… normikokoisten länkkäreiden kannattaa varoa päätään. Nykyään rakennukset on mitoitettu (yleensä) yli 180 senttisillekkin, mutta tuohon aikaan ei semmosta ajateltu. Oviaukot on paikoin kovin matalia.

Lisäksi museossa on tunnin välein mahdollisuus käydä ryystämässä vihriää teetä alueen perällä olevassa teehuoneessa. Ruuhkaisina päivinä vuoroa saattaa joutua odottelemaan, joten turistien kannattanee välttää viikonloppuja.


Museo maksaa aikuiselta 500 jeniä. Museon sisältävään puistoon, joka on myös varsin mukava (myöhemmin lisää siitä), pääsee sikahelposti Ryokuchi-koen asemalta, joka sijaitsee Kitaosaka-Kyuko linjan varrella. Tuo linja on puolestaan Midosuji-metrolinjan jatke (menee Namban ja Umedan läpi) Shin-Osakasta pohjoiseen.

Mainokset

3 vastausta to “Vanhojen Japanilaisten Maalaistalojen Ulkoilmamuseo”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Edo-Tokion ulkoilma arkkitehtuurimuseo, osa 1 « - 16.01.2011

    […] idässä ja ulkomuseo lännessä. Tällä kohteella on paljon yhteistä Osakassa sijaitsevan maalaistalojen ulkoilmamuseon kanssa. Molempiin on siirretty rakennuksia eri aikakausilta ja molemmat sijaitsevat suurehkon […]

  2. Hidan kansanperinnekylä « - 06.07.2011

    […] nakottanut, oli selkeästi astittavissa oikeaa kylän tunnelmaa. Hieman vastaavia museoita löytyy Osakasta ja myös Tokiosta. Ympäristön suhteen Hidan kylä erottuu reippaasti edukseen. Osakan ja Tokion […]

  3. Japanilainen koti | Tatu @ nihon - 05.06.2017

    […] voitte vilkaista aikaisemmista artikkeleista esim. täältä, täältä, täältä ja täältä. Jos lukijoissa ilmenee kiinnostusta tai minulla aikaa riittää, saatan tehdä tarkemman […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: