Nara Rurie, なら瑠璃絵

18 Maa

Tuossa helmikuun puolessa välissä oli Naran keskuspuistossa illuminaatiotapahtuma. Yksi talven viimeisiä sellaisia. ”ruri” on japaninkielinen sana lapislatsulille. Joo, ei mullakaan ollut mitään hajua mikä lapislatsuli on. Onneksi wikipedia on olemassa. En spoilaa vaan koittakaa itse arvata ja sitten klikatkaa tuota linkkiä wiki-sivulle. Heittäkää kommenttia jos oikeasti tiesitte sen ennen linkin avaamista, niin annan virtuaalisen hatunnoston. Viimeinen kanji on sitten siis ”e”, joka tarkoittaapi kuvaa, maalausta, piirustusta jne.


No, teemana lienee siis tuon lapislatsulin sininen väri. Nara Rurie illuminaatio järjestettiin tänä vuonna ihan ihka ensimmäistä kertaa. Käsittääkseni sillä ei ole mitään suurempaa uskonnollista merkitystä tai muistuttamassa aiemmista tragedioista. Voi toki olla että festarin tausta ei vaan avautunut allekirjoittaneen kanjivammaiselle pääkopalle. No, oli perinteitä tai ei… sinne menin kohtuullisen kylmästä ilmasta huolimatta.


Siellä pystyi kirjoittelemaan toiveita tulevalle kukkamuotoisiin lappusiin ja kiinnitellä niitä koristevalopylväisiin. Omaa järjenjuoksua kuvannee etten toivonut mitään perinteistä settiä kuten maailmanrauhaa (koska kuka ny rauhaa haluu, vai?!), lottovoittoa (olen sen ”muka” jo saanut syntymällä Suomeen), mainetta ja kunniaa, terveyttä…. ei ei.. ei mitään semmosta. Kirjoitin lappuseen että toivon syöväni suklaata lähitulevaisuudessa. Kirjoitin sen selkeällä suomen kielellä erottumaan edukseen kanjikoukerolappusten keskeltä. BTW toive toteutui seuraavana päivänä! Täten empiirisen tutkimuksen tuloksena voin todeta että Nara Rurien toivomuslaput todella toimii. Kaikki vaan ensi vuonna toivomaan juttuja!


Kävin myös tsekkaamassa Todaijin iltavalaistuksen, jota viimeksi pällistelin noin puoli vuotta sitten To-Kaessa. Illan pimetessä ilman lämpötila alkoi lähennellä nollaa ja ”karskina” suomalaisena mulla ei ollut pipaa tahi lapasia mukana. Kameran liipasinsormi alkoi kangistua ja mun oli aika pyyhkästä Kintetsulla takaisin Osakaan.
Mainokset

9 vastausta to “Nara Rurie, なら瑠璃絵”

 1. Äiti 18.03.2010 klo 21:24 #

  Hah-haa!
  Minullapa oli jonkinlainen harmaa mielikuva (sellaisia ne minun mielikuvat ovatkin nykyään melkein kaikki) että se liittyy jotenkin korukiviin! Upeita kuvia jälleen kerran! Hienoja olivat Jeesuksenkin kuvat jotka tänään näin, Hän siis hän on palannut maan pinnalle.

  • Tatu 19.03.2010 klo 01:11 #

   *harmaa hatunnosto*
   Mietin kahdesti laittaako ensimmäistä kuvaa ollenkaan kuin valovoimaisimmallakaan obella ei meinannut saada kunnon kuvaa, mutta parempi jotain kun ei mitää. Luulisin.

 2. Arla 19.03.2010 klo 01:15 #

  Minä muuten tiesin 😀 Joskus oli sen niminen japanilaisyhtye kuin lapis lazuli, jota ystäväni kuunteli. Samainen ystävä myös valaisi tietämätöntä bändin nimen merkityksestä.

  • Tatu 19.03.2010 klo 02:42 #

   *hatunnosto*

 3. acjama 19.03.2010 klo 02:33 #

  Minäkin tiesin mikä se oli, koska olen ”Whisper of the heart” -fani (ja jopa käynyt ko. kaupungissa varta vasten).

  • Tatu 19.03.2010 klo 02:47 #

   *hatunnosto*
   hmm… nähtävästi kyse onkin vain allekirjoittaneen yleistiedon vajavaisuudesta. Nyyh! Paljon tietoviisaita plokin lukijoita.

 4. Topi 19.03.2010 klo 11:15 #

  No, jos yhtään lohduttaa, niin mä en tiennyt. Saat pitää hatun hetken aikaa päässä, eikä tarvitse kokoajan rempoa.

  • Tatu 19.03.2010 klo 11:51 #

   No, kyl mä ton arvasin. 😛

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tokion talvi-illuminaatiot 2011-2012, osa 1 « - 22.02.2012

  […] meininki kiinnostaa niin vielä vanhemmat artikkelit löytyypi Kobe Luminariesta, Osakasta ja myös Narasta. *darn… iski kauhea kaipaus Kansaiin ja […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: