Harkinnassa muutto

16 syys


(paitsi että mulla pallon sisäl olisi 2 konetta, kamerat, obet…)

Vaikka nykyinen asunto, jonka esittelyä en ole vielä ehtinyt tekemään, on hyvinkin edullinen ja aivan yliopiston kyljessä, on siinä pari juttua minkä takia tod.näk. etsin toisen mesta täällä budjailuun. Osa näistä jutuista saattaa tietenkin kuulostaa turhalta nillittämiseltä ja mihinkään tyytymättömyydeltä, mutta ehkä olen vain pilalle hemmoteltu paremmilla kämpillä (en ole koskaan kokenut soluasumisen tai opiskelijakylän ”ihanuutta”).

Vali-valit:
1. Ei nettiä! Rakennus on kohtuu iäkäs ja vähän syrjässä taajamasta, joten laajakaistan saaminen mestoille lienee vaikeaa. Eikä nuo yhden ulkvistin takia semmoseen hommaan lähtisikään. No, langaton laajakaista (eli mokkula-setti) ei toimi talon sisällä ja pihallakin yskii pahasti.

2. Lähin pieni ruokakauppa on melkein kilometrin päässä. No hellanduudeli.. eihän se ole matka eikä mikään. Huono juttu vaan on että siinä vaiheessa kun duunista pääsee on tuo pikkukauppa jo kiinni (se siis ei ole 24h konbini). Suurempi ja pidempään auki oleva supermarketti onkin sitten jo melkein 2 kilsan päässä.

3. Viimeisimpien arvioitteni mukaan lähin juna-asema on linnuntietä vajaa 2 km:n päässä ja teitä pitkin sitten vielä pidemmällä. Kyseisellä asemalla pysähtyy hitaat ’Local’ tyypin junat, joten matka Tokion keskustaan on vaihtoineen vähän aikaavievä.

4. Kämppä on pieni (ja vähän vanha)! Jos Osakan luukku oli pieni niin tämä on sitten Mini Coopperin kokoluokkaa. Keittiöalue on neliömetrin kokoinen, kylppäri ehkä sen 3 neliömetriä pönttöineen, lavuaareineen ja suihku-amme-komboineen.

5. Kämppä haisi hassulle. No, enää en sitä haista kun ainahan sitä oman asunnon hajuun tottuu ajan myötä.

6. Muita pikkujuttuja, joita en jaksa alkaa tähän luettelemaan.

Noin, valitukset valitettu… (oikeastihan ainoa syy on netin puute)
Mihin meinaan sitten muuttaa?

Tällä hetkellä, ilman että olen mitään vuokrafirmoja käynyt kiertämässä, ykkösvaihtoehtoalueena on Toyodan aseman ympäristö, Hinon kaupungissa. Se on siis -da, ei -ta niinkuin siinä automerkissä. Miksi juuri tuo paikka.

Muuttoa puoltaa:
1. Netti. Toyoda on taajama-aluetta, jossa todennäköisesti tuo minun mokkulahässäkkä pitäisi toimia. Täytyy ottaa läppäri mukaan kun kiertää välittäjän kanssa tsekkaamassa paikkoja, jotta voin heti testata toimivuuden.

2. Kaupat likellä… ja konbineita! Jee! Läheisestä Tachikawasta löytyy useita isompia tavarataloja.

3. Asema lähellä. Tai meinaan ainakin löytää semmosen mestan josta on linnuntietä max. kilometrin verran asemalle. Lisäksi Toyodan asema on Tokion keskeisen Chuo linjan varrella ja asemalla pysähtyy vikkelämmät ’rapid’ ja ’special rapid’ junat. Shinjukuun pääsee noin puolessa tunnissa.

4. Toyodasta on yliopiston oma bussilinja suoraan opiston portille.

5. Toyodasta löytyy mun pankin, Mitsubishi UFJ:n, konttori.

Tietenkin kämppä tulee maksamaan enemmän ja ei ole valmiiksi kalustettu kummoisesti, jos lainkaan (ellei ole isorikas), mutta vuokrien ei kuulemma pitäisi olla hirmuisia näinkin kaukana ihan ydinkeskustasta. Katotaan millasta löytyy.

7 vastausta to “Harkinnassa muutto”

 1. acjama 16.09.2010 klo 10:43 #

  Joo, ei paha paikka! Pikaisella haulla (30 neliötä ja alle vartin päässä Toyodan asemalta) halvin oli 40 000 jeniä. 40 neliötä lähti alkaen 60 000 jeniä. Hakusanalla ”chintai”.

  Kun kyselet, kysy käyttävätkö vakuutusfirmaa vai pitääkö olla oikein takuuhenkilö.

  • Tatu 16.09.2010 klo 10:56 #

   Mä en tarvii vakuutusfirmaa. Proffa yliopistolta lupautui takaajaksi, joten siltä kannalta setit on kunnossa.

   En tiiä miten analyyttisesti sitä sitten osaa suhtautua valintaan ja mihin vetää hinnassa rajaa. Päätöksiä, päätöksiä… Missä on se maaginen kasipallo kun sitä tarvitaan?!

   • acjama 16.09.2010 klo 15:35 #

    Uwaa, oikein takuumieskin löytyy?!?

    Niin muuten, kasipallo sanoo että sun pitäisi hakea kämppää Hamurasta, antaa minun esitellä sinut josta saisin puolen kuun vuokran anteeksi. Ihan vaan ilmoitusasiana, ei mulla ittelläni tässä mitään… 8P

 2. äiti 16.09.2010 klo 16:48 #

  Hyviä perusteita vaihtoon, äidinkin mielestä;-). Tärkeintä että arki sujuu sutjakkaasti, se mitä teet (melkein) joka päivä.

 3. Topi 17.09.2010 klo 21:11 #

  Keskityn jälleen olennaiseen:

  Toyotahan oli aiemmin nimeltään Toyoda, perustajansa Kiichirō Toyodan mukaan. Engl. Wikipedia kertoo:

  Vehicles were originally sold under the name ”Toyoda” (トヨダ), from the family name of the company’s founder, Kiichirō Toyoda. In September 1936, the company ran a public competition to design a new logo. Out of 27,000 entries the winning entry was the three Japanese katakana letters for ”Toyoda” in a circle. But Risaburō Toyoda, who had married into the family and was not born with that name, preferred ”Toyota” (トヨタ) because it took eight brush strokes (a fortuitous number) to write in Japanese, was visually simpler (leaving off the diacritic at the end) and with a voiceless consonant instead of a voiced one (voiced consonants are considered to have a ”murky” or ”muddy” sound compared to voiceless consonants, which are ”clear”). Since ”Toyoda” literally means ”fertile rice paddies”, changing the name also helped to distance the company from associations with old-fashioned farming.

  Semihauskasti: Hino on myös japanilainen (raskaan kaluston) automerkki.

  • Tatu 21.09.2010 klo 03:24 #

   Topipedia iskee!

   Ton Hino-rekan tiesinkin. Niitä pyörii tääl niin sikana, ja kun en tunnistanut logoa, niin se oli pakko aikoinaan selvittää. Niil on niikus tehdas tuol Hinossa.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Cribs: Hima Hinossa (video) « - 31.01.2011

  […] jossa ei edes mokkulanetti toiminut. Muuttoprosessin vaiheita voitte halutessanne muistella harkitsemista, valintaa ja avainkourailua käsitteleviä artikkeleita […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: