Hachioji, Tokio

7 Elo

Tuo yliopisto, tuleva duunipaikkani, sijaitsee Hachiojin kaupungissa. Samaisessa paikassa lienee myös tuleva pikkuinen luukkunikin. Toistaiseksi en kämpästä juuri mitään tiedä. Yliopiston kautta joku paikka on kuulemma löytynyt ja sitä kuvailtiin sanoilla ”pieni huone keittiöllä ja omalla kylpyhuoneella”. Odotettavissa siis jälleen varmaan aika kompaktia asumista. Tarkempaa raportointia luukusta sitten kun pääsen sen henk. koht. tyyppaamaan.

Kirjoitellaan nyt alustavasti kuitenkin tuosta kaupungista. Hachiojin lipun näette yllä olevassa kuvassa.

Hachioji on noin 40 kilometriä länteen Tokion erillisalueista, jotka yleensä ymmärretään varsinaiseksi Tokion kaupungiksi. Sinällään Tokiota on vaikea määritellä, koska oikeastaan sen nimistä kaupunkia ei ole vaan on olemassa Tokion prefektuuri, johon siis myös Hachioji kuuluu. Tokion metropolialueeseen voidaan puolestaan laskea myös alueita naapuriprefektuureista, niin etelästä kuin pohjoisestakin. Tokion keskustasta Hachiojiin pääsee junalla noin 40-60 minuutissa.

Syrjäisempi sijainti voi olla ihan hyväkin asia. Ei tarvitse sietää ainaista ihmisvilinää. Joskin ei keskustaelo aina rauhattomuutta merkitse esim. asuntoni Osakassa oli aivan keskustassa ja silti nukuin yöni ihan rauhassa. Mutta ainakin ympäristö tulee olemaan varmaan vehreämpi verrattuna Osakan betonimaisemaan. Vaikka Hachioji on vähän sivussa, ei se suinkaan ole pikkukaupunki. Väkiluku on noin 550000 jalkaparia. Ainakin jos kaupungin sivuja on uskominen, on Hachiojissa melkoisesti opiskelijoita. 110000 opiskelijaa kansoittaa kaupungin alueella sijaitsevia 22 yliopistoa. Elikkäs joka viides asukas on yliopisto-opiskelija. No, haalareita tuskin hirviästi näkyy katukuvassa kuitenkaan.

Googlen kuvahaun mukaan mestat näyttää ihan kohtuu kivoilta. Metsäiset vuoret ympäröi kaupunkia pohjoisesta, lännestä ja etelästä. Niiden rinteillä on reippailupolkuja ja huipuilta näkyy yhdessä suunnassa Tokion kaupunkimaisema ja toisessa suunnassa hyvällä säällä Fuji-vuori. Kaupungin läpi virtaa pari jokea.

Hachiojin keskustasta näyttää löytyvän perus kauppakeskusta ja jopa Yodobashi Cameran pytinki. Alueella näyttää olevan muutama huvipuisto ja eläintarhakin, joten aina ei tarvinne huvittelua lähteä hakemaan Tokiosta asti.

No tarkemmin sitten mestoista paikan päältä. Enää alle kuukausi H-hetkeen.

Mainokset

3 vastausta to “Hachioji, Tokio”

  1. äiti 09.08.2010 klo 17:40 #

    Hyvältä näyttää! Varmasti tulet viihtymään!

  2. acjama 10.08.2010 klo 15:14 #

    Juu, tuo Helsingin kokoinen esikaupunki on ihan OK, tuon kokoisessa on sitä maaseututunnelmaa (ja se Helsinki-v$&%ttuilu vaan jatkuu…). Toisaalta, rautatieaseman koko ei oikein vastaa paikan kokoa kuin ehkä käänteisesti. Sinne kaikki lapsiperheet suuntaa Tokiosta.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Hino, Tokio | Tatu @ nihon - 24.05.2014

    […] sijaistee Hachiojista koilliseen, melko tarkalleen Tokion prefektuurin maantieteellisessä keskipisteessä. Asukkaita […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: