Uenon eläintarha

17 Huh

Vesiputousreippailuiden jälkeen Jeesus ja minä singahdettiin muutamaksi päiväksi Tokioon. Siellä huono sateinen sää haittasi menoa koko reissun ajan, mutta silti uhmasimme luonnonvoimia kuin nastamuumiot ja kävimme ensimmäisten kohteiden joukossa katsastamaan Japanin vanhimman eläintarhan Uenossa. Mestoille pääsee kävellen 5 minuutissa Uenon asemalta.

Uenon eläintarha, eli 恩賜上野動物園, Onshi Ueno Doobutsuen, perustettiin vuonna 1882 ja on kooltaan noin 14 hehtaaria. Eläinlajeja on noin 450, mikä on suurin lajimäärä Japanin eläintarhoista. Siellä oli myös kestosuosikki jättiläispanda nimeltään Ling Ling, mutta se potkaisi tyhjää vuonna 2008 jättäen eläintarhan ilman valkomustaa karhueläintä ensimmäisen kerran 36 vuoteen. Toisen maailmansodan aikaan esillä oli myös vähän erikoisempi otus, kun vangittu amerikkalainen lentäjä asetettiin siellä yleisön nähtäväksi… alasti. Nykyään Uenon eläintarhaa on kovasti modernisoitu ja vanhatyyppiset häkkirakenteet on korvattu luonnonmukaisia oloja simuloivilla ympäristöillä.


Sen lisäksi että eläintarha on vanhin, sijaitsee siellä myös Japanin vanhin monorail, joka on samalla ensimmäinen eläintarhassa sijaitseva monorail maailmassa. Reitillä pituutta 300 metriä ja piletillä hintaa 150 jeniä. Emme käyttäneet sitä vaan jaksoimme sisukkaasti kuluttaa kengänpohjia tuon vaativan alle stadionin kierroksen pituisen matkan.Sateisesta säästä johtuen ja viikonlopusta huolimatta, Uenon elukkatarhassa ei vaatetettuja apinoita ollut ruuhkaksi asti. Eläimiä pääsi katsastamaan ihan eturiviin eikä tarvinnut tiirailla ihmisten päiden yli. Sateenvarjo-kamera-kombinaation operoiminen tosin tuotti aika-ajoin hieman vaikeuksia. Arvioisin kokemuksen olevan Tennojin eläintarhan ja Koben eläintarhan välissä… Koben ollessa tällä hetkellä ykkösenä.

Knoppitieto: Enkuksi eläintarha on ’zoo’, mutta japaniksi zoo (象) on puolestaan mm. elefantti! (sama kanji-merkki voidaan lukea myös ääntämyksellä shoo, jolloin se tarkoittaa ’ilmiö’. Kyl japanin kieli on sitte kiva!)
Mainokset

4 vastausta to “Uenon eläintarha”

 1. acjama 19.04.2010 klo 08:19 #

  Ehdin nähdä Ling-Lingin kerran, kun se oli juuri herännyt talviunelta. Sen jenkkipilotin olisin halunnut nähdä. Sitä olisi voinut tökkiä kepillä. Siviilikohteiden pommittajalla taisi olla siviilien keskellä aika lämmin olo myös ilman vaatteita.

  • Tatu 19.04.2010 klo 09:34 #

   Ling Ling olikin jo aika vanha. Kiina pitää tiukkassa hihnassa noita pandoja. Kaikki Japanin nykyiset pandat on vuokralla Kiinasta. Ainoastaa Ling Ling oli oikeasti Japanin hallituksen omistuksessa.

   Pandapolitiikkaa! 😛

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tama Zoo « - 22.02.2011

  […] Tama Zoolla on kokoa 52 hehtaaria, kun esimerkiksi Tokion keskustassa sijaitsevalla Uenon eläintarhalla on kokoa vain reilu 14 hehtaaria. Viime lauantaina pilvisessä säässä suuntasin Suomen vieraan, […]

 2. Pikapyrähdys Uenon puistossa hanamin aikaan « - 01.05.2011

  […] kirsikkakukintojen aikoihin, olen käynyt aikaisemminkin. Löytyypi sieltä puiden lisäksi myös eläintarha, joka tänä keväänä sai vihdoinkin taas pandoja esille. Vehreyden keskellä on myöskin […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: