Heian pyhäkkö hanamin aikaan, Kioto

21 Hei

Yllä näkyy Kioton keskustassa sijaitsevan Heian shintopyhäkön torii, joka kuuluu suurimpien joukkoon. Kuvassa ei sitä näy, mutta sen alta kulkee ihan täysikokoinen autotie. Heian pyhäkköön meidät johdatti sen laajahko puutarha kirsikkapuineen ja se toimi tuon päivän Kioton kierroksen ensimmäisenä kohteena. Vaikka olimme melko aikaisin liikkeellä (Osakasta menee junalla kuitenkin jonkin aikaa), oli alueella jo paljon immeisiä köpöttelemässä. Liiallista tungosta emme joutuneet sietämään.

Vaikka nimi viittaa paljon aikaisempaan historiaan, on pyhäkkö melko tuore kompleksi. Se rakennettiin 1895 juhlistamaan Kioton 1100 vuotisjuhlia kaupungin perustamisesta. Pyhäkkö on osoitettu kahdelle edesmenneelle keisarille, Kanmulle ja Koomeille. Edellinen siirsi pääkaupungin Kiotoon (tunnettiin silloin nimellä Heiankyoo) ja jälkimmäinen oli viimeinen keisari ennen Meijin valtaa, jolloin pääkaupunki siirrettiin Tokioon.


Maksullisessa puutarhassa on useita osia, joilla on eri tyyli. Vanhempaa ja uudempaa. Yllättävänä elementtinä yhdessä puutarhassa on vanha ruosteinen ratikka. Eteläisessä puutarhassa paljon riippuvaoksaisia kirsikkapuita, joilla on voimakkaan vaaleanpunaiset kukat. Itse pyhäkön katot luo kasvuston tarkkailulle mukavan taustan.Ukkeli kyylää kukkia.

Päivän edetessä väki puutarhassa lisääntyi. Onneksi siellä oli selkeät väylät, joilta pystyi kuvaamaan suuntiin, missä massat eivät peittäneet näkymää. Taas huomasi miten kirsikkakukinnot saivat paikalliset liikkelle kameroineen. Vähintään jokaisella oli joko pokkari tai kamerakänny ja todella usealla, niin vaarilla kuin vaavilla, oli järjestelmäkamera kaulassa roikkumassa. Hieman hippimäisissä kuteissa kuljeksiva vanhus räpelsi hienon näköistä vanhaa mekaanista kameraa. Valitettavasti en saanut siitä hyvää diskreettiä otosta. Kamerabisnes on vähän toisella tasolla nousevan auringon maassa. Puutarhassa edetessä pidemmälle vastaan tulee myös lampia, jotka mahdollistavat laajempien kokonaisuuksien kuvailun.

Lähes pilvetön taivas keskellä päivää yleensä merkitsee liian kirkasta ”kovaa” valoa ja taivas muuttuu valkoiseksi sekä maisemat ovat harmaan ”harson” peitossa. Onneksi poudasta huolimatta kuvaussää tuntui olevan jokseenkin hyvä ja valokuvausta myöskin harrastavan työkamun kanssa nautimme fotoilusta. Menihän se välillä aika pelleilyksi, jota boostasi Neniksen läsnäolo. Ajauduimme koston kierteeseen, jossa pyrittiin salaa ottaa toisista vähemmän mairittelevia kuvia. Pääasia että oli hauskaa! 🙂Päivä oli kuitenkin vasta alussa ja tarkoituksenamme oli köpötellä ympäri Kiotoa, mutustella eväitä ja ehkä illalla vielä illallista. Jatkoa seuraavassa artikkelissa.

Ei vastauksia to “Heian pyhäkkö hanamin aikaan, Kioto”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Heian pyhäkkö sakura-kauden alussa | Tatu @ nihon - 20.07.2014

    […] Yllä näkyy puutarhan riippuvaoksaisia kirsikkapuita, jotka olivat vielä kukattomia. Olin vieraillut siellä aiemmin hieman myöhäisempään vuodenaikaan, jolloin nämä puut olivat kukassaan. Sitä vanhempaa artikkelia voitte lukea täältä. […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: