Asunnon valinta on tehty

27 syys

Noniin, viime viikon loppupuolella menin rankkasateen saattelemana tutkimusryhmän professorin autokyydillä katsastamaan potentiaalisia asuntoja. Sopivia paikkoja tuntui olevan melkein liikaakin ja valinnan edessä meinasi mennä sormi suuhun. Yleisestikkin tuntuu että Tokiossa, niinkuin Osakassakin, on paljon tyhjiä asuntoja tarjolla, mutta silti hintataso on melko suolainen. Asuntobisnes on vähän erilainen täällä näemmä… ei niin väliä vaikka paikka nakottaisi pitkäänkin tyhjänä, hinta tuskin laskee kummoisesti kumminkaan.

Suoritin tiukkaa semi-tieteellistä perstuntumakarsintaa jo välitysfirman juttusilla ja jatkoon pääsi seitsemän luukkua. Niitä sitten lähdettiin paikan päälle katsastamaan välittäjän kera. Tarkistin jokaisessa paikassa pikaisesti että aikaisemmin hankkimani SoftBank nettimokkulalla riittää kenttää sujuvaan surffailuun.

Asunnon ominaisuuksien lisäksi vaakakupissa vaikutti luonnollisesti myös hinta. Vaikka tuo Hinon kaupunki on Tokion prefektuurin laitamilla, on hintataso kuitenkin otettava huomioon. Varsinkin heti kämpän hankkimisen alussa on paljon erinäisiä kuluja sekä maksuja, esim. välittäjän palkkio, vuokranantajan palkkio, turvallisuustakuu, vuokramaksut jne. Usein näistä kaikista muodostuu yhteensä jopa yli nelinkertainen kulu perus kuukausivuokraan verrattuna.


Yllä on tulevan asunnon pohjapiirros.

Asunto on kävellen vain kuuden minuutin päässä Toyodan asemalta. Tai minun suomalaisilla pitkillä koivilla matka taittunee neljässä minuutissa. Seutu vaikutti kuitenkin melko rauhalliselta pientaloalueelta, eikä mitään isoa tietä rekkoineen ole nähtävissä/kuultavissa. Välittäjän mukaan läheiseltä rautatieltä saattaa kantautua junien ääniä. Veikkaan ettei se tule mun yöunia häiritsemään.

Kokoa sillä on 23,4 neliömetriä. Se on ainakin 5 neliömetriä enemmän kuin nykyisessä kopissa. Neliömetreihin ei ole laskettu mukaan oleskeluhuoneen suurta komeroa ja sen vieressä olevaa tokonoma syvennystä, joten huone vaikutti laajemmalta kuin neliömetrit antaisi ymmärtää. Ne, jotka ymmärtää pohjapiirroksen kanjeja tai tuntee entuudestaan tokonoma huone-elementin, ovat jo hokanneet että tämä on washitsu-, eli japanilaistyylinen, huone tatamilattioineen. Se oli yksi plussa tälle valinnalle vertailussa, koska halusin kokea tätä perinteisempää japanilaista asumistyyliä. Huone sijaitsee rakennuksen kulmassa ja, koska kahdella seinällä on ikkunat, paikka on tarvittaessa varsin valoisa.

Keittiö on paljon isompi kuin nykyisen kämpän nurkkaus. Vessa ja kylppäri ovat erikseen ja nykyistä luukun ”meditointipaikkaa” isompia. Asunto on rakennuksen toisessa kerroksessa (ylimmässä) ja kuten kuvasta näkyy siihen kuuluupi myös parveke. Ehdoton huoneesta löytyvä väline on ilmastointilaite Japanin paahtavaa kesää varten.

Rakennus ei ole hirveän uusi. Harvemmin uusissa pienissä asunnoissa tatamilattiaa onkaan. Asunto vaikutti kuitenkin hyvin siistiltä ja hyväkuntoiselta. Keittiössä tosin oli vähän ”innokkaan” ruuanlaiton jälkiä. Ennen kuin muutan asuntoon, vuokrafirma kuulemma vaihtaa ihka uudet tatamit oleskeluhuoneeseen ja putsailee keittiön ja muut paikat. Uudella tatamilla on ominainen, kuulemma hyvä, tuoksu.

Kun valinta oli tehty omassa päässä, oli aika hieroa vähän hintaa. Välittäjä soitti vuokraisännälle ja kertoi että potentiaalinen vuokralainen on ”kunnollinen” suomalainen tutkija… oikea yhteiskunnan tukipilari ja luotettava herrasmies. As if… 😛 No, vuokranantajan palkkio tipahti puoleen. Välitysfirma suostui myös leikkaamaan 10% pois välityspalkkiosta. Eihän tuota tinkimistä mielellään tee, mutta kaikki on sallittua sodassa ja asuntobisneksessä. Pilkka napsahtaa kuitenkin sitten taas omaan nilkkaan kun ensimmäiset torakat ryömii esiin nurkista. Hah! Itse vuokra huoltomaksuineen on 48000 jeniä.

Asunto ei ole kalustettu, mutta oleskeluhuone ei alkuun vaadikkaan muuta kuin futonin yms. kaappiin ja matalan pöydän sekä pari zabutonia lattialle. Keittiöön sitten kamaa 100-jenin kaupasta.

Kuvia ja muuta asunnosta sitten kun muutto on tehty ja kalusteet joten kuten hankittu.

Mainokset

8 vastausta to “Asunnon valinta on tehty”

 1. acjama 27.09.2010 klo 07:18 #

  Jösses, jos alkukustannukset ovat vain 4x vuokra, se kannattaa ottaa heti! ”En oo jenkkienkunope!” -leuhkiminen tosiaan kannattaa.

  Uusissa tatameissa tosiaan on ”ominaistuoksu”. Aika moni japanilaistuttu ei kestä sitä, koska se on hyvin voimakas, hyvin terävä ja pistelee nenää. Sitä saa kyllä pesemällä pois, mutta vesipesu ei ollut kyseessä. Kyselen lisää jos on tarvetta. Ja mulla on kolme ötökkähajupommia jäljellä, jos niille löytyy käyttöä.

  Ja jos pääsen tupaantuliaisiin, lupaan tuoda suolaa ja ruisleipää.

  • Tatu 27.09.2010 klo 07:38 #

   Juu, mikään ei ole inhottavampaa kuin limainen amerikkalainen JET-hihhuli. Haha! Onneksi niillä on ihan tajuttomat kuukausikorvaukset, joten ne asustaa tuolla keskustassa, ja tuskin eksyvät tänne ”maaseudulle” Roppongin neonvaloista.

   Saas nähä mimmosta tatamia tulee. Onko haju kiva ja sopiiko reunanauhan väri/kuvio mun interiöörimakuun?! ;P

   Jes! Onneksi mul on valmiiksi jo voita sen leivän (ja suolan???) päälle.

 2. Kirsi 27.09.2010 klo 11:28 #

  tätä on jo odotettu 🙂

 3. äiti 27.09.2010 klo 16:16 #

  Vaikuttaa tosi hyvältä! Hieno juttu kun löysit uuden kodin, onneksi olkoon!
  Mutta mitä tarkoitti pikku-viesti sivun reunassa? Siis ei netti toimikaan…?!? Olen (vähän) tyhmä, niinkuin tiedätkin.

  • Tatu 28.09.2010 klo 06:40 #

   Se viesti viittaa nykyiseen kämppään.
   En ole vielä muuttanut tuonne uuteen. Vasta ensi kuun alussa.

 4. äiti 28.09.2010 klo 17:14 #

  No nyt asia on harvinaisen selvä;-)!

 5. Topi 28.09.2010 klo 17:27 #

  Mutsi ei ole tyhmä, se on vain erilailla viisas.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Cribs: Hima Hinossa (video) « - 31.01.2011

  […] edes mokkulanetti toiminut. Muuttoprosessin vaiheita voitte halutessanne muistella harkitsemista, valintaa ja avainkourailua käsitteleviä artikkeleita […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: