Nagashima Spa Land

11 touko

Kävin keväällä ’Jeesuksen’ kanssa ajelemassa vähän vuoristoradoissa. Kohteemme oli Nagashima Spa Land Nagoyan kupeessa, Mein prefektuurissa. Nambasta paikalle pääsee helposti ja nopeasti Kintetsun junilla. Tsekkaa oma reittisi vaikka ’hyperdia.com’ sivuilta. Tuo huvipuiston vetehinen nimi johtuu siitä että alueella on myös vesipuisto, joka tosin noin alkukeväästä oli vielä kiinni. Vesipuistossa on maailman tihein keskittymä vesiliukumäkiä. Valitettavasti ilma oli kovin pilvinen, joskaan ei se vauhdin tuntua vähentänyt.

Meit ei vesileikit napanneet vaan tarkoitus oli tyypata paikan vuoristoratoja… erityisesti yllä oleva Steel Dragon 2000. Ko. vuoristoradalla on varsin vaikuttavat tilastot. Se oli 2000-2003 maailman korkein vuoristorata ja vielä nykyäänkin 3. korkein vuoristorata (97 m). Steel Dragon 2000 on maailman korkein ketjuvetoinen vuoristorata. Kahdessa korkeamma vuoristoradassa amerikoissa vaunut lähetetään matkaan ”katapulttisysteemin” avulla. Lisäksi Steel Dragon 2000 on radan osalta maailman pisin vuoristorata (2479 m).

Alun ketjuylämäki on niin pitkä että siinä pitää käyttää kahta peräkkäistä ketjua. Lisäksi Japanin ollessa kohtuullisen huteralla maaperällä, on vuoristoradan tukirakenteet erityisen vankat. Se nostikin huvipuistolaitteen hinnan yli 50 miljoonaan dollariin. Kuka haluu rakentaa moisen takapihalle? Autoja katsomalla saa hyvän vaikutelman vuoristoradan massiivisesta koosta.

Joidenkin mielestä pitkä alkunousu voi olla tylsä. Mielestäni se kuitenkin oli hyvä, koska sen aikana pystyi kunnolla näkemään jylhiä maisemia… melkeinpä paremmin kuin huvipuiston suurehkosta maailmanpyörästä. Tietenkin pitkän ylämäen aikana ehtii ensikertalainen kasvattamaan sopivasti jännitysmomenttia tulevaa syöksyä varten. Ensimmäinen pudotus oli vaikuttava, mutta melkeinpä pidin enemmän sitä seuraavasta suuresta kumpareesta ja sen aikaisesta ”painottomasta” ilmalennosta. Radan toisessa päässä oleva nopeavauhtinen kaartelu on myös nautinnollinen. Paluu lähtöpisteeseen tapahtuu yli lukuisten pikkukumpareiden, joiden aikana voi jo hihkua ensitunnelmat vierustoverille. ”Normaalit” ihmiset eivät saa ottaa laitteeseen mukaan kameroita, mutta esim. YouTubesta löytyy videoita kärryn kyydistä.

Toinen vuoristorata, White Cyclone, ei kalpene kovinkaan paljoa ’teräslohariin’ verrattuna. White Cyclone on 4. pisin puuvuoristorata maailmassa ja pisin Yhdysvaltojen ulkopuolella (1700 m). Lisäksi se on 9. korkein puuvuoristorata maailmassa (42 m). Mielestäni White Cyclone on kaunein vuoristorata, jonka olen nähnyt. Sen jykevistä hohtavan valkoisiksi maalatuista puurakenteista olisi voinut rakentaa kuulemma lähes tuhat omakotitaloa.

Itse kyyti on OK. Melko vauhdikas ja vaunujen sukeltaminen rakenteiden läpi on mukavaa. Monien puuvuoristoratojen tapaan kyyti en vähän tärisevää, mutta White Cyclonen tapauksessa ei takapuoli ainakaan alkanut särkemään… ehkä 10 ajokerran jälkeen voi tuntua.

Testasimme myös vaakakierteitä pyörittävän Ultra Twisterin, jossa on mielenkiintoinen pystysuora alku. Kaiken kaikkiaan mukavia kyytejä, tosin nyt korkeampien ja nopeampien vuoristoratakokemusten etsiminen vaikeutui aika paljon. Alla vielä lyhyt video tuolta päivältä Nagashima Spa Landissa.

Mainokset

2 vastausta to “Nagashima Spa Land”

  1. acjama 18.05.2010 klo 05:21 #

    Vatsa muutenkin aina huonossa kunnossa, pitää tyytyä vaan sisähuvipuistoihin kuten Tokion Odaiban Joypolis. Kyyti ei ole mieletöntä mutta mielekästä, niissä on teema ja myös visuaalista tekniikkaa mukana. Safarihöykytin, skeittilautahöykytin, virtuaaliriippuliidinhöykytin, uuh… kauhujentalojossaoneläviäpelättäjiäjatakaisinlyöntikieltohöykytin, ja… öö… kielioppihirviöt loppui.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Yomiuri Land « - 11.02.2011

    […] Huippunopeus on 110 km/h, korkeutta on 51 m ja pituutta radalla reilu puolitoista kilometriä. Toki Steel Dragon 2000 oli toista […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: