E.A.W. osa 4: Nachi

3 Kes

Jatkoa täältä.

Herättiin aikaisin aamulla ja kirjauduttiin ulos onsen-majatalosta. Koska varasimme halvan setin, ei hintaan kuulunut aamiaista. Ajeltiin Shingun kaupunkiin, napattiin konbinista vähän apetta ja retkikunnan kofeiininarkkarit kävi vetämässä käynnistyskahvit paikallisessa mäkkärissä. Kun aamun perustankkaus oli suoritettu lähdimme suunnistamaan kohti seuraavaa kohdettamme, Nachi-Katsuuran vesiputouksia, tai siis leikkisästi vain natsiputouksia.

Sillä oleva Kumano Nachi Taisha on UNESCON maailmanperintökohteita. Se on pyhiinvaellusreitillä oleva Shintopyhäkkö, jonka kyljessä on likellä Seiganto-Ji Buddhatemppeli ja ammoisista ajoista palvottu korkea vesiputous. Perille löytäminen oli kohtuullisen helppoa vaikkakin matkalla tuli pientä keskustelua ja vääntöä oikeasta suunnasta. Sopivan (eli ilmaisen) parkkipaikan löytäminen oli puolestaan vähän hankalampaa ja päädyimme lopulta pulittamaan pikkuhinnan hopeahepomme sijoituspaikasta. Taivaalta valitettavasti ripotti koko ajan vodaa, mikä latisti vähän tunnelmaa muuten hienolla temppelialueella.

Näimme vanhusjoukkoja samoiluvetimissä reippailevan yhtä polkua ylöspäin ja päätimme myös lähteä katsastamaan minne polku vie. Jonkin matkaa köpöteltyä kävi selväksi että metsäiseltä vuoristopolulta ei varmaan vähään aikaan näy mitään mielenkiintoista, ja koska olimme jälleen aikataulun orjia, päätimme palata takaisin pyhäkölle ja suunnistaa lähemmäksi vesiputousta.

Nachin vesiputousta monesti luullaan Japanin korkeimmaksi, kuten tuo linkattu Japan-Guiden artikkeli väittää. Sen 133 metrin korkeus on vaikuttava, mutta kalpenee Toyaman prefektuurissa sijaitsevien Hannokin vesiputouksen (497m) ja sen sisarputouksen, Shoomyoo putouksen (350m), rinnalla. Vaikuttava näky se oli silti… harvemmin tuommoisia Suomessa näkee. Luulisin että ruskan aikaan maisema olisi vielä parempi.

Sitten oli aika ottaa suunta kohti Wakayamaa, koska meidän piti palauttaa auto vuokrafirmaan vielä samana iltana. Suorin ja nopein reitti ei kuitenkaan tullut kysymykseen vaan halusimme vaihtelua vuorimaisemille ja päätimme ajella rannikkoa pitkin takaisin. Ihan ongelmitta emme taaskaan selvinneet, mutta siitä lisää seuraavalla kerralla.

Mainokset

Yksi vastaus to “E.A.W. osa 4: Nachi”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Kanba vesiputous | Tatu @ nihon - 26.01.2015

    […] olevan Chugokun alueen vaikuttavimpia vesiputouksia. Tavallaan muistuttaa jonkin verran Wakayaman Nachi-Katsuuran vesiputousta. Vesiputoukselta virtaava purokin on varsin viehättävä ja alue kokonaisuudessaan on kaunis, […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: