Kioton asema ja Kioto Torni

15 Huh

Kioton asema on yleensä ensimmäinen asia jonka turisti näkee saapuessaan tuohon vanhaan pääkaupunkiin. Aseman ultramoderni tyyli voi tulla yllätyksenä niille jotka olettavat Kioton olevan pelkkää vanhaa samuraimiljöötä ja puisia temppeleitä. Kioton asema on Japanin toiseksi suurin asemarakennus Nagoyan aseman jälkeen. Rakennuksen mittavasta koosta saa hyvän kuvan menemällä keskuslippuporttien jälkeen vasemmalta nousevia rullaportaita niin ylös kun pääsee. Sieltä käytännössä näkee koko 15 kerroksisen rakennuksen toiseen päähän. Lisäksi halutessaan voi kävellä Sky Walk nimistä lasikäytävää asemakompleksin toiselle puolelle. Sky Walkilla on talvisin pienimuotoinen illuminaatiohässäkkä. Asemalla operoi lähinnä JR, mutta sen lisäksi myös muutama raidelinja Kintetsulta ja Kioton metrolta.

Nykyinen asemarakennus valmistui vuonna 1997 juhlistamaan Kioton 1200 vuotispäivää. Korkeutta 70 metriä ja pituutta melkein puoli kilometriä. Rakennuksen futuristinen ulkonäkö herätti kritiikkiä suunnitteluvaiheessa ja jakaa mielipiteitä edelleen, joskin eräs toinen Kioton rakennuksista saa yleensä vastaanottaa suurimman osan haukuista.

Tämä toinen haukkujen kohde on Kioton Torni (京都タワー). Vuonna 1963 kesäolymppialaisia varten valmistunut näköalatorni on kriitikoiden mielestä pilannut Kioton kaupunkinäkymää vuosikymmenien ajan. Kiotossa on ollut tiukka säädös rakennusten korkeudesta, mutta tornin osalta säännössä tehtiin poikkeus. Siksi tornista on esteetön 360 asteen näkymä Kiotoon ja se luultavimmin tulee olemaan Kioton korkein rakennus vielä pitkään. Korkeutta 131 metriä ja on omiaan toimimaan turistin kiintopisteenä, jos sattuu eksymään. Muoto on saanut inspiraation japanilaisesta kynttilästä.

Aiemmassa artikkelissa selostamani luumureissun jälkeen menin työkaverin kanssa tornin juuressa näkyvässä sinisessä levennyksessä sijaitsevaan Sky Lounge ”空” KUU -nimiseen ravintolaan. KUUsta on aikas kivat näkymät aseman tietämille varsinkin iltavalaistuksen aikaan. Hintatasoltaan ravintola ei ole ihan halvimmasta päästä, mutta ei nyt ihan kalleinkaan. Ruoka oli kyllä erittäin makoisaa ja palvelu (kuten lähes aina paikallisissa ravinteleissa) moitteetonta. Ne jotka suunnittelevat aterioivansa KUUssa, kannattaa tehdä varaus muutamia päiviä etukäteen. Tuohon paikkaan ei niin vain ”kävellä sisään”.Mainokset

2 vastausta to “Kioton asema ja Kioto Torni”

  1. acjama 19.04.2010 klo 08:12 #

    Mää tykkäsin Kioton asemarakennuksesta. En päivisin tietenkään, silloin se näytti ihan tavalliselta betoni/teräshökötykseltä. Mutta iltaisin sinne lompsi mielellään. Mummot olivat tietenkin kauhuissaan, mutta silloin ei otettu sormenjälkiä.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sateen jälkeen Shosei-en puutarhassa | Tatu @ nihon - 19.11.2014

    […] Kioton päärautatieasemalta. Siitä kielii yllä oleva kuva, jossa näkyy aseman kupeessa sijaitse Kioton Torni. Itse puutarha on melko puistomainen johtuen suuresta lammesta ja laajasta nurmialueesta. Niiden […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: