Meguron loismuseo

13 Hei

”Try to think about parasites without a feeling of fear, and take the time to learn about their wonderful world of the Parasites.” Noin iloisesti mainostaa maailman ainoa parasiittimuseo. Lääketieteen ammattilaisina paikka oli aivan pakko katsastaa. Meguron parasiittimuseo sijaitsee melko rauhallisella asuinalueella, tavallisen näköisessä toimistotalossa. Paikan ohi kävelisi erittäin helposti ellei tietäisi siitä etukäteen, joten nyt valistammekin kaikkia Tokioon matkaajia tästä tuntemattomasta ”helmestä”.

Perustettu vuonna 1953 erään lääkärin yksityisin varoin parasiittien tutkimista ja kansan valistamista varten. Museo kattaa vain pari kerrosta, mutta sisältää suuren määrän mitä erilaisempia kuvotuksia. Niitä on turha tosin pelätä… ovat kaikki jo autuaamilla loisimismailla. Suurin osa otuksista majailee purkeissa säilöttynä formaliiniin.Matojen maailmassa ei voida puhua kauniimmasta sukupuolesta.

Museon vetonaula on maailman pisin ihmisestä ”vedetty” heisimato. Pituutta sillä on kunnioitettavat 8,8 metriä! Kuvittele sellaisen asustelemaan suolistossasi. Nami-nami! Taulu näyttää hurjan muodonmuutoksen pienestä jyväsestä lähes yhdeksänmetriseksi monsteriksi. Itse otuksen vieressä on valkoinen 8,8 metriä pitkä nauha, jolla vierailijat voivat leikkiä ja saada tuntumaa madon pituuteen. Pidin yhdellä kädellä kameraa ja toisella nauhaa, kun assistentti Nenis veti nauhan parin kulman kautta tiukaksi.


Esillä on elukoiden lisäksi vanhoja kirjoja sekä laitteistoja parasiittien tutkimisesta.

Parasiittimuseoon pääsee Yamanoten varrella olevalta Meguron asemalta, josta on noin 15 minuutin kävelymatka Meguro doria pitkin länteen. Kaiken kukkuraksi museo on ilmainen, ei sisäänpääsymaksua. Toisessa kerroksessa sijaitsee museon myymälä josta voi ostaa ”kivan” näköisiä pikkutavaroita ja t-paitoja.

Loiset voi saada aikaan karua jälkeä.

Mainokset

2 vastausta to “Meguron loismuseo”

  1. acjama 14.07.2010 klo 09:58 #

    Jos on olemassa sellainen kuin otollinen hetki jolloin kamerastasi olisi akku väsähtänyt, niin se oli nyt niinku tässä. Niinku… yöörrggh!

    • Tatu 14.07.2010 klo 10:57 #

      Haha! En ota vastuuta menetetyistä yöunista, painajaisista tahi oksennuksen pilaamista tekstiileistä.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: