Minoon kansallispuisto

16 Huh

Meiji no Mori Minō Quasi-National Park (明治の森箕面国定公園), eli vapaasti suomennettuna ’Meijin metsän Minoo puolikansallispuisto’, oli minun ja Jeesuksen keväisen luontoreippailuretken kohteena. 963 hehtaarin kansallispuisto sijaitsee Osakan prefektuurin pohjoisosassa Minoon kaupungissa. Mestoille pääsee Umedasta Hankyun rautateitä pitkin. Vaihto Ishibashin asemalle ja junalla sitten pääteasemalle nimeltään Minoo asema. Heti aseman kupeessa on kartta ja itse reitti kansallispuistoon alkaa asemalta pohjoiseen. Heti reitin alussa on mäen päällä hotelli + onsen, jonne pääsee vähemmän kaunista hissihässäkkää käyttämällä.


Polku kulkee metsän läpi jokilaaksossa. Ruskan aikaan paikka on ilmeisesti erittäin suosittu ja silmiä hivelevä kaikkien lehtipuiden ollessa syksyn väreissä. Nyt alkukeväästä väriloisto ei ollut kummoinen, lähinnä vihreää ja monilla puilla ei ollut edes lehtiä. Silti reippailijoita oli kohtuullisesti liikkeessä ulkomaalais, eli ulkvisti, -kaksikon lisäksi. Vaikka ajankohta ei ollut paras mahdollinen, oli jokilaaksossa pujotteleva polku mukavaa vaihtelua Osakan betonimiljöölle.


Wiki osaa kertoa että alueella on noin 1300 eri kasvilajia ja jopa 3500 hyönteislajia. Lisäksi alueella asustelee kuulemma paljon lintuja (jotka tuntuivat olevan aikamoisia ninjoja, kun ei me niitä juuri nähty paria poikkeusta lukuunottamatta). Reitin varrella on myös ötökkämuseo, jossa voi käydä tsekkaamassa mitä yrjöttävimpiä luontoäidin luomuksia. Kiva piristys lapsiperheille! Minä ja Jeesus ei oltu ainoita apinoita noissa metsissä, vaan siellä asustaa myös jonkin verran Japaninmakakeja.


Hieman pidemmällä polun varrella on Katsuoo-ji, 勝尾寺, temppeli. Japania taitavat hokaavat nimestä viittauksen voittamiseen. Temppelistä voikin ostaa daruman antamaan onnea tavoitteeseen pääsemiseksi. Temppeli perustettiin vuonna 765, joskin nykyiset rakennukset on vuoden 1600 paikkeilta. Kohta temppelin jälkeen polku haarautuu. Valittavana on kaksi reittiä eri puolilla puroa. Toinen on hyväpintainen ja tasainen reitti nösveröille ja heikkokuntoisille ja toinen puolestaan kapoisempi, mäkisempi reitti. Polut vaihtavat joen puolelta toiselle aika ajoin.


Reittien kohteena on Minoon vesiputous. Ruskan aikaan varmasti kuvauksellisempi. Putouksen juurella on snäksipuotia ravitsemassa reippailijoita sekä runsaasti penkkejä väsyneiden jalkojen lepuutteluun. Hyvällä säällä putouksen sumuun voipi muodostua pittoreski sateenkaari (joka tallentui vähän huonosti kameralla). Itse vesiputous on 33 metriä korkea. Ei ihan suurimpia, mutta ympäristö on kyllä varsin viihtyisä.

Lopuksi boonuksena ”tyylikäs” huvilaiva Koben satamasta. 🙂

Mainokset

2 vastausta to “Minoon kansallispuisto”

  1. Topi 16.04.2010 klo 23:25 #

    Ikuisena optimistina pidin tavallaan hyvänä asiana, että puut olivat isoksi osaksi lehdettömiä. Näki sitä kapeaa laaksoa vähän paremmin. Lehdekkäänä aikana olisi saattanut mennä maisema ikään kuin tukkoon. Joka tapauksessa tälleen jälkikäteen tuo Minoon reissu on jäänyt mieleen yhtenä reissun kohokohtana. Oli jotenkin leppoisa fiilis.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Takao-vuori… ja Fuji myös. « - 07.11.2010

    […] 1697 kilometriä pitkän luontopolun toinen pääty nakottaa Osakan prefektuurissa, Minoossa, jossa kävin vierailemassa aikaisemmin. Ei, en meinaa reippailla tuota reittiä läpi. Toistaiseksi riittää että olen tsekannut […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: