Esoteerinen automatka Wakayamaan, osa 1 (Koya)

4 touko

Keväällä lähdin siis Jaskan ja Tyyne-Oskarin (nimet ehkä muutettu) kanssa pienelle kaksipäiväiselle autoreissulle Wakayaman prefektuuriin. Miten niin ’esoteerinen’, eli salaileva tai sisäpiirille tarkoitettu. En tiedä… sellaiseksi me sitä vaan kuvattiin, varmaankin vain siksi että ’esoteerinen’ kuulostaa niin fiiniltä. Juttu taisi lähteä liikkeelle ensimmäisen kohteemme, Kooya-vuoren, takia. Sillä päämajaa pitävä Shingon Buddhalaisuus on esoteerinen Buddhalaisuuden haara. Siitä sitten tuli reissulle ”fiksu” hokema ja monet asiat oli sitten niin kovin esoteerisiä.

Ensiksi paineltiin junalla Wakayaman kaupunkiin, joka on ko. prefektuurin pääkaupunki. Sieltä otimme alle yllä näkyvän hopeisen Mazda-sukkulan. No, homma ei tietenkään mennyt ihan niin smoothisti vaan hyppäsimme aluksi pois väärällä asemalla ja kas kummaa juna meidän asemalle lähti vasta melkein tunnin kuluttua. Siin oli paikallisvaisto koetuksella koko ryhmällä kun tulkitsimme ”selkeää” printattua karttaamme. Ehdimme kuitenkin juuri sovittuun aikaan autonvuokrausfirman toimistolle.

Auton vuokrailu ei ole hirviän vaikeaa. Luottokortti on jees ja kansainvälinen ajokortti on pakollinen. Ryhmässämme vani yksi omasi moisen, joten hänelle napsahti kunniatehtävä suhailla ”väärällä puolella” tietä ja ottaa selkoa kahden kartturin mussutuksista. Onneksi autossa oli myös navigaattori, vain japaniksi tietenkin, jota tarpeeksi kauan sörkittyämme saimme sen näyttämään haluamamme määränpäät. Meillä oli varuilta myös tuore tiekartasto messissä.

Sää koko reissun ajan oli kohtuullisten berberistä. Vettä satoi ja tuuli tuiversi. Mutta ei se meitä hidasta… tana! Kun ollaan päätetty että mennään niin silloin kans mennään. Ensimmäinen kohde oli Kooya vuorten lomassa, jonne aikaisemmin menin raiteita pitkin. Tällä kertaa huonon sään ja arkipäivän takia paikka oli melkoisen autio. Harmaa sää = harmaita kuvia… joten päätin tehdä tämän jutun fotoista lähes täysin värittömiä. Kooyan alueella oli lisäksemme ihan pari hassua turistiryhmää.


Sateessa oli kyllä se hyvä puoli että tuolla todella harvoin voi keskipäivällä kuvata ilman että turistilaumat näkyvät jokaisessa kuvassa. Valitettavasti olimme aikataulun orjia, koska meidän piti vielä matkata prefektuurin eteläpäähän ja saapua ajoissa onsenille. Lisäksi, eipä mekään sateessa seisoskelusta erityisemmin nautittu. Kaikki ei välttämättä pidä alla olevan kuvan keinotekoisesta vinjetoinnista kulmissa, mutta tein sen ”piristämään” muuten täysin valkoista taivasta ja korostamaan kuvan keskellä olevaan rakennusta.


Ennen kuin jatkoimme matkaa, täytyi seurueemme ns. ”purkaa lasti”. Vessareissu muuttuikin hupireissuksi huomatessamme ruokalautasen kokoisen julmetun läjän sitä ihteään paikallisen kourutyyppisen toiletin vieressä. Älykästä huumoria juu… Mieleen juolahti kuva munkista, jolle kasvispöperö oli tehnyt tepposet ja kaapu/kiire esti riittävän tarkkuuden toimitukseen. Tai sitten asialla oli kyykkyvessan saloihin tutustumaton ulkvisti (koska jäljet oli siivoomatta, syyllinen lienee jälkimmäinen). Hyvä yritys mutta pieni hipaisu rimaan ja suoritus oli loppupeleissä aika p… jaska. Siitä on tietty kuva otettuna, mutta säästän silmänne siltä kauhistukselta tällä kertaa.

Vuorten siimeksessä tapahtuneen ”henkisen valaistumisen” jälkeen joukkomme lähti suunnistamaan kohti etelää läpi vuorien. Ilman ongelmia se ei oikeen sujunut, mutta siitä sitten lisää seuraavassa osassa.

6 vastausta to “Esoteerinen automatka Wakayamaan, osa 1 (Koya)”

 1. acjama 06.05.2010 klo 05:34 #

  Sanoisin, että noiden kuvien tarkkuus yhdistettynä mustavalkoisuuteen on syynä siihen miksi sää siellä näyttäisi olevan KYLMÄ! Onko tuo räntää? Se näyttää rännältä.

  Auto on kyllä staili. Ei tainnut olla niitä 5000 jeniä päivä -malleja? Oliko ongelmia/yllätyksiä tietullissa?

  Hei, miten sait nuo väriläiskät mustavalkoiseen kuvaan? Joku värikanavafiltterirajaus tjs?

  • Tatu 06.05.2010 klo 10:03 #

   Hoo… paljon kyssäreitä. 🙂
   Ihan vesisadetta tuo oli, mutta pisarat oli aika isoja. Erityisen lämmin silloin ei ollut, ehkä jotain +7-10C.

   Vuokra-auto ei ollut ihan halvin, mutta halvemmasta päästä. 🙂 Mutta eipä tuolla välimeren vuoraamojen rotiskoja olekkaan. Uusia ja siistejä kaikki. Me itse asiassa otettiin tavoitteeksi välttää kaikki moottoritiet. Haluttiin nähdä muuta kuin betonivalleja, joten vältyttiin tietulleilta kokonaan.

   Köyhällä kun ei ole varaa Adoben tai Corelin kalliisiin ohjelmiin niin käytän aivan yhtä pätevää GIMPiä kuvien muokkailuun. Osittain värillisissä kuvissa yksinkertaisesti ”tarpeettomien” värien värikylläisyys nolliin ja jos väriä jäi vielä vääriin paikkoihin niin niihin vaan mustavalkoinen osan kuvaa peittävä layeri.

   Nopea alle 5 minuutin homma per kuva, paitsi lyhtykuvassa jossa lisäilin ”hohkaa”… sen selittäminen taasen on hieman monimutkaisempaa. 🙂

 2. Topi 07.05.2010 klo 01:35 #

  Auto näyttäisi olevan tuoreimman mallinen Mazda Demio, joka Japanin ulkopuolella tunnetaan nimellä Mazda2. Kuuluu siis ”pikkuauto”-segmenttiin.

  Koska nykyään autovalmistat hyvin pitkälti jakavat peruskonstruktiot yhteistyökumppaneidensa kanssa, niin tämä on hyvin pitkälti sama auto, kuin tuorein Ford Fiesta.

  • Tatu 07.05.2010 klo 10:15 #

   Jeh!
   Kolmelle ukkelille ihan riittävän kokoinen.

 3. Päivi Talvio 08.05.2010 klo 09:54 #

  Totean vaan yksinkertaisesti että Mazda on hyvä!
  Kuvat, taas kerran, aivan mahtavia!!! Kyllä sitä saa ihmeitä aikaan kun osaa, mustavalkoisuus tosiaan sopii noihin kuviin hyvin.

  Olen kuullut toisenkin seikkailun Japanissa vuokra-autolla ja navigaattorin avulla, se ei ollut mitenkään helppoa ja asianomaiset päätyivät määränpäähän oikeastaan tuurilla ja suomalaisella sisulla (eivät osanneet japania yhtään).

Trackbacks/Pingbacks

 1. Viikon Basho haiku #22 | Tatu @ nihon - 19.03.2018

  […] Koya vuoren temppelin munkeilla oli tapana kiertää ympäri maata myyden rukoushelmiä ja muuta tavaraa. He kantoivat niitä laatikoissa selässään, kuin reppua. Haikussa on sanaleikki munkkien ulkonäöstä. Viimeisessä osassa mainitaan repun väristä, mutta ”oi no iro” voidaan ymmärtää myös tarkoittamaan ”vanhentunutta väriä”. Basho siis myös vertaa munkin resuista ulkonäköä juuri sataneen puhtaanvalkoisen ensilumen kanssa. […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: