Kitano-Tenmangun luumut

11 Huh

Kuten aikaisemmassa artikkelissa mainitsin, on Kitano-Tenmangussa (北野天満宮) laajahko luumupuutarha. Menin sinne tuossa helmikuun loppupuolella työkaverin ja hänen vaimonsa kanssa. Ko. työkamu harrastaa myös valokuvailua melkoisesti, joten päätimme mennä tsekkaamaan pyhäkön luumukukintotilanteen. Puutarha jakautuu suurinpiirtein kahteen osaan, ylempänä olevaan tasanteeseen ja purolaaksoon. Valitettavasti alempana varjossa olevan puropuutarhan luumupuut eivät olleet vielä puhjenneet kunnolla kukkaan, kuten alla olevasta kuvasta voi havaita. Joissain puissa siellä täällä oli yksittäisiä terälehtensä avanneita nuppuja.


Olimme liikkeellä varhain aamulla, joten ihmisiä ei ollut vielä ruuhkaksi asti. Lisäksi luumukausi on vasta alussa, joten suurimmat ihmismassat olisivat paikalla vasta viikon parin kuluttua. Myös yläpuutarha ei ollut ihan täydessä kukassa, mutta paljon pidemmällä kuin laakson puut. Lähiotoksia ei kukintojen osittainen vajavuus haitannut. Tosin noin puolet kortin kuvista näytti olevan pelleilykuvia työkamun kustannuksella.


Puutarhalipun hinnalla sai myös keksilöitä ja luumuteetä. Tuo luumutee on aikasen suolasta. Jotenkin suolaset juomat tökkii mun makuhermoja väärällä tavalla. Tai siis että ne ei maistu teeltä, mehulta tai ylipäätänsä juomalta… ne on enemmänkin keittoja tahi soppia. Luumunkukkasoppana ihan jees, mutta en mä tuolla lähtisi janoa sammuttamaan. Keksit oli ihan kivan makeita.


Plussaa ruuhkan puutteesta, miinusta myöhässä olevista kukinnoista. Päivä jatkui sitten ravinteli-illallisella Kioton keskusaseman liepeillä, mutta siitä sitten pikkukirjoitelma myöhemmin.

Mainokset

2 vastausta to “Kitano-Tenmangun luumut”

  1. Äiti 12.04.2010 klo 08:52 #

    Silmiä ja sielua hiveleviä kuvia!!!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Nogawa puisto « - 14.03.2011

    […] Viime vuoden luumumeininkiä Kansain alueelta voitta katsella esim. tästä ja tästä. […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: