Perjantaipullo 46

17 syys

Perjantaipullo is back! Yeah, baby, yeah!!!

Aloitetaan pehmeällä laskulla ja luodaan tavallaan kiintopiste mahdollisille uusille lukijoille. Eli täällä juoma-automaattien luvatussa maassa on lukuisia eri makuisia, muotoisia, näköisiä ja lämpötilaisia juomia saatavilla. Tässä ”perjantaipullo” palstalla arvioin armottoman poikkitieteellisesti yhden tuotteen viikossa yleensä perjantaisin. Minusta riippumattomista tahi minusta roikkumattomista syistä (tai laiskuudesta) johtuen arvio saattaa venähtää toisillekkin päiville, mutta koitan sitten kiriä tahtia taas takas.

Kokka-Koola

Tuttu ja turvallinen. Tällä asetetaan kaikille selkeä vertailukohta asteikkoon. No, ei oikeastaan, koska mieltymykset kolajuomiin vaihtelee aikas paljon.

No, asiaan. Maku on sama kuin Suomessa. Valmistajahan vaihtelee maasta toiseen, mutta olen muistaakseni kuullut että Coca-Colan tiivistesiirappi tulisi jotenkin keskitetysti. Korjatkaa jos olen väärässä. Ruskeaa ja makeaa. En ole Kokiksen suurin fani.

Tällä hetkellä on saatavilla tommonen kampaniatölkki. 150ml boonusta, eli kaiken kaikkiaan 650ml limukkaa. Puteli maksaa kämpästä 10m päässä olevassa automaatissa hurjat 100 jeniä, eli nykyisen jenin vahvan kurssin takia lähes tasan 1 euron.
(ainoa hyvä asia vahvasta jenistä on helppo muuntaminen euroiksi ja takas 100-kertotaululla)

Kokis perusmakuna asettuu asteikon keskelle.

Mainokset

4 vastausta to “Perjantaipullo 46”

 1. acjama 17.09.2010 klo 04:08 #

  Yeah!

  Minusta sen resepti meni sähköpostilla (tai siis ranteeseen lukitussa salkussa) Raision Hartwallin tehtaille.

  Hiilihappo on täkäläistä. Sitä on niin maan pirusti mutta onneksi se katoaa nopeammin kuin sen suomiveli.

  • Topi 17.09.2010 klo 21:19 #

   Suomessa Coca-Colaa tosiaan valmisti aiemmin Hartwall. Kuitenkin, kun Carlsberg osti Sinebrychoffin osake-enemmistön, homma muuttui. Carlsberg kun sattui olemaan Coca-Colan lisenssivalmistaja, niin hommahan ei käynyt päinsä lainkaan niin, että Sinebrychoff valmistaisi Pepsiä, ja Hartwall Coca-Colaa.

   Ja näin: Sinebrychoff ja Harwall vaihtoivat lisenssejä päittäin, ja nykyään Suomen kokiset tulee Koffilta Keravalta. Tehtaalla työskentelevän kaverini mukaan tiivistettä ei valmisteta itse, vaan se tulee suurissa konteissa ulkomailta. Tehtaalla lisätään vain vesi ja hiilidioksidi.

   • Tatu 21.09.2010 klo 03:25 #

    Joo, näin muistelin että tiivistelitku on keskitettyä.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Perjantaipullo 78 « - 30.04.2011

  […] ei maistu niinkään normaalilta Coca Colalta, tai edes Pepsiltä (yök, hyi, NAM, äklö), vaan maku on lähellä niitä kolan makuisia karkkeja […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: