Ensimmäiset päivät

9 syys

Noniin…
Nettiyhteyttä en ole vieläkään saanut kotiin, joten päivitystä en ole kunnolla pystynyt kirjoittamaan. Eilen kävin proffa-pojun kanssa hakemassa SoftBankilta mobiilia nettiyhteyttä. Hankkiminen ja avaaminen oli kohtuullisen kivuton prosessi, joskin en voinut käyttää kuin puolet erikoistarjouksesta, koska se vaatii 2 vuoden kytkyn.

Yliopiston ympäristö on kantavuusalueen reunamilla. Netti yhteys toimii kyllä… ulkona. Mutta kämpän sisällä ei missään nurkassa, eikä edes ikkunoiden vieressä. Saman lainen tilanne on testatessani sitä yliopistolla työhuoneessa (jossa en tosin sitä tarvii, kun on lankayhteys olemassa). Kunnes keksitään tuohon ongelmaan ratkaisu, on yhteydenpito vähän heikommissa kantimissa.

No, se siitä… jatketaan muilla kuulumisilla.

Ensimmäiset päivät ovat kuluneet lähinnä käytännön järjestelyjä hoitaessa esim. ulkkarikortti, yliopiston kortti, tiloihin tutustumista. Tavaratkin olen saanut purettua matkalaukuista. Jei!

Tutkimusryhmän johtajan ja parin proffan kanssa käytiin syömässä lounasta soba-ravintolassa. Kuulemma siellä tarjotaan parasta sobaa koko Hachiojissa. Oli se kyl aikas hyvää. Söin setin jossa oli ankan lihaa messissä. Ravintelin sijaitsee vanhassa puurakennuksessa ja on nimeltään SoBa kurumaya.

Sain myös ensimmäisen nakin. Tutkimusryhmässä pidetään säännöllisesti semmoisia Journal Club tunteja. CDR:n tyypit tietää sen. Eli siis tutkijat esittelevät kiinnostavia artikkeleita tieteellisistä julkaisuista ja sitten niistä keskustellaan. No, ryhmän pomo nakitti että mun pitää kysyä jokaiselta esittäjältä ainakin yksi kysymys, englanniksi. Hirviän vaikeaa keksiä sopivan helppo kysymys ottaen huomioon että useimpien tutkijoidenkin englannin kielen taito on heikohko. Eilen ekassa Journal Clubissa kysymykseni kummallekkin esittelijälle meni heiltä aika lailla ohi. Mut, eiköhän se tästä. Joudun tietenkin itsekkin pitämään myöhemmin vastaavanlaisen esityksen.

Katsotaan mitä tästä viel tulee…

Mainokset

4 vastausta to “Ensimmäiset päivät”

 1. acjama 09.09.2010 klo 04:28 #

  USB-mokkula? Eikun jatkojohdolla roikkumaan ikkunasta ulos. Mahdollisimman lyhyt tai vahvistinjohdolla, USB:n kantamahan on surkeat viisi metriä kaapelissa.

  Pitikin kysyä: vain vuodeksi?

  • Tatu 09.09.2010 klo 04:39 #

   USB, joo… En mä kyl ehkä viiti roikutella tota vehjettä ulkona, jos eilisen kaltaisia sateita on. Veikkaan että toi mokkulapökäle ei ole kovinkaan vesitiivis. Ehkä pitää vaan etsiä toinen kämppä (nykyinen on muutenkin turhan kaukana juna-asemalta).

   Ja vuodeksi siksi, koska apuraha on nyt vuodeksi ja täten viisumi myös vuodeksi. Eipä se liikkeen setä hirveen mielellään laita sopimusta pidemmäksi aikaa kun paperit näyttää, et pitää poistua maasta kesken kauden.

 2. äiti 09.09.2010 klo 17:03 #

  Onpa harmi ettei yhteydet toimi kunnolla! Toivottavasti tilanteeseen tulee jokin ratkaisu…, eikö Japani ole tekniikan ihmemaa!?!
  Minkälainen asuntosi on, huonekaluja, pesukone, keittiö jne.???
  Kerro kaikkea mahdollista, täällä Koto-Suomessa on eräs joka innokkaana odottaa kaikkea mahdollista tietoa oloista ja sinusta, tietenkin;-)!

  • Tatu 10.09.2010 klo 03:47 #

   Heh, ei se kyllä ole pelkkää robottien temmellyskenttää. Ei tää maa usein paikoin ole yhtään sen teknologisempi kuin Suomikaan, melkeinpä päinvastoin tuolla maaseudulla.

   Kerron myöhemmin tarkemmin sit kämpästä lisää, mutta on siel huonekaluja, pesukonekkin löytyy ja keittiö on postimerkin kokoinen.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: