Käppäilyä eri puolilla Kiotoa hanamin aikaan

25 Hei

Heian pyhäköltä läksittiin sitten kävelemään ympäri Kiotoa. Sää suosi kulkijaa.

Pyhäkön nurkilla virtaa Biwa-järven kanaali. Vesi virtaa kanaaliin vuorien itäpuolelta läpi tunnelien. Sen avulla aikoinaan Kioton kaupunkiin kuljetettiin niin rahtia kuin ihmisiäkin. Sen varrella sijaitsi myös Japanin ensimmäinen vesivoimala.

Alla on pari kuvaa rinteestä kiskoineen, jota pitkin paatit liikkuivat koska kanaalin päädyillä oli 36 metrin korkeusero. Nykyään ei kiskot ole käytössä, vaan ne on säilytetty nähtävyydeksi. Rinteen varrella on paljon kirsikkapuita ja ylempää rinteen päältä on ihan hyvät näkymät Kioton kaupunkiin. Me söimme lounaseväät rinteen yläpäässä. Työkamun vaimo oli valmistanut meille todella maukkaat bento-boksit. Nam!


Nanzen-ji, puuskittainen tuuli irrotteli kirsikkapuun terälehtiä ja lennätti niitä ympäriinsä. Alla olevan kuvan alakulmassa pikku-tyttö koittaa napata tippuvia terälehtiä.

Nanzen-ji:sta pohjoiseen lähtee ”filosofin polku”. Se kulkee puron vierustaa aina Hopeiselle pavilijongille asti. Reitin varrella on runsaasti kirsikkapuita ja pienempiä temppeleitä. Reitti houkuttelee tuohon aikaan paljon kävelijöitä, kuvaajia ja taiteilijoita.Palailimme takaisin etelään Chion-in temppelille vain havaitaksemme että se oli juuri hetki sitten mennyt kiinni. Vain pari otosta porteilta.

Illan alkaessa pimentymään matkasimme vielä etelämmäksi, Kiyomizuderan seutuville. Nautimme alueen lukuisten myyntikojujen ilmaisista maistiaisista. Mutta ei sopinut mättää masua täyteen sillä olimme vielä menossa illalliselle.

Taivaan muuttuessa mustaksi, seurueemme matkasi Kioton aseman katolla olevalle virkistysalueelle ja nautimme automaattisesti kuumentuvaa tölkkisakea ja naposteltavia. Tämän jälkeen söimme hyvän illallisen aseman kupeessa sijaitsevassa ravintelissa. Nam nam… good times. Sitten olikin aika palailla takaisin Osakaan. Tuli käveltyä ihan kunnolla ja kämpille saapuessa oli pakko nostaa jalat ylös.

Tämä onkin sitten viimoisia artikkeleita Japanin seikkailuista vähään aikaan. Muutama päivä tämän jälkeen olinkin jo matkalla sini-valkoisin siivin kohti kylmää Suomea.

Mainokset

Yksi vastaus to “Käppäilyä eri puolilla Kiotoa hanamin aikaan”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Talsimista Takayamassa « - 05.07.2011

    […] kirsikkapuutakin, joten soveltuu hyvin hanamin viettämiseen, varsinkin jos suurempien kaupunkien ruuhkaisat puistot ei […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: