Sumo, kuun lopulla

6 Maa

Sain tänään tilaamani liput tämän vuoden Osakan Sumoturnauksen finaalipäivälle. Tuosta turnauksesta ei ehkä tule voittajan osalta suurta jännitysnäytelmää, koska toinen viimeaikaisista yokozunista, Asashoryu, joutui lopettamaan sumouransa. Veteli kännäilyn jälkeen puolituttua nekkuun. Jo muutenkin tiukassa kunniakoodistossa täällä tutinasaarella, on sumopainijoiden elämä erityisen säädeltyä. Asashoryun käytös oli aikaisemminkin ollut jokseenkin kyseenalaista ja viimeisin tempaus oli se ratkaiseva pisara ja häntä kehotettiin eläköitymään sumopainista.

Eli, todennäköisesti Osakan turnauksen vie Asashoryun maamies ja ainoa tämänhetkinen yokozuna (suurmestari), Hakuho. Molemmat herrat ovat siis Mongoleja. Saattaapi tietenkin olla että joku nykyisistä ozekeista (mestareista) yllättää ja vie turnausvoiton. No, kiinnostuneet voi lukea lisää sumopainista tuolta linkatusta wiki-artikkelista.

Laajempi artikkeli sitten maalis-huhtikuun taitteessa turnauksen jälkeen varustettuna herttaisilla kuvilla isoista miehistä vaippamaisissa vermeissä.

Mainokset

2 vastausta to “Sumo, kuun lopulla”

  1. Äiti 07.03.2010 klo 11:07 #

    Pittähän se sumo-ukotkin nähdä kun siellä olet;-)! Ei ihan halpoja näytä liput olevan, tietenkään. Katsoin linkit, ”hurjia” miehiä!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sumopaini: historia ja säännöt | Tatu @ nihon - 25.07.2017

    […] 1048. Kävin itse vuosia sitten katsomassa paikan päällä sumoturnausta. Siitä voitte lukea täältä, täältä ja täältä. Kirjoitan kahden artikkelin tietopaketin tästä isojen miesten […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: