Rokkovuoren jääveistosfestivaali

10 Huh

Helmikuussa (niin blogi on myöhässä) oli Kobessa Rokkovuorella jääveistostapahtuma. Kobe Luminarien tapaan kyseessä on Koben maanjäristyksen muiston vuoksi perustettu häppeninki. Vuoren huipulla on mitä erilaisempia jääveistoksia. Aiheet tuntuvat olevan lähinnä eläinkunnan edustajia, myyttisiä hahmoja, kuten merenneitoja ja lohikäärmeitä. Lisäksi oli perus festarisettiä, elikkäs kojuja myymässä sapuskaa ja naamareita lapsille.


Valitettavasti mielestäni esittelyalue ei ollut kovinkaan hyvä. Ko. vuoren hienot maisemat antaisi mahdollisuuden paremmalle veistosten sijoittelulle puhumattakaan siitä että kuvat näyttäisi ziljoona kertaa paremmilta toisissa ympäristössä. Sen sijaan kaikki veistokset oli sijoitettu parkkipaikalle katosten alle. Niin, yöllinen Osakan lahden valomeri on paljon huonompi tausta kuin parkkihallin betonipylväät ja rautaputket. Hmph… No, värivalot pelastaa vähän, mutta silti pitää ihmetellä järjestäjien paikkavalintaa.


Itse veistoksissa ei ole valittamista. Ne oli vaikuttavan yksityiskohtaisia ja taiteilijoiden työstentelyä oli mielenkiintoista seurata. Taustan kun blokkaa pois mielestä ja keskittyy veistosten tarkkailuun ei setissä ole valittamista. Illan pimetessä vedin huipulla olevassa ravintelissa curryriisimätöt naamaan ja näppäilin kuvia valaistuksen nopeasta vaihtumisesta Koben ja Osakan yllä. Suosittelen iltareissua Rokkovuorelle (tai Nunobikiin) jo pelkästään maisemien takia. Tämänkertaisesta paikasta näkee paremmin Osakan suuntaan.


Tapahtuma kustansi 500 jeniä. Ei mikään kaikista halvin jutska, mutta onneksi vuoren juurelta oli ostettavissa kombolippuja. Kombo sisältää edestakaisen matkan kaapelikärryllä huipulle, bussikyydit huipulla sekä sisäänpääsyn veistosmestaan. Kaapelikärryt oli mukava poikkeus retrotyylillään Ikoman happotrippikopperoista. Kaapelikärryn ala-asemalle pääsee esim. JR:n juna-asemalta bussilla, tai sitten reippailua karttamattomat (kuten minä) voivat kävellä kaapeliasemalle noin 15-30 minuutissa. Reitti on lähes jatkuvaa ylämäkeä, joten heikkokuntoisten kannattaa varata enemmän aikaa tahi turvautua bussiin. Veistospuitteet oli pettymys, mutta muuten ihan mukava reissu.


Yksi vastaus to “Rokkovuoren jääveistosfestivaali”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Takao-vuori… ja Fuji myös. « - 07.11.2010

    […] tai kaapelihissillä/köysiradalla. Funikulaareja on tullut käytettyä jo useamman kertaa Ikoma-, Rokkoo- ja Kooya-vuorilla, joten valitsin hieman huteranoloisen kaapelihissin. Molemmat lähtee ja saapuu […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: