Hattori Ryokuchi puisto

13 Maa

Tuolloin oli tammikuu… ei ihan näytä siltä. Aikaisemmin käsitelty museo siis sijaitsee tämän puiston sisällä. Kokoa sillä on noin 33 Koshienin stadionin verran (Koshien on kiistatta Japanin legendaarisin baseballstadioni). Puisto eroaa useista muista puistoista mäkisyydellään. Alueella on tuon museon lisäksi kasvihuone, yli kymmenen lampea ja urheilualueita, kuten juoksurata, tenniskenttiä ja hevosratsastusalue.Puisto oli tuona päivänä, varmaan hyvän sään houkuttelemana, aikas täynnänsä ihmisiä. Paikallinen puistokulttuuri poikkeaa mielestäni suomalaisesta melkoisesti. Perheet ja muutkin ihmiset käyttävät puistoja kunnolla vapaa-aikanaan oleiluun, pelailuun, musisointiin, eväsretkeilyyn yms. Tuonakin päivänä paikalla oli useita perheitä lennättämässä leijoja. Yksi leija näkyy pienenä kaukana korkeuksissa ylhäällä olevassa kuvasarjassa tuon taide-tötsän vieressä.

Puistot ovat myös hyvin siistejä. Graffiteja ei juuri näy. Eikä liiemmin roskiakaan. Paikallisilla pikku-piru-teineillä ei näytä olevan tarvetta potkia yleisten tilojen paikkoja hajalle, niinkuin Suomessa. Penkit siis soveltuvat jopa… istumiseen! …ilman istuimen pettämisen pelkoa.


Eläimistön suhteen paikka on tyypillinen. Sorsia, varpusia, puluja, korppeja ja kaksijalkaisia orjikseen nakittaneita karvakuonokkaita.

Puisto sijaitsee aika lähellä Itamin lentokenttää juuri sopivasti laskeutumisreitin kupeessa. Tältä kannalta puisto tarjoaa lentokonebongareille varsin viihtyisät puitteet. Ei muuta kuin viltti ruohokentän päälle, eväät, kolmijalka ja Sigzilla kiinni kameraan. Mums mums, näps näps, jee jee…

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: