Blogi uudistui

29 Hei

Kiitos kaikille ehdotuksia lähettäneille. Edelleenkin toki saa antaa palautetta, niin positiivista tai negatiivista.

Blogi on siis nyt siirtynyt uuteen aikaan ja uuteen tyyliin. Vanha teema oli käytössä jo yli vuoden ajan. Siinä ei ollut hirveän paljon moitittavaa… muutama pieni häiritsevä seikka. Lisäksi vaihtelu piristää. Jos et muista tai et ehtinyt vanhaa teemaa näkemään niin alla olevasta kuvasta voit sen tarkistaa.

Ah, nostalgiaa…
No, kerrotaanpa hieman muutoksista.

Tästä lähtien kuvat artikkeleissa ovat hieman suurempia. En kuitenkaan paisuttanut pääsarakkeen leveyttä hirveästi eikä kuvatkaan täten ole koko ruudun kokoisia. Halusin säilyttää blogilla kohtuullisen kompaktin koon, jotta lukeminen onnistuu myös pienemmän resoluution näytöillä. Suurempia kuvia voi aina halutessaan tarkastella oikeasta laidasta löytyvissä kuvagallerioissa.

Hieman suuremmat kuvat saattavat hidastaa etusivun latautumista hitaammilla yhteyksillä, joten tästä lähtien pidemmät artikkelit eivät näy kokonaan etusivulla vaan alkuosan jälkeen on linkki, jota painamalla pääsee jatkamaan artikkelin lukemista. Näytetäämpä heti tässä esimerkki.

Noin, eli tällöin siirrytään artikkelin omalle sivulle. Sivupalkki säilyy ennallaan.

Entinen teema ei ollut kovinkaan hyvin lokalisoitu suomenkielelle, mistä johtui ajoittainen englannin- ja suomenkielien sekoitus. Esimerkkinä Home-linkki ja Arkisto-linkki tai artikkelien kategorioiden edessä sana ”in”.

Koska olen nyt matkaamassa Tokion suuntaan ei vanha otsake oikeen soveltunut enää blogille. Siinä siis luki ”Tatu” ja ”Osaka”. Otsake muuttui kattamaan koko Japanin ja sitä kautta sain ispiraatiota ulkoasulle, joka kuvastaisi Japania yleisesti. Suunnittelin ja väsäilin otsakekuvan jossa näkyypi niin Tokion siluettia kuin Fuji-vuorikin. Lentävien lehtien kautta hain vähän pirteyttä harmaaseen taustaan ja samalla sain tavallaan linkattua otsakekuvan ja muut alueet blogista toisiinsa. Japanin lipun punainen pallura toistuu jokaisen artikkelin päivämääräelementissä.

Yksi toiminnallinen uudistus on oikeassa sivupalkissa näkyvä ”Kuulumisia” osio. Siihen minulla on tarkoitus kirjoitella lyhyempiä pikapostauksia, joita varten varsinaista artikkelia ei oikeen viiti naputtaa. Ne on vähän niinkuin jotkut naamakirjan tilapäivitykset. Jos tilaa blogin RSS-feedin, niin ei tarvitse sietää ”Kuulumisia” osion ilmoituksia. Ilmoitukset tulevat vain varsinaisista artikkeleista. ”Kuulumiset” kirjoittelen Twitterin kautta, joten halutessaan niidenkin RSS-feedin voi tilata sieltä ja sitä kautta ko. osion kirjoituksia voi myös kommentoida.

Toivottavasti kelpaa.
Kivoja hetkiä uudistuneen blogini parissa.

Mainokset

7 vastausta to “Blogi uudistui”

 1. Jouni O. 29.07.2010 klo 22:07 #

  Hyvältä näyttää. Muista sitten antaa myös tokiolaisille hyvä kuva suomalaisista. One Cup päivässä pitää lääkärin loitolla.

  • Tatu 30.07.2010 klo 07:05 #

   Siitos!

 2. Topi 29.07.2010 klo 23:33 #

  Vaikuttaa jollain määrittelemättömällä tavalla paremmalta kuin aiempi layout. 🙂

  • Tatu 30.07.2010 klo 07:07 #

   Joo, on tää jotenkin paremmin ryhmitelty mielestäni.
   …Ja sähän tykkäät punaisesta joten…

   • Topi 30.07.2010 klo 14:48 #

    En mitenkään erityisemmin tykkää punaisesta. Se on vain perinteisesti ollut mulla sellainen tunnusväri, jos pitää jokin valita (vaikka nyt lautapelin nappuloista). Samoin kuin sulla oli sininen, yms. 🙂

    Tuo vaaleanpunainen alaindeksi on vähän outo värivalintana…

    • Tatu 30.07.2010 klo 15:01 #

     Nojoo, valitettavasti sitä vaaleanpunaista ei tällä teemapohjalla voi vaihtaa. En mä sitä olis laittanna, jos olisi ollut vaihtoehtoja.

     Ilmaisessa blogi-hostauksessa on vähä rajoituksia.

 3. äiti 02.08.2010 klo 16:01 #

  Tosi maallikon kommentti:
  Hieno oli entinen mutta tämä ehkä vielä aistikkaampi!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: