Shitennoo-jin kirpputori

12 Kes

Shitennoo-jista kirjoittelin kerran jos toisenkin ihan Japanin seikkailujeni alussa. Paikka on sittemmin tullut erittäin tutuksi monien visiittien myötä. Tällä kertaa esittelen yhden kuukausittaisen erikoistapahtuman.

Shitennoo-jin alueella järjestetään jokaisen kuun 21. päivä suuri kirpputori. Kojuja myyjineen on noin 400 ja homma toteutetaan satoi tai paistoi. Asiakkaita toki on eniten poutapäivinä ja viikonloppuisin, kuten tuona päivänä kun Jaskan ja Tyyne-Oskarin sinne vein. Tungos on aikamoinen ja myytävää tavaraa todellakin laidasta laitaan. Kama on aika samanlaista kuin suomalaisissa kirppareissa. On vaatetta, on vaasia, on koriste-esineitä, on leluja, on vanhoja kirjoja sekä levyjä yms. yms. Mutta luonnollisesti tavaroissa on japanilainen twisti ja painotus. Täten tapahtuma sopii todella hyvin matkamuistojen ja tuliaisten hankintaan kohtuuhinnalla. Hinnoissa ei ole ”turistilisää” ja muutenkin listahinnasta voi helposti tinkiä ison osan pois. Osakalaiset on kauppiaskansaa eivätkä he tinkimisestä hermostu… se kuuluu asiaan.

Tavarakojujen lisäksi mestoilla on paljon safkapaikkoja muonittamassa nälkäisiä kirppari-ihmisiä. Ruoka on pitkälti samaa settiä mitä yleensä kesän festivaaleissa (matsuri) tai muissa massatapahtumissa on tapana tarjoilla. Hinta ei ole päätähuimaava ja seteistä saa jokainen löytöbongari vatsansa täyteen.

Kolmen miehen iskuryhmällämme oli ihan tehokas aamupäivä kirpparin hulinassa. Jaska löysi mukavan bokkenin, tai paikallisella kielellä bokutoon. Tyyne-Oskari puolestaan bongasi hienon soittorasian, jonka vetoavainsysteemi ei valitettavasti toiminut. Jos nyt en ihan väärin muista niin tuo tekniikan ihmelapsi, Tyyne-Oskari, sai soittorasian toimimaan myöhemmin. Kyl se on kätevä. Molemmista tavaroista allekirjoittaneen heikolla japanimussutuksella saatiin hyvät hinnanpudotukset tingittyä. Itse löysin ihan fantsun näköisen tuulikellon.

Tyyne-Oskari tuli itse erään ”herrasmiehen” ”bongaamaksi”. Ukkeli antoi ymmärtää että hän on aika korkeasti koulutettu, mutta meistä vähän vaikutti että jannu oli lukenut kirjojen sijaan pullojen etikettejä. Eipä siinä kiva ukkeli siistihkössä puvussa ja hieman takertuva luonne Tyyne-Oskaria kohtaan. Jaskan kanssa hieman hekoteltiin syrjemmässä.

Päivän kuvottavin löytö ei ollut edellä mainittu uggeli, vaan outo vanha ilmeisesti opetustarkoitukseen tehty taulu. Kehysten sisällä lasin takana oli muovista tahi vahasta tehtyjä malleja erilaisista peniksen sairauksista. Erittäin graafisia ja oksettavia. Urgh… en laita kuvaa esiin ettei nuorimmat ja PC:n äärellä aterioivat blogin lukijat järkyty/oksenna. Taulun lähtöhintakin oli melkoisen suolainen (8000 jeniä). Nou thänks!

Kirpparialueelle pääsy on aivan ilmaista. Shitennoo-ji on noin 5 minuutin kävelymatkan päässä Shitennoji-mae Yuhigaoka metroasemalta Tanimachi-linjan varrella. Jos taasen haluaa käyttää JR-linjoja, niinkuin JR-passin omaavat varmaan haluaa, voi kävellä Tennojin asemalta noin 15 minuutissa. Kirppari alkaa jo puoli kymmenen maissa aamulla ja kestää iltapäivään asti.

Mainokset

2 vastausta to “Shitennoo-jin kirpputori”

  1. äiti 16.06.2010 klo 21:37 #

    Sinne olisi pitänyt päästä, mutta pvmäärä ei täsmännyt;-(…

    • Tatu 17.06.2010 klo 07:24 #

      Harmin paikka

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: