Maksut maksettu ja avaimet kourassa

30 syys

Kävin tänään asunnonvälitystoimistolla hoitamassa paprusotaa, maksamassa kämpän alkumaksut ja kuuntelemassa ohjeistusta.

Papereita piti allekirjoitella useampi kappale ja kaikkiin iskin myös leimasimeni, joihinkin jopa usempaan kohtaan. Papruja tehtiin kämpästä välitysfirmalle, vuokraisännälle, minulle ja sitten myös vakuutuksesta. Leimasin on oivallinen väline… Huom. huom… jos et omista omaa uniikkia leimasinta saatat todennäköisesti joutua käyttämään sormenjälkeäsi sen sijaan. Nyt ei tarvinnut tuhria nakkeja punasella musteella. 🙂

Maksuista tuli lopulta tuommoinen noin 170000 jenin paketti. Mr. A varmaan on sitä mieltä että halvalla lähti?! No, kumminkin… hieman kirpasi kulkusista kun latelin kymppitonnin seteleitä pöytään. Tämä eka paketti hoidettiin siis kylmällä käteisellä. Jatkossa vuokra maksetaan suoraan tilille.

Sitten olikin aika kuunnella selostusta asunnon toimintatavoista, eli käytännössä lista siitä mitä ei saa tehdä. En saa vaihtaa tapetteja, en saa heittää runsaasti öljyä viemäriin, en saa pitää asunnossa lemmikkiä (lasketaanko torakat?), en saa pimputtaa pianoa (ja sähkökitara / rumpusetti kuulunnee kategoriaan ”meluisat soittimet”)… entä jos mä laulaa hoilotan?? 🙂 Hmm… varmaan kutsuvat poliisit tai valkotakkisedät. Kieltojen lisäksi opastettiin jätehuolto, joka kuten kaikki Japanissa asuneet tietää, voi olla hieman monimutkaista. Onneksi Hinon kaupungissa ei olla hommaa vedetty ihan överiksi ja sain helppotajuisen roskisnoutokalenterin messiin.

Koko prosessi oli melko nopea ja kivuton. Hyvää vihriää teetäkin tarjosivat. Firmaan tullessa ei satanut ja olin unohtanut sateenvarjon yliopistolle, mutta tietenkin lähtöä tehdessä oli alkanut tihuttamaan. Astelin ulos firmasta ja ehdin taivaltaa ehkä pari metriä kun perääni juoksi välitysfirman täti kysyen huolestuneena ”Eikö teillä ole sateenvarjoa?” Vastasin että ”unohdin sen yliopistolle.” No, tähän täti vaan tokaisi ”chotto mattekudasai (venaas hetki)” ja haki yhden sateentorjuntavälineen sisältä ja ojensi minulle. Kohteliaat kieltäytymisfraasit eivät tehonneet ja läksin sitten kohti dösäpysäkkiä kera uuden sateenvarjon. Jep jep… ei olla Suomessa ei. (tosin ei noi perussateenvarjot maksa kuin pari euroa täällä)

Avaimet on ja vuokrakausi alkaa virallisesti huomenna. Muuttamaan pääsen vasta ensi viikolla kun professorilla isoine autoineen on aikaa jelppiä.

Sitten… kalusteita hankkimaan…

Mainokset

9 vastausta to “Maksut maksettu ja avaimet kourassa”

 1. äiti 30.09.2010 klo 15:53 #

  Onpas mukavia uutisia! Siellä näyttää asiat sujuvan hyvin ja täsmällisesti.
  Nyt saat kokea muuttopuuhatkin japanilaisittain, hienoa että proffa auttaa sinua käytännön asioissa.
  Odotan innokkaasti tietoja/kuvia uudesta kodistasi!

 2. acjama 01.10.2010 klo 11:15 #

  Tota, joo. Kun arvioin alkumaksun ja alueen hintatason mukaan kuukausivuokraa, tuli niin sikahalpa vuokra ettei voi pitää paikkansa. Eli kohtuullisiksi arvioimani alkukustannukset olivat siis liian suuret. Halvaksi tuli, joo. Suomalaisuus ja akateemisuus auttoivat, ehdottomasti.

  Itse maksoin siirrosta kaksinkertaisen summan, mutta siinä oli muuttopojat, päällekkäisvuokra ja vuokrasopimusrikkosakko mukana. Maksoin tilisiirrolla, joten se ei sattunut niin paljoa.

  • Tatu 01.10.2010 klo 16:51 #

   Joo, kuten siin aikasemmassa artikkelissa sanoin vuokra on semmoset 48000 kuussa. Aika vähän tosin halvemmalla sitä Suomessakin asuu… tosin ei ihan Helsingissä.

 3. acjama 02.10.2010 klo 03:05 #

  Kerroitko? Ei tämmöisen puusilmän muisti kestä kuin viisi minuuttia. Japanilaisten kanssa työskentely vanhentaa…

  • Tatu 04.10.2010 klo 03:47 #

   Kyl!
   😀

 4. Iskä 04.10.2010 klo 13:24 #

  Onnittelut uudesta kämpästä. Laita osoite vaikka mun sähköpostiin!

 5. äiti 04.10.2010 klo 16:29 #

  Minulle myös osoite, jookos?

 6. Tatu 05.10.2010 klo 03:59 #

  Juu, laitetaan tulemahan.
  (600 kommentin raja on ylittynyt. Kiitos kaikille aktiivisille vierailijoille.)

Trackbacks/Pingbacks

 1. Cribs: Hima Hinossa (video) « - 31.01.2011

  […] toiminut. Muuttoprosessin vaiheita voitte halutessanne muistella harkitsemista, valintaa ja avainkourailua käsitteleviä artikkeleita […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: